samsung s8 pil ömrü uzatma / Telefonun Pil Ömrünü Uzatmanın 10 Yolu! - CHIP Online

Samsung S8 Pil Ömrü Uzatma

samsung s8 pil ömrü uzatma

GALAXY S8 ŞARJI AZ MI GİDİYOR? YAZININ DEVAMINI OKUYUN

Günümüz teknolojisinde, cihazlardaki birçok özellikten de öte, en önemli detay cihazın batarya süresidir. Her ne özelliği olursa olsun göze ilk çarpan detay, cihazın pil ömrü olacaktır. Evet &#;un batarya sürelerini hiç bir akıllı telefon yakalayamaz fakat, en azından pil ömrünü uzatmak için bir takım şeylerde yapabilme imkanına sahibiz. Aşağıdaki anlatılanları uyguladığınız takdirde, telefonunuzun pil ömrü daha da fazla artacaktır.

Samsung&#;un Galaxy S8&#;inde pil ömrüyle ilgili sorunlar yok, en azından henüz değil, ancak gün boyunca cihazı doldurmanız gerektiğini düşünüyorsanız, tek bir şarj süresini uzatmak için ayarlayabileceğiniz birkaç ayar var.

 Always-On Display&#;u devre dışı bırakın

Saati kontrol etmek veya bekleyen uyarıları görmek için telefonunuza masanızın üzerinde otururken bakmak uygun olsa da, pilin yavaş akması da söz konusudur. Ve pil ömrünü artırmak için aradığınız her damla yardımcı olacak.

Ayarlar> Ekranı ve ekran kilidini aç> Always On Display (AOD) bölümünü devre dışı bırakın.
AOD kapalıyken telefonunuzun ekranı kapalı kalır. Evet, bu, saati görüntülemek için ev düğmesine basmanız gerekeceği anlamına geliyor.

Yüksek Performans Modunu düşürün (Yeterince)

Üretim esnasında, Galaxy S8&#;in ekran çözünürlüğü tam yüksek netliğe ayarlanmıştır. S8&#;in ekranında her pikseli kullanmak isteyenler dışında, daha düşük bir çözünürlük kullanarak, pil ömrünü uzatabilirsiniz.

Bununla birlikte, Samsung&#;un ekranının tüm özellikleriyle videoları izlemek ve oyun oynamak oldukça mantıklı. Ama dürüst olmak gerekirse de, WhatsApp mesajları gönderirken gerçekten süper yüksek çözünürlüklü WQHD + ekranına ihtiyacınız yok.
Günlük kullanım için S8&#;in ekranını FHD olarak bırakın. Ardından, yüksek performanslı modu, oyun oynarken veya Video izlemek için tekrardan açabilirsiniz. Aygıt gölgede performansını artırmak için özel bir karo kartına sahip.

Daha sonra, yüksek performanslı modu kapatmak için aynı yöntemi kullanarak istediğiniz zaman daha az pil moduna dönebilirsiniz.

Otomatik Parlaklıktan(Auto brightness) Kurtulun

Pil ömründen tasarruf etmek için bir nokta da, ekranın parlaklığını kendiniz kontrol etmektir. Hızlı ayarlar panelini açın, ardından parlaklık kaydırıcısının yanındaki küçük oka dokunun.

Otomatik ayarlama düğmesini Kapalı konumuna getirin.

Ekran zamanaşımı süresini artırmayın

Cihazla en son etkileşime girdikten sonra ekranınızın ne kadar süre açık kalacağını sınırlamak, pil ömrünü uzatmaya çalışan bir başka denenmiş ve gerçek yöntemdir.

Varsayılan olarak, S8&#;in ekran zaman aşımı süresi 15 saniyeye ayarlanır. Aynı ayarda bırakın ya da çok gerekliyse 30 saniyeye kadar çıkın. Bundan daha uzun süre, bataryanın boşuna güç tüketmesine sebep olacaktır.

Ekran zaman aşımı ayarları için  Ayarlar> Ekran> Ekran zamanaşımıyla yapın.

Uygulamaları uyku moduna koyun

Samsung, uygulamaları elle uyku moduna geçirme seçeneğini ekledi. Bir uygulama &#;uyku&#; yaptığında arka planda çalışmaz ve uygulamaya yapılan tüm push bildirimleri duraklatılır. Uygulamayı bir sonraki açışınızda, bildirimler ve güncellemeler tekrar akıyor olacak şekilde uyanacak.

Bir uygulamayı uyku moduna geçirmek için, ayarlar açılır penceresi görünene kadar uygulama simgesine uzunca basın. Listeden Uyku&#;yı seçin ve ardından Tamam&#;a dokunun.

Haydar Demir

Haydar Demir

funduszeue.info yazarı. Ulaşmak için; [email protected]

funduszeue.info

Samsung Galaxy S8 en az henüz batarya ömrü ile ilgili bir sorun yaşamadı, ancak gün boyu cihazı tamamlama ihtiyacı hissederseniz, tek bir şarj süresini uzatmak için ayarlayabileceğiniz birkaç ayar vardır.

Her Zaman Açık Ekranı Devre Dışı Bırak

Resmi büyüt

", " modalTemplate ":" {{content}} ", " setContentOnInit ": false} '>

Telefonunuzu masanıza otururken kontrol etmek veya bekleyen uyarıları görüntülemek için göz atmak kullanışlıdır, ancak bataryada da yavaş bir boşalma olur. Ve pil ömrünü artırmak istediğinizde her bit yardımcı olur.

Ayarlar > Ekranı ve güvenliği kilitle > Her Zaman Açık Ekran'ı açarak Samsung'un Her Zaman Açık Ekranını (AOD) devre dışı bırakın.

AOD kapalıyken, telefonunuzun ekranı kilitliyken kapalı kalacaktır. Evet, bu, zamanı görüntülemek için giriş düğmesine basmanız gerekeceği (hala orada, girişinizi göremeseniz bile bekliyoruz) anlamına gelir.

Yüksek def yeterince iyi

Resmi büyüt

", " modalTemplate ":" {{content}} ", " setContentOnInit ": false} '>

Samsung Galaxy S8 hakkında daha fazla
  • Galaxy S8 incelemesi: En güzel telefonun çılgınca can sıkıcı bir sorunu var.
  • Samsung Galaxy S8, S8 Plus ve Bixby pix: Gel ve al
  • Galaxy S8 Plus büyük telefon severlerin hayali, ama o parmak izi okuyucusudur.
  • Galaxy S8 kamera ne kadar iyi? Kendin için gör

Kutunun dışında, Galaxy S8 (Amazon'da $) ekran çözünürlüğü tam yüksek tanımlı olarak ayarlanmış. Düşük çözünürlük kullanarak, pil ömrü artar ve herkes kazanır. Eh, S8'in ekranındaki her bir pikseli kullanmak isteyenler hariç.

Dürüst olmakla birlikte, WhatsApp mesajlarını gönderirken gerçekten süper yüksek çözünürlüklü WQHD + ekranına ihtiyacınız yok. Bununla birlikte, Samsung ekranının tüm özelliklerine sahip videoları izlemek ve oyun oynamak mantıklı geliyor. Öyleyse uzlaşma.

Günlük kullanım için, S8'in ekranını FHD olarak ayarlanmış halde bırakın. Daha sonra oyun oynarken ya da "13 Sebep Neden" kanaması izlerken yüksek performans modundan tasarruf edebilirsiniz. Cihazınızın ayar gölgesinde performansını artırmak için özel bir döşeme var.

Daha sonra, yüksek performans modunu kapatmak için aynı yöntemi kullanarak istediğiniz zaman daha az pil aç moduna geri dönebilirsiniz.

Hendek otomatik parlaklığı

Resmi büyüt

", " modalTemplate ":" {{content}} ", " setContentOnInit ": false} '>

Pil ömründen tasarruf etmenin temel özelliği, ekranın parlaklığını kendiniz kontrol etmektir. Hızlı ayarlar panelini açın, sonra parlaklık kaydırıcısının yanındaki küçük oka dokunun.

Otomatik ayarlama düğmesini Off (Kapalı) konuma getirin.

Ekran zaman aşımını düşük tut

Resmi büyüt

", " modalTemplate ":" {{content}} ", " setContentOnInit ": false} '>

Cihazınızla en son etkileşime girdikten sonra ekranınızın ne kadar süre açık kalacağını sınırlamak batarya ömrünü arttırmak için denenmiş ve gerçek bir yöntemdir.

Varsayılan olarak, S8'in ekran zaman aşımı 15 saniyeye ayarlanmıştır. Orada bırakın ya da gerekirse 30 saniyeye kadar gidin. Bundan daha fazla olursa, pili boşa harcıyorsun.

Ekran zaman aşımını Ayarlar > Ekran > Ekran zaman aşımından ayarlayın .

Uygulamaları uyku moduna geçir

Resmi büyüt

", " modalTemplate ":" {{content}} ", " setContentOnInit ": false} '>

Samsung, uygulamaları manuel olarak uykuya koymak için seçenek ekledi. Bir uygulama "uyurken", arka planda çalışmayacak ve uygulamaya olan tüm push bildirimleri duraklatılacaktır. Uygulamayı bir sonraki açışınızda, bildirimler ve güncellemeler bir kez daha akarken uyanacak.

Bir uygulamayı uyku moduna geçirmek için, ayarlar açılır penceresi görüntülenene kadar bir uygulama simgesine uzun basın. Listeden Uyku seçeneğini seçin ve ardından Tamam seçeneğine dokunun .

Samsung Galaxy S8'de pil ömrünü uzatmak için 10 ipucu

Piyasaya sunulduktan çok yüksek satış rakamları ile Samsung'un Türkiye'de en başarılı olduğu modellerden birisi olmayı başaran Samsung Galaxy S8, yüksek kullanım oranlarına sahip. Yüksek batarya kapasitesine ek olarak performansı ve verimliliği artırmak isteyen kullanıcılar, birkaç küçük ayarlama ile daha iyi ve daha uzun süre şarj ihtiyacı olmadan telefonunu kullanabilir. 

Samsung Galaxy S8’de pil ömrünü uzatmak için 10 İpucu

Samsung Galaxy S8 ve Note 8'e videolu kilit ekranı!Samsung Galaxy S8 ve Note 8'e videolu kilit ekranı!

İşte telefonunuzdaki batarya kullanım sürelerini daha da uzatmanızı sağlayacak ipuçları.

Karanlık tema ve duvar kağıdı kullanma

AMOLED bir ekrana sahip olan telefonda, özellikle beyaz renkli arka planlar ve uygulamalar kullanmak batarya tüketimini arttıracaktır. Bu nedenle telefonda tercih edilen temalarda olabildiğince koyu renkli temaların tercih edilmesi ve arka planda kullanılan duvar kağıdının da düz siyah renk olması batarya kullanımını doğrudan düşürür.

Düşük ekran çözünürlüğünü kullanma

Galaxy S8 modelinde kullanıcıların ekran çözünürlüğünü ayarlaması mümkün. Bu aşamada daha düşük çözünürlükler tercih edilerek bataryada verimlilik arttırılabilir.

Ekranı kısa sürede kapatma

Telefon kullanılmadığı durumlarda belirli bir kapanma süresi vardır ve bu süre geçtikten sonra ekran kapatılır. Bu süre ne kadar kısa tutulursa batarya tüketimi o kadar az olur.

Konum servisini kapatma

Konum servisi kullanıldığında mevcut konum sürekli güncellendiğinden dolayı arka planda çalışır ve batarya tüketimi fazla olur. İhtiyaç duyulmadığı süre boyunca konum servisinin kapatılması fazladan tüketimi önler. 

Ekran parlaklığı 

Galaxy S8 modelinde yer alan güç monitörü, telefon bataryası için optimizasyonun daha başarılı şekilde yapılmasını sağlar. Mevcut özellikten yararlanmak isteyen kullanıcılar monitör özelliklerini kullanarak ekran parlaklığını ideal seviyeye alabilir.

Telefonu optimize etme

 Galaxy S8’de optimizasyon ve telefon sağlığının iyileştirilmesi adına özel bir uygulama bulunmaktadır. Cihaz bakımını yapılmasını sağlayan bu uygulamayı kullanarak belirli aralıklar ile telefon kontrol edilmelidir.

Uygulamaları uyku durumuna alma

Uygulamaları çok sık kullanmadığınız durumlarda, uygulamalar için geliştirilmiş olan uykuya alma özelliğini kullanabilirsiniz. Bu sayede ihtiyaç duyduğunuz anda uygulamaları kullanabilirken ihtiyaç duymadığınız anlarda uygulamaların pasif duruma gelmesini sağlayabilirsiniz.

Aygıt aramayı kapatma

Yakındaki cihaz adıyla farklı bir özelliği bulunan Galaxy S8 modelinde bu özellik çoğu kullanıcı tarafından kullanılmaz. Ancak uygulama açık olduğu süre boyunca çevredeki diğer cihazları aramaya çalışacağından dolayı güç tüketimini arttırır. Gerekli olmadıkça özelliğin pasif duruma getirilmesi gerekir.

Kullanılmayan uygulamaları silme

Telefonun ilk kullanılmaya başlandığı andan itibaren tüm uygulamalar kullanılmaz. Daha sonradan yüklenen uygulamalar başta olmak üzere kullanılmayan uygulamaları silinmelidir.

Güç tüketen uygulamaları tespit etme

Telefonda yer alan güç tüketim kontrolü özelliği, telefonda aşırı güç tüketen uygulamaların bulunmasını sağlar. Mevcut özellikten yararlanarak aşırı güç tüketen uygulamaları belirleyebilir ve bu uygulamalar için farklı çözümler getirebilirsiniz.

📰 Bizi Google News'den takip edin



Pil ömrü, ak&#;ll&#; telefon sahibi herkesin ortak sorunu. Teknolojide son y&#;llarda kaydedilen inan&#;lmaz a&#;ama kar&#;&#;s&#;nda pil teknolojileri, geride kalm&#;&#; durumdalar. Bugün pil ömrü en iyi olan Android'li telefonlar bile 2 günü ancak ç&#;kar&#;yorlar. Buna kar&#;&#;n Android'li cihazlar&#;n ço&#;u, bir gün ancak ayakta kalabiliyor.

Telefonunuzu tek &#;arj ile bir gün kullanmakta bile zorlan&#;yorsan&#;z ve nereden ba&#;layaca&#;&#;n&#;z&#; bilmiyorsan&#;z, a&#;a&#;&#;daki en temel pil ipuçlar&#;n&#; gözden geçirin.

Parlakl&#;&#;&#; azalt&#;n: Otomatik parlakl&#;k, ekran&#;n gerekti&#;inden biraz daha parlak çal&#;&#;mas&#;na neden olabilir. Bu seçene&#;i kapat&#;n ve parlakl&#;&#;&#; azalt&#;n. Gün &#;&#;&#;&#;&#;na ç&#;kt&#;&#;&#;n&#;zda parlakl&#;&#;&#; geçici olarak biraz art&#;rabilirsiniz.

Konum hizmetlerini kapat&#;n: Ayarlar menüsündeki Konum i&#;levini kapatarak pilden tasarruf edebilirsiniz. Bu durumda konum kullanan uygulamalarda baz&#; i&#;levlerden mahrum kalabilirsiniz ancak ço&#;unda sorun ç&#;kmayacak.

Klavye titre&#;imini / sesini kapat&#;n: Klavyeyle yazarken ç&#;kan sesler ve titre&#;imler çok fazla pil harcamasa da, çok fazla yaz&#; yaz&#;yorsan&#;z bunlar&#; kapatabilirsiniz. Bunun için klavye ayarlar&#;n&#;za göz at&#;n.

Bluetooth'u, Wi-Fi'yi ve NFC'yi kapat&#;n: Bu ba&#;lant&#;lar&#; kullanmad&#;&#;&#;n&#;z zamanlarda kapatarak pilden tasarruf edebilirsiniz. Bunun için ço&#;u zaman uyar&#; alan&#;n&#; kullanabilirsiniz. Wi-Fi ve Bluetooth'u Ayarlar > Kablosuz ve a&#;lar bölümünde de kapatman&#;z mümkün. NFC, ayn&#; bölümde "Daha fazla" dü&#;mesi alt&#;nda bulunuyor.

4G'yi LTE'yi (Ülkemizdeki ad&#; dört buçuk G) kapat&#;n: 4G ba&#;lant&#;s&#;, 2G veya 3G'ye göre çok daha fazla pil tüketiyor. Telefonunuzu aktif olarak kullanmad&#;&#;&#;n&#;z zamanlarda 2G veya 3G'ye geçerek pilden tasarruf edebilirsiniz.

OK Google'&#; kapat&#;n: Android'li telefonlar&#;n ço&#;u, sesli komutunuzla etkinle&#;en Google Assistant ile geliyor. Bu i&#;lev asl&#;nda çok faydal&#; ancak onu s&#;kça kullanm&#;yorsan&#;z, ses alg&#;lama i&#;levini kapatabilirsiniz. Bunun için Google uygulamas&#;n&#; bulun ve Ayarlar'a dokunun. Son olarak Cihazlar > Telefon alt&#;nda "OK Google" ayar&#;n&#; devre d&#;&#;&#; b&#;rak&#;n.

Siyah arka plan ve koyu uygulamalar kullan&#;n: Bu &#;ekilde pilden tasarruf edebilmeniz için telefonunuzun OLED ekrana sahip olmas&#; gerekiyor. OLED ekranlar pikselleri tek tek yakt&#;&#;&#;ndan koyu ekranlar, pilden tasarruf etmenizi sa&#;layacakt&#;r.

Light sürümleri kullan&#;n: Facebook gibi popüler uygulamalar, pilinizi ac&#;maks&#;z&#;n tüketebiliyor. Facebook Lite, Messenger Lite gibi uygulamalar, pilden bir miktar tasarruf etmenizi sa&#;layabilir.

Uygulamalar&#;n hepsini birden kapatmay&#;n: Son uygulamalar bölümünde yer alan uygulamalar&#;n tümünü sürükleyip kapatmak sand&#;&#;&#;n&#;z&#;n aksine pilin daha çabuk tükenmesine sebep olabilir. Burada gördü&#;ünüz uygulamalar asl&#;nda RAM'de uyku halindeler ve açman&#;z&#; bekliyorlar ve pil ömrüne olumsuz etkide bulunmuyorlar. Ancak uygulamay&#; kapatt&#;&#;&#;n&#;zda onu tekrar açman&#;z, uygulaman&#;n en ba&#;tan yüklenmesine neden oluyor ve bu, daha çok kaynak ve pil tüketimi demek.

İlgili Galeri9 ilginç Apple gerçeği! Galeriye Gözat

Okuyucu Yorumları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası