kuşadası kadınlara özel plaj / Türkiye'deki en iyi 10 kadın plajını belirlediler - Seyahat Haberleri

Kuşadası Kadınlara Özel Plaj

kuşadası kadınlara özel plaj

Kuşadası Plajları

Türkiye'nin turizm açısından önemli şehirlerinden birisi olan Kuşadası sahilleri temizliği ve masmavi denizi sayesinde mavi bayrak ödülüne layık görülmüştür. Ülkenin turizmine önemli katkıda bulunan ilçe yerli ve yabancı turistler açısından popüler bir konuma sahiptir. 

İlçenin deniz suyu temizliği ve masmavi görünümü tatilciler tarafından beğenilir.

Osmanlı Dönemi'nde sadece kadınların kullandığı Kadınlar Plajı, Milli Park sınırları içerisinde yer alan masmavi görünüme sahip olan el değmemiş İçmeler ve Karasu Koyları, Güvercinada manzarasına karşı yüzebileceğiniz Yılancı Burnu Plajı ve tertemiz deniz suyu ile tatilcilerin gönlünü kazanan Tren, Jade ve Artemis Beach Club mekanları ilçede yer almaktadır.


Kuşadası Sevgi Plajı

Kuşadası Sevgi Plajı

Kuşadası'nın en uzun plajlarından birisi olan Sevgi plajı yaklaşık 12 kilometre uzunluğundadır. Sevgi Plajı'nın bir tarafı Güzelçamlı Ulusal Parkına diğer tarafı ise ilçenin Yavansu Mahallesine uzanır. 

Sevgi Plajı' nda sahil boyunca koşu imkânı, bisiklet gezileri, mangal ve piknik yapabilirsiniz.

Denizin masmavi oluşundan dolayı balıklarla birlikte yüzme imkanınız bulunur. Kilometrelerce uzunluktaki plaj ince kumludur. Deniz suyu sıcaklığı ise yaz aylarında 20 ile 22 derece arasında değişiklik göstermektedir.

Orman ile denizin eşsiz uyumunu görmek isteyen tatilcilerin kesinlikle ziyaret etmesi gereken bir noktadır. 

İlçe merkezinden kalkan Davutlar minibüs hattını kullanarak plaja ulaşabilirsiniz. Minibüs ücretleri ise yaklaşık 5 ile 10 TL'dir.

Sevgi Plajı'nda şezlong kiralayabileceğiniz işletmeler, WC, duş ve kafeterya bulunmaktadır. Ücretleri ise yaklaşık 10 ile 30 TL arasında değişmektedir.

Kuşadası Sevgi Plajına yakın her bütçeye hitap eden oteller için Kuşadası otelleri sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.


Tren Beach Club

Tren Beach Club

Kuşadası'nda denize sıfır nezih mekanlardan sadece biridir. Karaoke bar, kapalı gece kulüpleri ve canlı müzikler yerine denize sıfır gece kulübü havasında bir mekandır.

Sabahın ilk ışıklarına kadar sınırsız eğlenebileceğiniz mekanın Türk mutfağı, yerel içkileri, ünlü DJ sanatçıları ve hareketli müzikleri ile tatilcilere hizmet vermektedir.

Tren Beach Club müzik listesinde genellikle rock ve pop tarzı şarkılar ağırlıktadır. Trend şarkılar tercih edildiği için daha fazla eğlenebilirsiniz.

Menü olarak tercih edilen yemek lezzetleri ve içecekler fiyat konusunda daha uygundur. 

Mekanda sadece bir bira içmek yerine menü şeklinde alacağınız hem yemek hem de içeceğin fiyatları daha idealdir.

Mekanın giriş ücreti 60 TL, ücret içerisine bir adet yerel içki dahildir.

Adres: Hacıfeyzullah Mahallesi, Güvercinada Cd. No, Kuşadası/Aydın

Aydın'da plaj kenarına yakın konforlu ve uygun fiyatlı konaklama hizmetleri için Aydın otel fiyatları yazımızı göz atabilirsiniz.


Kuşadası Kadınlar Plajı 

Kadınlar Plajı

Kuşadası'nın en ünlü denizi olarak bilinen Kadınlar Plajı, Osmanlı Dönemi'nde sadece kadınlara hizmet verdiği için adı bu şekilde bilinmektedir. 

Kuşadası Belediyesi tarafından yapılan temizlik çalışmaları sonucunda pırıl pırıl bir deniz imkanı sunulmuştur. Kadınlar Plajı'nın deniz suyu sıcaklığı yaklaşık 20 ile 22 derece arasındadır. Denizin giriş kısmında ince kumlar ve taşlar bulunurken plajın kumu ince tanelidir.

Şehir içerisinde oldukça kolay ulaşım sağlayabileceğiniz plaj ücretsiz, şezlong ve şemsiye imkanları için ücret alınmaktadır. 

Şezlong ücreti kişi başı ortalama 10 TL'dir.

Plaja karşı içecek içebileceğiniz veya yemek yiyebileceğiniz mekanlar bulunur. 

Şehir içinden 5 numaralı minibüs hatlarını kullanarak bu plaja ulaşım sağlayabilirsiniz. Plaj ilçe merkezinde Kadınlar Denizi Mahallesi'nde yer almaktadır.


Kuşadası Kuştur Plajı 

Kuşadası Kuştur Plajı

Kuştur Plajı'nın bir diğer ismi ise Pygela Plajı'dır. Antik dönemde Pygela Antik Kenti'nin yer aldığı bu mevkiinde oteller bulunmaktadır.

Kuştur Plajı'nın bir kısmı halka açık ücretsiz iken küçük bir kısmı oteller tarafından kiralanmıştır. Plajın oteller tarafından kiralanan kısmı özel olarak temizlenmektedir. Bu sebeple otellerin kiraladığı kısım diğer tarafa göre daha mavidir. 

Deniz suyu sıcaklığı yaz aylarında 24 ile 27 derece arasında değişiklik gösterir. Plajın kumu ise ince tanelidir.

Bayraklıdede Mahallesi'nde bulunan plaja ilçe merkezinden hareket eden 1 numaralı otobüs ile kolayca ulaşabilirsiniz.

Manzaraları ile sizi büyüleyecek ihtişamlı yerler için ekibimizin hazırladığı Kuşadası'nda gezilecek yerler yazısına göz atabilirsiniz.


Kuşadası Jade Beach Club

Kuşadası Jade Beach Club

Yılancı Burnu Plajı'nda yer alan Jade Beach, Kuşadası'nın en prestijli mekanlarından biridir. 

Mavi ve tertemiz denizi, ince kumların serilmiş olduğu plajı, Dünya lezzetlerinin yer aldığı mutfağı, çocuklar için oyun alanı ve gece kulübü hizmeti bulunmaktadır. Mekanın denizi ise taşlıdır.

Jade Beach Club, saat sabah 9'dan ertesi gün sabah saat sularına kadar haftanın her günü açıktır.

Mekanın giriş ücreti içerisine bir içecek dahil fiyatı 50 TL'dir.

Adres: Kadınlar Denizi Mahallesi, Water Sports, Kuşadası/Aydın

Doğal güzellikleri ile hayata bir daha tutunmanızı sağlayacak ihtişamlı yerleri ekibimiz sizin için Kuşadası gezi rehberi sayfasında listeledi.


Kuşadası Miracle Beach Club

Miracle Beach Club

Miracle Beach Club, Kadınlar Plajı Mevkii'nde yer almaktadır. Sabah saatlerinde giriş yaptıktan sonra gecenin ilerleyen saatlerine kadar hem eğlenip hem de yüzebilirsiniz.

Mekanın denizi yosunlardan arındırılmış, masmavi görünüme ve plaj kısmı ise ince kumludur. 

Mekanın personelleri müşterilerine sunduğu güler yüzlü hizmet sayesinde mekanın popülerliğini arttırmıştır. 

Miracle Beach Club giriş ücreti bir içecek ile birlikte 50 TL'dir.

Adres: Kadınlar Denizi Mahallesi, Sk., Kuşadası/Aydın


Öküz Beach Club

Öküz Beach Club

Öküz Beach Club, Kadınlar Denizi Mevkii'nde yer almaktadır. 

Mekanın personelleri hız, servis, sunum ve karşılama konusunda oldukça başarılıdır. Mekanda menü olarak yemekler, alkollü ve alkolsüz içecekler, deniz manzarasına karşı nargile bulunmaktadır. 

Deniz suyu sıcaklığı yaz aylarında ortalama 25 ile 27 derece arasında değişmektedir. Mekanın denizi hemen derinleştiği için dikkatli olunması gerekir. Plajı ince kumlu ve atlayış yapabileceğiniz iskele bulunmaktadır.

Öküz Beach Club giriş ücreti bir soft içecek ile birlikte 40 TL'dir. 

Adres: Kadınlar Denizi Mahallesi, Kadınlar Denizi Cd., Kuşadası/Aydın

Tatile çıkmadan önce etkinlik ve festivallerin tamamını görmek için Aydın gezi rehberi kategorimizi inceleyebilirsiniz.


Kuşadası Yılancı Burnu Plajı 

Kuşadası Yılancı Burnu Plajı

Güvercinada Kalesi manzarası eşliğinde yüzebileceğiniz ve eğlenebileceğiniz Yılancı Burnu Plajı işletmeciler tarafından her yıl kiralanmaktadır. Jade ve Tren Beach tarzı işletmecilerin satın aldığı bu plaj eğlence için birebirdir. 

Gündüz vakitlerinde yüzmek için gece vakitlerinde ise eğlence üzerine programlar düzenlenmektedir.

Yılancı Burnu Plajı'nın sahilinde yer alan kum ince tanelidir. Denize girdiğiniz zaman rahatsızlık veren taşlar burada bulunmamaktadır.

Kadınlar Denizi Mahallesi'nde yer alan plaja ilçe merkezinden kalkan 5 numaralı minibüs hattı ile ulaşabilirsiniz. 


Kuşadası Güvercinada Plajı 

Güvercinada Plajı

Güvercinada'nın kıyısında bulunan kayalık bölgeden denize direkt atlayabileceğiniz plajın sahil kısmı küçüktür.

Güvercinada Plajı'nın deniz kısmı hemen derinleştiği için çocuklu aileler için tehlikelidir. Plajın sahil kısmı ise taşlıktır.

Kuşadası'nda kaliteden ödün vermeyen ve bir çok etkinlere katılabileceğiniz oteller için Kuşadası otelleri 5 yıldızlı herşey dahil sayfamıza göz atabilirsiniz.


Kuşadası Güzelçamlı Milli Parkı'nın Koyları 

Güzelçamlı Milli Parkı Koyları

Kuşadası şehir merkezinden 23 kilometre uzaklıkta olan parkın içerisinde yüzebileceğiniz masmavi koylar bulunmaktadır. 

Milli park içerisinde İçmeler Koyu, Aydınlık Koyu, Kavaklıburun ve Karasu koyları bulunmaktadır.

Park içerisinde yer alan koyların giriş ücreti bulunmaktadır. Park girişinde yer alan İçmeler koyunun parka uzaklığı yaklaşık 1 kilometre, Aydınlık Koy ile park arasında yaklaşık 5 kilometre, Kavaklıburun ve Karasu Koyları'nın uzaklığı ise yaklaşık 9 ve 11 kilometredir.

Parkın hemen girişinde yer alan İçmeler Koyuhem yakın hem de plajı ince kumlu olduğu için hafta sonları çok kalabalıktır.

Karasu Koyuise en uzak olmasına rağmen en temiz, berrak ve taşlık bir plaja sahiptir. Karasu koyunu tercih eden tatilcilerin dikkat etmesi gereken husus ise denizin hemen derinleşmesidir. 

Milli Park'a giriş ücreti ödediğiniz takdirde ekstra koylar için ücret ödemezsiniz. Milli Park'ın giriş ücreti yaya ve bisiklet için 4 TL, özel aracınız için 12 TL'dir.

İlçe merkezinden hareket eden Davutlar ve Güzelçamlı minibüs hatlarını kullanarak koylara ulaşabilirsiniz. 


Kuşadası Yeşil Plajı

Kuşadası Yeşil Plajı

Palmiye ağaçlarının altında güneşlenebileceğiniz, masmavi denizi ile huzur içerisinde yüzebileceğiniz bir plaj mı arıyorsunuz? Kuşadası'nın Yeşil Plajı tam aradığınız yer olabilir.

Tertemiz çevresi, masmavi denizi, plaj çevresinde palmiye ağaçları bulunan plaj sessiz ve huzurludur. Deniz suyu sıcaklığı yaz aylarında ortalama 25 ile 27 derece arasında değişiklik gösterir. Plajın kumları ise taneli ve incedir. 

Plajı hafta sonu kullanmak istediğiniz zaman çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçiler tarafından doldurulur. 

Plajın çevresinde WC, duş, kafeterya, şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz noktalar bulunmaktadır.

Şezlong ve şemsiye kiralama ücretleri yaklaşık 5 ile 10 TL arasında değişmektedir. 

Kadınlar Denizi Mahallesi'nde bulunan plaja şehir içinden kalkan 5 numaralı minibüs ile ulaşabilirsiniz. 

İnancı gereği hassasiyetleri olan misafirlerin beklentilerini karşılayabilecek oteller için Kuşadası islami oteller sayfamızı incelemeyi unutmayın.


Kuşadası Artemis Beach Club

Kuşadası Artemis Beach Club

Artemis Beach Club, dünyaca ünlü lezzetleri, alkollü ve alkolsüz içecekler bulunduran bar kısmı, müziği, sahnesi, denizi, güneşi ve havası ile tercih edilmesi gereken mekanlardan biridir. 

Plajı ince taneli kumlardan oluşan mekanın denizi ise masmavi görünümdedir. Balıklar ile birlikte yüzmenin keyfini çıkartabilirsiniz.

Kuşadası Otogar Mevkii'nden kalkan 6 numaralı minibüs hatları ile kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Artemis Beach Club giriş ücreti bir içecek ile birlikte 40 TL'dir.

Adres: Karaova Mahallesi, Artemis Sitesi, Kuşadası/Aydın


Kuşadası Plajları ve Koyları: Muhteşem 10 Halk Plajı

Mavi bayrak almış deniziyle turistlerin sevdiği bir ilçe olan Kuşadası, özellikle yaz sezonunda denize girmek için Ege Bölgesi’nin en çok sevilen ve tercih edilen tatil beldelerinden biri.

Kuşadası sahilleri, tenha koyları, güneşin doğuşunu ve batışını izlememize olanak tanıyan kumlu plajları, berrak suları sayesinde şnorkelle yüzme gibi etkinlikler gibi keyif veren birçok şey vardır.

Bu yazıda, Kuşadası’nın sunduğu en iyi plajları ve koyları keşfedebilir, özelliklerini öğrenebilir ve seyahat planlamanızı ona göre yapabilirsiniz.

Düşük nem oranı olan Kuşadası bunaltmıyor ve ilçe yaz boyunca çok bunaltmadan güzel bir tatile imkan veriyor.

Plajlar genel olarak ücretsiz, ancak bazı plajlarda şezlong ve şemsiye kullanmak isterseniz bunun için ücret ödemeniz gerekiyor. Tabii beach club gibi ücretli plajlar da var. Kuşadası’nda nerede denize girilir? Liste halinde inceleyelim.

Kadınlar Denizi Plajı

Osmanlı döneminde sadece kadınlar tarafından kullanıldığı için Kadınlar Plajı olarak bilinen plaj Kuşadası’nın en ünlü denizidir. Tabii günümüzde kadın erkek fark etmeksizin bu plajda yüzebilir.

Çocuklu bir aileye son derece uygundur. Kum plajı, ılık ve sığ denizi çocukların da rahatlıkla deniz keyfi yapabilmelerini sağlar.

Kuşadası Kadınlar Plajı

Kuşadası Denizi Plajı

Cadde üzerinde yer aldığı için yeme içme gibi bir derdi yoktur. Halk plajı olduğundan giriş ücretsizdir, şezlong ve şemsiye için ücret alınır. Belediye tarafından işletilen duş ve tuvaletleri de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Nasıl gidilir? Merkeze yakın olduğu için yaz döneminde kalabalık da olur. Fakat ulaşım bir hayli kolaydır. 5 numaralı minibüs hattı Kadınlar Denizi Caddesi üzerinden geçer.

Kuşadası Sevgi Plajı

Sevgi Plajı, yaklaşık 12 km’lik uzun ve geniş bir plajdır. Bir ucu Güzelçamlı Ulusal Parkı’na, diğer ucu Kuşadası Yavansu Mahallesi’ne kadar uzanır. Kuşadası’nın Davutlar beldesindeki en popüler plaj, hatta Davutlar Plajı olarak da geçer.

Sahil boyunca koşu yapabileceğiniz uzunca bir yol vardır. Dilerseniz bisiklete de binerek sevimli bir gezintiye çıkabilirsiniz.

  • Girişi ücretsiz bir plajdır.
  • Ailenizle ya da çocuğunuzla birlikte rahatlıkla gelebilirsiniz.
  • Denizi sığdır, rahatlıkla yüzülür.
  • Duş ve tuvalet gibi imkanları vardır. Gün içerisinde kullanıma açıldıktan ve temizliği yapıldıktan sonra akşam saatlerine kadar ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.
  • Kuşadası Sevgi Plajı, yabancı turistlerin de ilgisini çeker.

Hafta içi diğer plajlara göre daha sakin bir havası olsa da, mangal ve piknik yapılabildiği için hafta sonları özellikle Davutlar’da yaşayanlar tarafından akına uğrar.

Kuşadası Gençlik Festivali burada gerçekleşir. Festival zamanı buraya gelen çok sayıda gence rastlayabilirsiniz. Festival dönemi, plajda çadır kurmak, kamp yapmak mümkün. Yaz aylarında kalabalık olmasının nedeni bir yandan da budur.

Nasıl gidilir? Kendi arabanız varsa önce Davutlar’a ulaşmanız gerekiyor. Sevgi plajı, Davutlar’ın sahil tarafında. Efe Tur Tatil Sitesi’nin yanından sahile giriş yapılabilir. Büyük bir sahil olduğu için her yerden ulaşılabilir.

Minibüs ile ulaşmak isterseniz, Kuşadası’ndan kalkan Davutlar Kuşadası minibüsünü kullanabilirsiniz. Kuşadası merkezden yarım saatte Kuşadası Sevgi Plajı’na ulaşabilirsiniz.

Kuşadası Kuştur Plajı – Pygelo Plajı

Kuşadası’nda denize girilecek ücretsiz ve halka açık plajlardandır. Kuştur Club Holiday Village adındaki tatil köyünün yakınında bulunuyor. Antik dönemde Pygeia Antik Kenti bulunduğu için Pygela Plajı da deniyor bu bölgeye.

Denizi genel olarak kumlu olsa da bazı yerlerde taşlar da görülebilir. Çocuklu aileler, yüzme bilmeyenler için idealdir, denizi sığdır.

Ana yola yakın olduğu için yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz. Belediye tarafından sağlanan duş ve tuvalet imkanları ile ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.

Pygela Plajı / Kuşadası sahil

Nasıl gidilir? Şehir merkezinden 1 numaralı otobüslerle yaklaşık 15 dakikada ulaşabileceğiniz.

Kuşadası Güvercinada Plajı – Papaz Hamamı Plajı

Güvercinada Kalesi‘ne doğru giden ince yolda sol taraftan denize girilebilir. Önceleri burası plaj olarak kullanılmıyordu, fakat belediyenin bu bölgeyi temizlemesinden dolayı plaj olarak kullanılmaya başlandı.

Güvercinada Plajı

Ancak burası kayalık ve taşlık bir bölge. Denizi kum değil, taşlı bir plaj. Bu sizi rahatsız etmezse Güvercinada manzarası eşliğinde yüzebilirsiniz.

Bu nedenle de Kuşadası’nın az tercih edilen bir plajı. Merkezi bir konumda olduğundan yeme içme problemi yoktur, çevrede kafe bulabilirsiniz.

Kuşadası Yılancı Burnu Plajı (Jade Beach Club)

Güvercinada Kalesi manzaralı Yılancı Burnu‘ndaki Jade gibi kulüpler tarafından işletilen plajlar da denize girmek isteyenlerin başka bir tercihi. Jade Beach Club, yaz aylarında Kuşadası halkı tarafından en çok sevilen beach club’lardan biri.

Kuşadası en iyi plaj

Kuşadası Jade Club Beach

Renkli tasarımları, özel locaları ve restoranıyla tam kapsamlı hizmet veren bir yer. Bu kulüpler geceleri gece kulübü olarak işletilirken, düğünler, konserler ve eğlencelere ev sahipliği yaparken, gündüzleri plaj olarak kullanılıyor. Kuşadası’na bu şekilde işletilen onlarca beach club bulunuyor.

Yeşil Plaj Kuşadası – Green Beach (Miracle Beach Club)

Miracle Beach Club adında popüler bir işletme bulunuyor burada. Bu işletmeye girdiğinizde şezlong, şemsiye ve içki ücretini peşinen ödemiş olursunuz. DJ ve müzik seviyorsanız tercih edilebilir.

Plaja dönecek olursak, tertemiz, masmavi denizi ve tane tane kumlarıyla mavi bayraklı bir plajdır. Palmiye ağaçları eşliğinde yüzmenize olanak tanıyan küçük ve şirin bir yerdir Yeşil Plaj.

Yeşil Plaj Kuşadası sahili - Green beachTuna Kozan

Kadınlar Denizi’ne 1 km mesafede. Hafta içi nispeten sakin olsa da hafta sonları merkezi bir konumda olmasından dolayı ve denizi de güzel olduğu için çok kalabalık olabilir. Şezlong, şemsiye, duş, tuvalet, kafeterya gibi hizmetleri bulabilirsiniz.

Kuşadası Güzelçamlı Milli Park plajları

Kuşadası merkezden 23km uzaklıkta yer alan Dilek Yarımadası Milli Parkı‘nda denize girebileceğiniz birkaç koy bulunuyor.

Milli park sınırları içinde olduğunuz için gerek yaya, gerekse araçlardan ücret talep ediliyor. Kalamaki koyları olarak bilinen bu koylar İçmeler Koyu, Aydınlık Koyu, Kavaklıburun Koyu ve Karasu Koyu olarak adlandırılıyor. Bu koylar günübirlikçiler tarafından çok seviliyor.

İçmeler Koyu

Koy, yemyeşil ağaçların masmavi deniz ile birleşiminde yer alan harika görünen bir koy. Bu kadar popüler olmasına rağmen tertemiz kalabilmeyi başarmış. Tabii ki temiz olmasının en önemli nedenlerinden biri bir milli park içerisinde yer alması ve ek olarak bu milli parka ücret karşılığı giriş yapılabiliyor olması.

İçmeler Koyu özellkleri: Denizi son derece temiz ve berrak olan koyda, içerisinde soyunma kabinleri, tuvalet olan, şezlong ve şemsiye kiralaması yapabileceğiniz bir tesis de bulunuyor.

İçmeler Koyu, Dilek Yarımadası Milli Parkı sınırlarındaki en çok tercih edilen koy. Buraya ulaşmak için Kuşadası’ndan Güzelçamlı istikametine ilerlemeli ve Dilek Yarımadası Milli Parkı’na giriş yapmalısınız. metre uzunluğa sahip İçmeler Koyu, milli parkın girişine 1 km mesafede.

Aydınlık Koyu

Dilek Yarımadası’ndaki plajlardan başka biri de girişe 5 km mesafedeki Aydınlık Koyu‘dur. Plajı İçmeler Koyu gibi temiz ve berrak.

Aydınlık Koyu özellikleri: Koy çevresinde sıcak havalarda sizi serinletebilecek içecekler bulabileceğiniz bir büfe, güneşlenmek ya da güneşten korunmak için kullanabileceğiniz şezlong ve şemsiye kiralama alanları, tuvalet ya da soyunma kabinleri bulunuyor.

Kavaklıburun Koyu

Eski adı Kalamaki olan Kavaklıburun Koyu ise giriş kapısına 9 km uzaklıkta ve 1 km’lik kocaman bir plajı var. Bu koy milli parkın en uzun koylarından biri. Girişe uzak olması nedeniyle diğerlerinden daha tenha. Denizi yine çok temiz ve suyun dibinin her türlü görünebileceği bir berraklıkta.

Karasu Koyu

Girişe 11 km mesafedeki Karasu Koyu ise milli parktaki halka açık son ve en uzak koydur.

Kuşadası plajlarını ziyaret etmek için en iyi zaman

Kuşadası, Ege Denizi’nde yer alan güzel bir tatil beldesidir. Buradaki plajlar Türkiye’nin en iyileri arasına rahatlıkla girebilir.

Kuşadası’ndaki plajları ziyaret etmek için en uygun zaman, havanın sıcak ve suyun yüzmek için mükemmel olduğu Mayıs-Eylül ayları arasıdır.

Temmuz ve Ağustos en yoğun aylardır, bu nedenle kalabalıktan kaçınmak istiyorsanız planınızı buna göre yapmanız gerekebilir.

Sonuç

Kuşadası, her biri kendine özgü özelliklere sahip, keşfedilecek çok sayıda plaj ve koya sahip. Kadınlar Plajı’ndan Milli park plajlarındaki kristal berraklığındaki sularına kadar çok sayıda plajlar arasında kendinize göre bir plaj mutlaka bulursunuz.

Kuşadası: Kadınlar Denizi Plajı

Kuşadası: Kadınlar Denizi Plajı bir diğer adı da Ladies Beach&#;dır. Kadınlar Denizi Kuşadası&#;nın merkezine sadece 4 km uzaklıktadır. Dünyanın pek çok ülkesinden çok sayıda turistin yoğun ilgi gösterdiği plajlardan biridir. Plaj uzunluğu ortalama metredir ve civarında bir çok restoran, kafeterya, otel ve pansiyonlar bulunur. Kuşadası Kadınlar Plajı Ladies Beach Diğer bilgiler ise, Plaj tamamen ücretsizdir, yalnızca Şenzlong ve Şemsiye kiralama ücreti vardır, Duş, WC ve Giyinme yerleri ücretsizdir. Mavi Bayraklı masmavi denizi ile Kadınlar Denizi plajı Kuşadası&#;nda en çok tercih edilen plajlardan biridir, Özellikle Hafta sonları günü birlikçilerin de gelmesiyle çok yoğun olur.

Kuşadası Kadınlar Plajı Ladies Beach Kuşadası Kadınlar Plajına Nasıl Gidilir ?
Kuşadası&#;nın merkezine uzaklığı 4 km olan Kadınlar Denizi Plajına toplu taşıma araçları ile 5 numaralı dolmuşlar ile şehrin bir çok farklı yerinden binebilirsiniz, minibüsler plajın önünden geçmektedir, ve civarda çok fazla taksi durağı da bulunmaktadır. Özel Aracı olanlar için Navigasyon yardımıyla gitmek isterseniz, Harita koordinatları tam olarak şu konumdadır..

Bayanlar plajı (Ladies beach beach)

Bayanlar Plajı, Ege Denizi'nin güneydoğu kıyısında, Kuşadası'nın merkezine sadece 2 km uzaklıkta bulunan m kumlu bir plajdır. yılında Mavi Bayrak ile ödüllendirildi.

Fotoğraflar

Plaj açıklaması

Plajın adı, sadece kadınlara yönelik olduğu zamanlara dayanmaktadır (Türkçe versiyonu - Kadınlar Denizi - "deniz kenarındaki kadınlar" olarak tercüme edilmektedir). Günümüzde Kadınlar Plajı herkese açıktır ve büyük bir popülerliğe sahiptir. Onun ayırt edici özelliği, gezinti yolu boyunca uzanan lüks palmiye ağaçlarıydı. Tesisin eşit derecede tanınan bir özelliği, geniş ticari kuruluş ağıdır: mağazalar, barlar, kafeler, restoranlar, oteller. Çok çeşitli olanaklar konukların hizmetindedir:

  • su sporları ekipmanı kiralama,
  • soyunma odaları,
  • şemsiyeler ve şezlonglar,
  • tuvaletler,
  • cankurtaranlar ( - ).
  • Turistler de doğaya ilgi duyuyor: buradaki deniz temiz, sakin ve sığ; kum hafif, sığ ve yumuşaktır; Yunan adası Samos üzerinde gün batımı muhteşem. Kuşadası merkezden her 20 dakikada bir plaja minibüsler hareket etmektedir. Ona yürüyerek ulaşmak da aynı süreyi alacak.

    Ne zaman gitmek daha iyidir

    Türk sahil beldelerine bir gezi için rahat bir zaman - Temmuz'dan Eylül'e kadar. Bu dönemde hava sıcaklığı + 40 ° C'ye yükselir, su + 30 ° C'ye kadar ısınır. Ancak, büyük bir turist akını için hazırlıklı olmalısınız.

Video: plaj Bayanlar plajı

Bayanlar plajı şehrinde hava durumu

Bayanlar plajı bölgesindeki en iyi oteller

Tüm Bayanlar plajı otelleriDaha fazla göster

Plaj derecelendirmelere katılıyor:

21 derecelendirmede yer Türkiye1 derecelendirmede yer Kuşadası12 derecelendirmede yer Türkiye&#;nin en iyi kumlu plajları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası