ukinox ne malı / Ukinox Ankastre Sistemleri seafoodplus.infoŞti | seafoodplus.info

Ukinox Ne Malı

ukinox ne malı

Yaklaşık bir ay içinde mutfak dolaplarını ve tezgahı değiştireceğiz. Kullanışlı ve kaliteli olması için uzun süredir araştırma yapıyorum. Evye seçimi ise en büyük uğraşlardan biri. Paslanmaz çelik, granit, seramik vb. birçok seçenek var. Üstelik kare, dikdörtgen ve oval gibi farklı modeller de her mutfağa ayrı bir hava katıyor. En iyi evye markası olarak öne çıkan şirketler, yenilikçi çözümleri ile hem şık hem de kullanışlı modellere sahip. Ben de, bu markalar arasından seçim yapmak istedim.

Mutfakta en çok vakit geçirdiğimiz kısım elbette evye yeri. Geniş evye modelleri bulaşık yıkarken daha kolay bir kullanım sağlıyor. Ancak her mutfak geniş evyeler için uygun değil. Bununla birlikte çift gözlü evye modelleri de oldukça popüler. Aşağıda farklı avantajlarıyla ön plana çıkan en iyi evye markaları arasından seçim yapabilirsiniz!

En İyi 16 Evye Markası

Evye seçiminde en önemli noktalardan biriyse montaj. Sızma gibi olumsuz bir durumla karşılaşmamak ve herhangi bir sorunda hemen çözüm bulmak için en iyi evye markaları tercih edilmeli. Aynı zamanda en önemli faktörlerden biri de elbette fiyat oluyor. Sizin için hazırladığım evye markaları listesine göz atarak bütçenize ve ihtiyacınıza en uygun tercihi yapabilirsiniz.

Teka

En iyi evye markası, ’ü aşkın ülkede faaliyetine devam eden ve geniş bir ürün yelpazesi sunan Teka oluyor. Alman markası Teka, en iyi evye modellerini satın alabileceğiniz nadir kuruluşlardan biri. Cam, paslanmaz çelik, granit vb. farklı materyallerle üretim gerçekleştiriyor. farklı modeli ise her bütçeye ve ihtiyaca uyum sağlayacaktır. Aynı zamanda gömülü, tezgah altı veya tezgah üstü gibi farklı şekillerde montaj gerçekleştirebilirsiniz. Kolay montaj avantajı ve modern tasarımıyla her ev için en iyi seçeneği sunuyor.

Teka evye modellerini yakından incelemek için tıklayın.

Ukinox

Uygun fiyatlı ve kaliteli ürünlerine ek olarak yerli şirketler içinde en iyi evye markası Ukinox. 80 farklı ülkede Ukinox ürünleri kullanılıyor. Tek hazneli, bir buçuk hazneli veya çift hazneli evye modellerinin her biri farklı bir tasarıma sahip. Ayrıca paslanmaz çelik, cam ve granit gibi farklı materyalleri bulunuyor. Ukinox’un en önemli avantajıysa fiyat/performans oranındaki yüksek başarısı. Özellikle yabancı markalar arasında uygun fiyatı ve kalitesiyle ön plana çıkıyor.

Ukinox evye modellerini keşfetmek için hemen tıkla!

Bocchi

En iyi evye markası listesinde modern tasarımlarıyla Bocchi yer alıyor. Sanikey Seramik’in İtalya markası Bocchi’yi satın almasıyla birlikte Türk pazarında oldukça önemli bir yere sahip oldu. Üstelik elliyi aşkın ülkede de Bocchi tercih ediliyor. Bocchi, sıradışı ve modern tasarımlarıyla diğer rakiplerinden ayrı bir yere sahip. Aynı zamanda beyaz, antrasit, kahve, gri vb. renk seçeneklerinin bulunduğunu da söylemeliyim. Mutfağınızda soft ve modern bir tarza önem veriyorsanız mutlaka Bocchi ürünlerine göz atmalısınız.

Bocchi evye modellerini yakından incelemek için buraya tıklayın.

Crauf

yılında üretime başlayan Crauf, kısa sürede en iyi evye listesinde yer almayı başardı. Crauf, inovatif çözümleriyle rakiplerinden bir adım daha öne çıkıyor. Aynı zamanda fiziksel buhar biriktirme (Physical Vapor Deposition) teknolojisiyle de oldukça başarılı. Bu teknoloji sayesinde korozyon, çizilme, aşınma vb. durumlar engelleniyor. Nano teknoloji evye modelleri ise hem kullanım hem de tasarım açısından en iyiler arasındaki yerini alıyor. Yakın zamanda evye almayı düşünüyorsanız Crauf sitesine mutlaka göz atmanızı öneririm.

Crauf web sitesini keşfetmek ister misiniz? Buraya tıklayın.

Franke

İsviçre merkezli Franke, en iyi evye seçeneklerinde yenilikçi çözümleriyle ön plana çıkıyor. Isı ve ses yalıtımı sağlayan evye modellerinden bakteri üremesini önleyen evyelere kadar birçok farklı ürünü bulabilirsiniz. Aynı zamanda renk ve desen konusunda da diğer markalardan daha iyi bir seçenek sunduğunu da söylemeliyim. Ben, evimiz için Franke markasını tercih ettim. Özellikle granit ve siyah evye modelleri modern bir tarz sağlıyor. Ancak Franke ile ilgili en önemli dezavantajın yüksek fiyat politikası olduğunu da söylemem gerek. En iyi evye modelini bulmak için geniş bir bütçe ayırdıysanız Franke markasını tercih edebilirsiniz.

Franke evye modellerini ziyaret etmek için hemen tıklayın.

Gradde

İzmir’de üretim yapan Gradde, en iyi evye markaları arasındaki yerini alıyor. 10 yılı aşkın tecrübesiyle piyasanın en önemli isimleri arasında bulunan Gradde, quartz taşından üretim gerçekleştirmektedir. Aynı zamanda yüksek kalite ile üretilmesi sayesinde uzun ömürlü bir kullanım sağlıyor. En iyi granit evye markası arıyorsanız Gradde ile harika bir seçim yapabilirsiniz. Ailemin evinde Gradde kullanılıyor ve uzun yıllar olmasına rağmen herhangi bir deformasyon oluşmadı. En önemli özelliklerinden biriyse uygun fiyat politikası.

Gradde evye modellerini keşfetmek için buraya tıkla.

Schock

En iyi evye markası listesinde yine bir Alman markası Schock yer alıyor. Schock markalı evyelerin tamamı Almanya’da üretiliyor. Ayrıca evye ve batarya konusunda sayısız bir seçenek sunduğunu da söylemeliyim. Karcon, cristadur ve cristalite+ materyalleri sayesinde ısı ve kimyasal maddelere karşı oldukça dayanıklı bir kullanım sağlıyor. Aynı zamanda yuvarlak, kare vb. farklı formları sayesinde de her mutfağın tasarımı için uyumlu olacaktır. Modern ve kaliteli bir evye arıyorsanız Schock markalı ürünleri inceleyebilirsiniz.

Schock web sitesini hemen ziyaret etmek için tıklayın.

Marmorin

Avrupa’nın en iyi evye markaları listesinde yer alan Marmorin, sadece tek bir alanda üretim yapıyor. Marmorin markasının sadece evye üretmesiyse onu ayrı bir yere taşıyor. Onlarca marka ve yüzlerce ürün arasından seçim yapamadıysanız Marmorin sitesine göz atmalısınız. Marmorin, kuvars taşından üretim yapıyor. Bu sayede neredeyse evladiyelik bir ürün portföyü sağlıyor. Gri, krem, beyaz, siyah vb. renk seçeneklerine ek olarak her bir ürün farklı deseniyle de ön plana çıkmayı başarıyor. Ancak fiyatlarının yüksek olduğunu söylemeliyim.

Marmorin evye modellerini hemen incelemek ister misiniz? Buraya tıklayın.

Grohe

Üstün kalitesi ve modern tasarımları sayesinde Grohe, dünyanın en iyi evye markası listesinde yer alıyor. ’ü aşkın ödüle sahip olan Grohe, granit ve paslanmaz çelik evyeleri ile ön plana çıkıyor. Her iki materyalde de çok iyi işler çıkardığını söylemek mümkün. Tasarıma ek olarak uzun ömürlü oluşu ve kullanım kolaylığı sağlayan özellikleriyle de kullanıcılardan tam puan alıyor. En önemli özelliklerinden biriyse müşteri odaklı hizmet anlayışına sahip olması. Bu sayede birçok sorununuz için iletişime geçebileceğiniz bir yetkili bulabilirsiniz.

Grohe evye modellerini keşfetmek için hemen tıkla!

Kromevye

40 yılı aşkın tecrübesi ve yenilikçi hizmet anlayışı sayesinde en iyi evye tavsiyeleri arasında Kromevye yer alıyor. Kromevye, İstanbul’da üretiliyor ve yirmiyi aşkın ülkeye ihraç ediliyor. Paslanmaz çelik evye arayışındaysanız Kromevye’yi tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda birçok yapı markette de Kromevye markalı ürünler yer alıyor. Kromevye’nin en fazla tercih edilme sebeplerinden biriyse sıradışı tasarımlara ek olarak klasik modeller de sunması.

tıklayarak Kromevye sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Polex

Türkiye’nin en iyi granit evye üreticileri arasında yer alan Polex, geniş ürün portföyüyle ön plana çıkıyor. Polex ile kare, dikdörtgen, yuvarlak vb. tasarımları satın alabilirsiniz. Aynı zamanda tek hazneli, çift gözlü veya bir buçuk hazneli gibi farklı modelleri de var. En önemli özelliklerinden biriyse 12 farklı renk seçeneğine sahip olması. Polex, kuvars taşından granit evye üreten sayılı markalardan biri. Ayrıca duş teknesi, lavabo vb. farklı alanlarda da üretim yapıyor.

Polex sitesini hemen ziyaret etmek ister misiniz? Buraya tıklayın.

Blanco

Lüks evye seçeneklerine sahip olan Blanco, Türkiye’de üretim yapıyor. Blanco ile iki yüzü aşkın mutfak evyesini inceleyebilir veya satın alabilirsiniz. Aynı zamanda birçok model, çöp öğütücüsüne uygun olarak üretiliyor. Blanco, hem paslanmaz çelik hem de granit evye modellerine sahip. En iyi evye siteleri arasında yer almasını sağlayan en önemli özelliği ise üstün üretim metodu. Bu sayede uzun yıllar kullanılabilecek kalitede evyeleriyle dikkat çekmeyi başarıyor.

Blanco evye modellerini yakından incelemek için tıklayın.

Corian

Kolay temizlenebilir yapısı ve geniş renk seçeneğiyle Corian en iyi evye sitesi listesindeki yerini alıyor. Corian evyeler, gözeneksiz yapısı sayesinde lekeler sadece yüzeyde kalıyor ve sünger ile kolayca temizlenebiliyor. Üstelik sürdürülebilir politikaları sayesinde doğa dostu olduklarını da söylemek mümkün. Corian ile modern veya country tarzında aradığınız evyeleri bulabilirsiniz. Öyle ki, birçok markada bulamadığınız modeli Corian markasından bulmanız mümkün.

Corian web sitesini ziyaret etmek için buraya tıklayın.

Häfele

yılından beri hizmet veren Häfele, Almanya merkezli en iyi evye seçeneklerinden biri. Häfele ile granit, seramik ve paslanmaz çelik evye modellerine sahip olabilirsiniz. Üstelik yeşil, turuncu, siyah, krem vb. geniş bir renk skalasına sahip. Häfele markasının öne çıkan diğer bir avantajı ise lüks evye modelleri. Tasarıma ek olarak kumandalı evye gibi modelleriyle de sektörün en önemli isimlerinden biri. Online olarak web sitesinden veya Häfele satış noktalarından evye modellerine göz atabilirsiniz.

Häfele evye modellerini yakından incelemek için hemen tıklayın.

Viviano

Uygun fiyatlı ve şık bir evye arayışındaysanız en iyi marka Viviano olacaktır. Özellikle granit evye modellerinde oldukça geniş bir seçenek sağlıyor. Viviaono siyah evye kullananlar oldukça memnun. Aynı zamanda en ucuz granit evye modelini bulabileceğiniz markalardan biri olduğunu da söylemeliyim. Bununla birlikte paslanmaz çelik ve cam evye seçeneklerine de sahip. Son olarak set evye modellerini tercih ederek çok daha uygun fiyatla alışveriş yapmanız mümkün. Yerli bir marka olması sebebiyle de yetkili servis, müşteri hizmetleri vb. konularda daha iyi bir iletişim sağlayabilirsiniz.

Viviaono web sitesini hemen keşfetmek için tıklayın.

Q-Sink

Zarif ve modern tasarımları, yüksek kalitesi ve aşınmaya karşı dayanıklı yüzeyi ile Q-Sink, en iyi evye markası olmak için önemli bir aday. Q-Sink, sadece granit evye alanında üretim yapıyor ve kuvars taşından imalat gerçekleştiriyor. %80 kuvars ve %20 gıdaya uygun reçineden üretilen evye modelleri ile mutfağınıza modern bir görünüm sağlayabilirsiniz. Üstelik küçük ve büyük mutfaklar için geniş bir ürün skalası sunmayı başarıyor. Dikdörtgen evye modellerinden çift gözlü evyelere kadar birçok renkte üretim yaparak müşterilerini memnun ettiğini söyleyebilirim.

Q-Sink sitesini ziyaret etmek ister misiniz? Hemen tıklayın.

 

En iyi evye markası içeriğini sevdiklerinize göndererek en kaliteli modeli bulmalarını sağlayabilirsiniz! İçerik ve markalarla ilgili görüş ve önerilerinizi mutlaka yorumlarda belirtin.

 

Kategoriler EV EŞYALARI

Muhasebe Uzmanı

UKINOX ANKASTRE SİSTEMLERİ SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

Paslanmaz Çelik Evye üretiminde faaliyet gösteren, ürettiği ürünlerin %95'ini 65'ten fazla ülkeye ihraç eden şirketimizin İstanbul / Esenyurt'ta bulunan genel merkezinde görevlendirilmek üzere Muhasebe / Finans departmanına takım arkadaşları arıyoruz.

GENEL NİTELİKLER

Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun,

Tercihen İngilizce bilen,

MS Office programlarına çok iyi seviyede hakim,

Logo programını kullanabilen,

İthalat-ihracat mevzuatı ve muhasebe kayıtlarına hakim,

Sistemli ve disiplinli çalışma becerisine sahip,

Ekip çalışmasına yatkın,

Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış,

5 yıl ve üzeri deneyimli,

Tercihen SMMM belgesine sahip,

İŞİN TANIMI

Tek düzen hesap planına vakıf,

Bankalar ile günlük operasyonel süreçlerin yönetilmesini sağlamak,

Nakit akışı, tahsilatlar, ödemeler, kredi ve kasa işlemleri gibi finansal süreçleri yönetmek,

Kredili dış ticaret işlemleri (akreditif,teminat mektubu vs.) süreçlerinde bulunmak,

Operasyonların sürekliliği için ödemelerin düzenli yapılmasını sağlamak,

Günlük-haftalık kredi,teminat,çek-senet işlemlerinin takibini ve raporlamasını gerçekleştirmek,

Tahsilat ve ödeme planı raporlarını hazırlayarak sunmak,

Mali belgeleri dosyalamak ve arşivlemek,

Gerekli durumlarda Vergi Dairesi SGK Çalışma Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret müdürlükleri gibi resmi kurumllar ile ilişkilerin yürütülmesini sağlamak


YASAL BİLGİLENDİRMELER :
- Sayfada görüntülenen ürünlerin; görselleri, aksesuarları ve teknik özellik bilgileri üretici markalar tarafından sağlanmaktadır. Üretici haber vermeksizin ürünün görünüşünde, aksesuarında ve teknik özelliklerinde değişiklik yapabilir. Ayrıca tüm ürünlerin görselleri, bilgileri, fiyatları ile döviz kurları entegrasyon yazılımları ile güncellenmektedir. Bu durumda satın aldığınız ürünler ile web sitemizdeki görseller, aksesuarlar ve bilgiler farklılık gösterebilir ve tipografik hatalar oluşabilir. seafoodplus.info üretici firmalardan kaynaklanan bu değişiklikler ve yazılım hatalarından kaynaklanabilecek tipografik hatalar için sorumluluk kabul etmez.
- Mağazamız satışını yaptığı markaların resmi yetkili satıcısıdır. Bu web sitesi marka sahibi firma veya Türkiye distribütörü firma ile çevrimiçi sözleşme yapma aracı oluşturmaz ve bu bu şekilde kullanılamaz. Ticari markaların logo ve görsellerinin tek yasal sahibi, marka patenti sahibi firmalardır.

Robotlu Otomasyon Hattı ile Eviye Üretimi Gerçekleştiriyor

Merus Power, Aha Teknoloji Teşvik

Eviyenin yapısı itibariyle robot kullanmanın zor olduğunu anlatarak konuşmasına başlayan Ukinox Mühendislik ve Ar-Ge Müdürü Ahmet Özer, “Biz şu anda robotlarla çalışmaya yoğunlaşıyoruz. Daha doğrusu hattın bazı bölümlerini kapatıp sadece otomasyonla çalışmak istiyoruz” diyor.

Eviye üreterek tüm dünyada tercih edilen bir Türk markası olarak yola çıkan Ukinox, paslanmaz çelik malzemeye istediği şekli veriyor ve ’den fazla ürünün üretimini gerçekleştiriyor. Eviye üretiminde robot kullanımının özelliklerini konuşmak ve fabrikanın otomasyon sistemini incelemek için gittiğimiz Ukinox Düzce fabrikasında üretimin tüm detaylarına tanıklık ettik. Robotla çalışmaya yoğunlaştıklarını söyleyen Ukinox Mühendislik ve Ar-Ge Müdürü Ahmet Özer, üretim konusundaki yatırım planları ile ilgili bilgiler verdi.

Ukinox fabrikasının yapılanmasından ve üretim süreçlerinden bahsedebilir misiniz?

Ukinox’un Düzce’de bulunan fabrikasında eviye üretimi yapılıyor ve sadece paslanmak çelik ile üretim gerçekleşiyor. Hammadde bize sac olarak geldikten sonra istenilen ebatta kesiliyor ve preslerde sıvanıyor. Yaklaşık ’den fazla ürün üretiyoruz. Bu ürünler, çok fazla prosesten de geçebiliyor. Ürünler ilk başta preslerden çıktıktan sonra sınıflandırılıyor ve bazıları yarı mamul, bazıları da mamul oluyor. Sonra biz onu gerekli yerlere götürüyoruz. Bizim elimizde bulunan zımpara makinası, polisaj makinası, kaynak makinası gibi birçok sistemin bulunuyor. Bunların hepsi bir araya gelince de bir tane eviye yapıyor.

Hammaddeleri nereden temin ediyorsunuz?

Hammaddelerin bir kısmını kendimiz getiriyoruz, bir kısmını da Türkiye’den alıyoruz. Satın aldığımız paslanmaz sac hammaddesini ihraç ettiysek bazı sorunlar çıkıyor. Çünkü bunu en son fark ediyorsunuz. Hammaddenin değeri 1 ise, işçilik 9’dur.

Yeni üretim hattı ile ilgili yatırımınız olacak mı?

Biz şu anda robotlarla çalışmaya yoğunlaşıyoruz. Daha doğrusu hattın bazı bölümlerini kapatıp sadece otomasyonla çalışmak istiyoruz. Bu konuya ağırlık vermemizin en önemli nedeni de sürecin sorunsuz bir şekilde ilerlemesini ve hata oranlarını sıfıra düşürülmesini sağlamak.

Otomasyon anlamında ham maddeden ürünün çıkışına kadarki süreci anlatır mısınız?

Hammadde bize önce rulo halinde geliyor. Biz paslanmaz çeliği yapacağımız ürüne göre uygun boylarda kesiyoruz ve preshanede dış şekilleri veriyoruz. Preshanelerde çıktığında ürün, eviye gibi görünüyor. Daha sonra parlatma zımparalama gibi yüzey işlemlerine geçiliyor. Parlaklık kişiden kişiye değişiyor ve maalesef bunun bir değeri yok.
Biz parlaklık ölçümünü bir cihaz sayesinde yapıyoruz. Cihaz ürüne bir ışık gönderiyor ve karşılığında o ışığı okuyup bir değer veriyor. Örneğin; verdiği 5 değeri bizim için parlakken, Amerika’daki müşterimiz için mat olabiliyor.

Eviyelerin bazıları üstten, bazıları da alttan takılıyor. Bu sebeple ürünler son aşamadan sonra kanallara ayrılıyor. Bu sebeple preshaneden çıkan ürünlerin bazıları kaynağa polisaja gidebiliyor. Burada da birkaç parçadan oluşan ürünler birleştiriliyor, yıkanıyor, kolileniyor ve paketlenip çıkışı yapılıyor.

Robotlar üretimin hangi bölümünde yer alıyor?

Bizim üretim hattımızda iki adet robot bulunuyor. Ancak eviye yapı itibariyle büyük fakat çok hafif bir parça. Bu sebeple eviye sektöründe genel anlamda robot kullanılmıyor. Robot kullanan fabrikaların genel özelliği ise kilogram açısından ağır ürünler üreten firmalardır. O firmalar ürünün ağırlığını, süresini ve gideceği uzunluğu verdiği zaman kendisine en uygun robotu seçebilir. Fakat eviye ortalama 1x50 cm uzunluğa ve 5 kilogram ağırlığa sahip olduğu için ona uygun modeli seçmek zor olabiliyor. Çünkü 5 kilogramlık bir parça için kilogramlık robotlarla çalışmanız gerekiyor. Asıl önemli konuda budur. Robot, taşıdığı ağırlık arttıkça daha yavaş bir yapıya bürünür. Sizin burada kendi oluşturacağınız Kartezyen sistem daha hızlı olur.

Siz neden kartezyen robot tercih etmiyorsunuz?

Biz şu an sadece robotlarla ilgili denemeler yapıyoruz. Bizim üretim hattımızda zaten Kartezyen sistemler bulunuyor. Bunun ilk nedeni şu; sonuçta bu sizin tasarladığınız mekanik parçayı diyelim ki ’de 2 oranında hassasiyetinde tasarladınız ve teknik resme döktünüz ve üretmesi için birine gönderdiniz. Sizin çizdiğiniz parçanın hassasiyeti o adamın üretebileceği kadardır.

Burada hangi marka ve proseslerde kullanıyorsunuz?

Robotumuzun biri ABB, diğeri ise Kuka markaya ait. Robotlardan biri kaynak yapıyor. Diğeri ise henüz devrede değil. Devreye girdiği zaman preslere ürün besleyecek. Bu hatta uygun olup olmadığını denemek için ABB’den ikinci el robot getirdik. Eğer bu proses başarılı olursa, yerine yenisini koymayı planlıyoruz.

Şu an ABB’nin kiloluk robotunu kullanıyoruz ve ihtiyacımızı anca karşılıyor. Çünkü taşımak istediğimiz parçanın boyu çok uzun. Şayet bu bir kaynak prosesi olsaydı hiçbir önemi yoktu çünkü çok küçük bir torç taşıyacaktı. İkinci bir sıkıntı da biçimsizliğinden kaynaklanıyor. Eviyenin çukurları var, Kartezyen bir sistemle kontrol etmeniz çoğu zaman daha kolay oluyor. Biz burada Siemens’in ürünlerini tercih ediyoruz.

Yeni robot yatırımlarınız için bir entegratör firma ile görüştünüz mü?

Görüşmeye devam ediyoruz ama biz entegratörden ziyade robot markalarıyla çalışmak istiyoruz. Fabrikamızda bir sensör grubu var. Kuka’nın yaptığı işi artık üzerindeki kaynak modülü çok kaba. Bilinen adıyla argon kaynak deniliyor. Argon kaynak modülü bizim malzememiz için çok kötü bir kaynak. Bunu lazerli bir sisteme adapte etmeye çalışıyor. Fabrikada üç boyutlu lazer scannerı var. Önce parçayı okuyup, robotun ona göre davranmasını istiyorum. Bu iş için Kuka’dan bilgi almak istedim. Kuka size şöyle bir şey yapıyor; bizim kullandığımız sensör profinet üzerinden haberleşiyor. İsterseniz bu yönetmel makinaları konuşturabilirsiniz. Kuka diyor ki sen eğer profinet istiyorsan ben ona ek bir modül takacağım, ücreti bu kadar. ABB’nin ürününde de her şeyi üstünde takılı, siz hangisini istiyorsanız onu kullanıyorsunuz. Böyle bir fark var. ABB bizimle daha çok ilgileniyor.

Robot yatırımı öncesi ne gibi fizibilite çalışması yaptınız?

Biz, Toshiba, Kuka ve ABB gibi birkaç robot firmasını ve birkaç entegratörü buraya çağırdıseafoodplus.infoa birlikte bu hattın nasıl yapılması, kaç tane robot kullanılması, prosesin genel yapısını konuştuk. Robotların duracağı noktalar üzerinde çalıştık. Birkaç firmadan da fiyat aldık bu konuda. Ama öyle fiyatlar aldık ki inanılmaz.

Robotlar için yazılım desteğini siz mi yapıyorsunuz?

Biz bunu kendi içimizde çözmeyi daha çok seviyoruz. Çünkü şöyle bir mevzu var, 6 eksenli bir robotun çalışmasını ya da çalıştırılmasını anlamak çok zor bir şey değil. Ama ben bu entegratöre çok bilgi vermeliyim burada. İşte bu pres böyle olmalı, bu eviye şöyle durmalı, doğrusu şu olacak bu olacak diye ve bu bana daha zor geliyor. Belki daha kolaydır onu da bilmiyorum zaten, hiç denemedim. Bir de karşı taraftan öyle bir fiyat aldığınız zaman, bakın burası ihracat yapan bir firma. Bir şey alacağı zaman sadece fiyat araştırmasını sadece Türkiye’de yapmıyor, tüm dünyada araştırıyor. Burada satış yapılan ülkelerin vatandaşları var yukarıda. Burada Amerikalı var bir tane, Rus var, Alman var, bir sürü yabancı ülkeden arkadaşlar var. Ben bir yedek parça getirtmek istediğim zaman bile hem Türkiye’den fiyat alıyorum hem de Avrupa’dan bakıyorum. Bunu daha çok fiyat anlamında değil, çabuk getirtmek anlamında yapıyorum.

Var mı peki böyle bir plan?

Yanlış hatırlamıyorsam biz bununla ilgili bir TÜBİTAK desteği aldık ama o konu çok benim konum değil. Ben daha çok teknik konularla ilgili uğraşıyorum. Bunu Çağdaş Bey daha iyi bilir. Çağdaş da genelde işte böyle bir proje yapacağımız zaman bizimle çalışan bir arkadaşımız. Biz bu kaynak prosesini de zaten TÜBİTAK ile beraber yapacağız.
Maalesef, ben işin maddi yönüyle çok ilgilenmem aslında ama böyle bir şey yapmak, bunları oluşturmak, olmayan bir şeyi yapmak istiyorsanız, yine aynı mevzuya geliyor ama birinin fikrini satın almak pahalıya geliyor. Ve bu fikir her zaman çalışmıyor.

Kaynak prosesinde şu anda kullanıyoruz. Neler yaşıyorsunuz?

Kullanıyoruz ama çok verimsiz. Sonuç elde ettirmiyorlar.

Yani manuel kaynak ya da kaynak makinesiyle yapılsa daha mı verimli olurdu?

Şöyle söyleyeyim size, biz daha önce hiç Tig Kaynağı’nı denemedik. Bize bunu satan firma dedi ki, sizin bununla uğraşmanıza gerek yok, biz size bu sistemi satalım, bu sistem bu işi yapar. Bunu bize satan bir entegratör. Reis bizdeki, Kuka’nın en büyük entegratörü. Dünyanın en büyük entegratörü. Çok büyük bir firma. Gel gelelim bunların merkezi de Almanya’da ve bizim irtibatta olduğumuz adamlar da bu adamlar. Dediler ki, biz size bu ürünü satalım, tamam dedik, anlaştık. Fiyatı da cazipti hakikatten, öyle çok da yüksek bir rakam istememişlerdi. Dedi ki işte biz bunu alalım, kullanalım, parçalar gönderdik, numuneler gönderdik. Onlar yapıp geri gönderdiler bize. Sonra bu alet buraya kuruldu, çalışmaya başladı ve biz fark ettik ki çok yavaş çalışıyor. Çünkü o prosesi yapabilmesi için o kaynağın uzun sürmesi gerekiyor. Nasıl söyleyeyim size, biz köşe köşe sac kıvrımlarını kıvırıp kutu yapıyoruz aslında. Fakat eviye çok görsel bir üründür, kimse orada herhangi bir çapak ya da bozukluk istemez. Hele bunun bir tanesine ciddi bir para ödeyecekse hiç istemez. Fakat Tig Kaynak çok daha kaba bir kaynak yöntemi. Çok işlem yapmanız gerekiyor sonradan üzerinde. Ve bu da size hem verimsizlik hem de zımpara maliyeti olarak geri dönüyor. Bakın Türkiye’de halihazırda zımpara üretilmiyor zaten. Biz ülkece zımparayı dışardan alıyoruz rulo şeklinde. Sonrasında onu şekillendirip, biçimlendirip içeride satıyorlar. Bu şirket, yıllık zımparaya 1 milyon lira ödüyor.

Çok ciddi bir rakam ki sadece zımpara.

Aynen öyle. Daha da ilgincini söyleyeyim size, Ukinox şirketinin en çok satın aldığı şey koli. Koliye daha çok para gidiyor, ambalaja yani. Avrupa’da bazı ülkeler var, bu adamların ambalajları çok daha çevreci. İşte bazısı farklı malzemelerden üretiliyor, geri dönüşüm malzemelerinden. Mısır nişastasından bile üretilen kutular var. Ama bunlar Türkiye’de üretilmiyor. Dedim ya, bir şeyin verimliliğini böyle kıyaslamak lazım. Hem enerji verimliliği, şimdi düşünün bu kaynak sisteminin gücü atıyorum 1 kW·h olsa, fakat benim bu sistemin karşısında çalıştıracağım zımpara 50 kW·h. Yani o kadar enerji vereyim ki o kaynak izini temizleyebilirim. Fakat ben bunu Lazer Kaynak ile yapsam, Lazer Kaynak modülü 20 kW·h’lik fakat hiçbir zımpara işlemi yok. Birisi 50 kW·h’e denk geliyor diğeri 20 kW·h’e. Yani bir şeyin verimliliğini tam olarak değerlendirmeye çalışıyorum. Derdim, mevzum, esprim de bu. Ayrıca evya Tig Kaynak için çok ince bir malzeme. Ortalama bir eviyenin sac kalınlığı 1 milimetredir. Bunun ’i de olur ’u da olur ama ortalaması 1 milimetredir. Ve 1 milimetredeki iki sacı birbirine bağlamak için Tig Kaynak kullanmak çok saçma bir yöntem. Sac 8 milimetre oluyor. Yapmaya çalıştığımız şey, dışarıdan bir robot alıp, üzerine bir Lazer Kaynak modülü bağlamak. Ama bununla ilgili çok başarılı entegratör firmaları var, özellikle Lazer Kaynak alanında.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs ,

Yorumunuz Onaylanmak Üzere Gönderildi

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir