sistem verileri nasil silinir / Instagram Verileri Silme: Android ve iOS Cihazlardan Instagram Verileri Nasıl Temizlenir?

Sistem Verileri Nasil Silinir

sistem verileri nasil silinir

iPhone ve iPad'inizdeki saklama alanını kontrol etme

iOS ve iPadOS, her uygulamanın ne kadar alan kullandığını analiz ederek aygıtınızın saklama alanını izler. Aygıtınızın saklama alanını bilgisayarınızdaki Ayarlar, iTunes veya Finder'dan da kontrol edebilirsiniz.

iOS ve iPadOS, saklama alanını en iyi duruma nasıl getirir?

Aygıtınızdaki saklama alanı yetersizse aygıtınız uygulama yükleme, iOS veya iPadOS'i güncelleme, müzik indirme ve video kaydetme gibi işlemler gerçekleştirirken otomatik olarak alan açar.

Aygıtınız, daha fazla saklama alanı açmak için, tekrar indirilebilen veya artık ihtiyaç duyulmayan öğeleri de kaldırabilir. Buna, kullanmadığınız uygulamalar ve iCloud Drive'daki dosyaların yerel önbellekleri gibi öğeler de dahildir. Aygıtınız geçici dosyaları da kaldırarak önbelleğini temizler.

Saklama alanını kontrol etmek üzere aygıtınızı nasıl kullanacağınızı gösteren iPhone ekranı

Aygıtınızı kullanarak saklama alanını kontrol etme

  1. Ayarlar > Genel > [Aygıt] Saklama Alanı'na gidin. Aygıtınızın saklama alanını en iyi duruma getirmeye yönelik bir öneriler listesi ile birlikte, yüklü uygulamaların ve her uygulamanın saklama alanı kullanım miktarının bulunduğu bir liste görebilirsiniz.
  2. Saklama alanıyla ilgili daha fazla bilgi edinmek için bir uygulamanın adına dokunun. Önbelleğe alınmış veriler ve geçici veriler kullanım hesaplamasına dahil edilmemiş olabilir.

Ayrıntılı görünümdeyken aşağıdakileri yapabilirsiniz:

  • "Uygulamayı Kaldır" seçeneği, uygulama tarafından kullanılan saklama alanını boşaltır ancak uygulamanın belgelerini ve verilerini saklar.
  • "Uygulamayı Sil" seçeneği, uygulamayı ve uygulamayla ilgili verileri siler.
  • Uygulamaya bağlı olarak uygulamadaki bazı belgeleri ve verileri silebilirsiniz.

Aygıtınızdaki saklama alanı dolmak üzereyse ve aygıtınız yer açamıyorsa "Saklama Alanı Dolmak Üzere" uyarısı alabilirsiniz. Bu uyarıyı görürseniz saklama alanı önerilerini kontrol edin veya video ve uygulamalar gibi daha az kullanılan bazı içerikleri kaldırın. 

İçerik kategorileri

Aygıtınızda kullanılan içerikler aşağıdaki kategorilere ayrılır:

  • Uygulamalar: Yüklü uygulamalar ve bunların içerikleri, Dosyalar uygulamasındaki "iPhone'umda/iPad'imde/iPod touch'ımda" dizininde saklanan içerikler ve Safari indirmeleri 
  • Fotoğraflar: Fotoğraflar uygulamasında saklanan fotoğraf ve videolar
  • Ortamlar: Müzikler, videolar, podcast'ler, zil sesleri, resimler ve Sesli Notlar
  • Mail: E-postalar ve ilişikleri
  • Apple Books: Kitaplar uygulamasındaki kitap ve PDF'ler
  • Mesajlar: Mesajlar ve ilişikleri
  • iCloud Drive: Aygıtınıza yerel olarak indirilmiş iCloud Drive içeriği. Bu içerikler otomatik olarak silinemez.
  • Diğer: Siri sesleri, fontlar ve sözlükler gibi silinemez mobil öğeler, silinemez günlükler ve önbellekler, Spotlight dizini ve Anahtar Zinciri ile CloudKit Veri Tabanı gibi sistem verileri. Sistem, önbelleğe alınmış dosyaları silemez.
  • Sistem: İşletim sisteminin kapladığı alan. Bu alanın boyutu aygıtınıza ve aygıtınızın modeline göre değişiklik gösterebilir.

Saklama alanını en iyi duruma getirmek için önerileri kullanma

Ayarlar'daki Saklama Alanı bölümünde, aygıtınızdaki saklama alanını en iyi duruma getirmeye yönelik öneriler sunulabilir. Saklama alanını optimize etmek için:

  1. Aygıtınıza yönelik tüm önerileri görmek için Tümünü Göster'e dokunun.
  2. Tüm öneri açıklamalarını okuyun. Ardından, açmak için Etkinleştir'e veya silebileceğiniz içerikleri incelemek için öneriye dokunun.

Finder'ı veya iTunes'u kullanarak iOS aygıtınızdaki saklama alanını kontrol etme

  1. macOS Catalina veya sonraki bir sürüm yüklü bir Mac'te Finder'ı açın. macOS Mojave veya önceki bir sürüm yüklü bir Mac'te ya da bir PC'de iTunes'u açın.
  2. Aygıtınızı bilgisayarınıza bağlayın.
  3. Finder'da veya iTunes'da aygıtınızı seçin. İçerik türüne göre bölünmüş olarak, içeriklerinizin kullandığı saklama alanı miktarını gösteren bir çubuk görürsünüz. 
  4. İçerik türlerine göre kullanılan saklama alanını görmek için farenizi çubuğun üzerine getirin.
    iOS aygıtınızda saklama alanını kontrol etmek üzere Finder'ın nasıl kullanılacağını gösteren Mac ekranı

İçerik kategorileri

Aşağıda aygıtınızdaki içerik türlerinin listesini ve her türün içerdiği öğeleri görebilirsiniz:

  • Ses: Parçalar, sesli podcast'ler, sesli kitaplar, sesli notlar ve zil sesleri.
  • Video: Filmler, video klipler ve TV şovları.
  • Fotoğraflar: Fotoğraf Arşivi'ndeki, Film Rulosu'ndaki ve Fotoğraf Yayını'ndaki içerikler.
  • Uygulamalar: Yüklü uygulamalar. Uygulamaların içeriği Belgeler ve Veriler bölümünde listelenir.
  • Kitaplar: iBooks kitapları, sesli kitaplar ve PDF dosyaları.
  • Belgeler ve Veriler: Safari Çevrimdışı Okuma Listesi ve yüklü uygulamalarda saklanan dosyaların yanı sıra kişiler, takvimler, mesajlar, e-postalar (ilişikleri de dahil) gibi uygulama içerikleri.
  • Diğer: Ayarlar, Siri sesleri, sistem verileri ve önbelleğe alınmış dosyalar.

"Diğer" kategorisindeki önbelleğe alınmış dosyalar hakkında

Finder ve iTunes; önbelleğe alınmış müzikleri, videoları ve fotoğrafları gerçek parçalar, videolar veya fotoğraflar olarak değil, Diğer olarak sınıflandırır. Önbelleğe alınmış dosyalar; müzik, video ve fotoğraf gibi içerikleri yayınlarken veya görüntülerken oluşturulur. Müzik veya video yayını yaptığınızda bu içerik, aygıtınızda önbelleğe alınmış dosyalar olarak saklanır, böylece bu öğelere tekrar kolayca erişebilirsiniz.

Daha fazla alan gerektiğinde aygıtınız, önbelleğe alınmış ve geçici dosyaları otomatik olarak kaldırır.

Aygıtınızdaki saklama alanı Finder'da veya iTunes'da görünenden farklıysa

Finder ve iTunes, önbelleğe alınmış dosyaları Diğer olarak sınıflandırdığından Müzikler veya Videolar için bildirilen kullanım miktarı değişiklik gösterebilir. Aygıtınızdaki kullanımı görüntülemek için Ayarlar > Genel > [Aygıt] Saklama Alanı'na gidin.

Önbelleğe alınmış dosyaları aygıtınızdan silmek istiyorsanız

Daha fazla alan gerektiğinde aygıtınız, önbelleğe alınmış ve geçici dosyaları otomatik olarak siler. Bu dosyaları sizin silmenize gerek yoktur.

Apple tarafından üretilmeyen ürünler veya Apple tarafından denetlenmeyen veya test edilmeyen bağımsız web siteleri hakkındaki bilgiler bir öneri veya onay niteliği taşımadan sunulmuştur. Üçüncü taraf web sitelerinin veya ürünlerinin seçilmesi, performansı veya kullanılması konusunda Apple hiçbir sorumluluk kabul etmez. Apple, üçüncü taraf web sitelerinin doğruluğu veya güvenilirliğiyle ilgili herhangi bir beyanda bulunmamaktadır. Ek bilgi için tedarikçi ile irtibat kurun.

Yayın Tarihi: 

Mac’lerde GB Yer Kaplayan Gereksiz Sistem Verileri Nasıl Temizlenir?

Hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen bilgisayarlar, artık hemen her işimizi oturduğumuz yerden halletmemizi sağlayan araçlar haline geldiler. Ancak bu teknolojik ürünleri alelade kullanmak, hiç de iyi bir şey değil. Zira bugün en güçlü bilgisayarları bile kullansanız, zaman zaman yavaşlama ve takılma problemleriyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Windows tabanlı bilgisayarlarda sistem temizliği yapmak nispeten daha kolay. Ancak mevzu bahis macOS olduğunda, işler bir nebze daha zorlaşabiliyor. Şimdi sizlere, macOS Monterey işletim sistemini kullanan Mac bilgisayarlardaki yeni bir depolama bölümünden ve bu bölümü nasıl temizleyeceğinizden, bilgisayarınızı nasıl sağlıklı bir şekilde kullanabileceğinizden bahsedeceğiz.

macOS Monterey’deki “Sistem Verileri” etiketini görmüş müydünüz?

macOS

Apple, macOS Monterey’in kodlu sürümünde depolama birimindeki bir etiket üzerinde değişiklik yaptı. Eğer siz de bu işletim sistemini kullanıyorsanız, “Sistem Verileri” isimli yeni bir etiket görmeye başlamış olabilirsiniz. Üstelik bu etiketin boyutu 10 GB ila GB aralığında değişiyor. Peki Sistem Verileri etiketi hangi içeriklere ev sahipliği yapıyor ve bu bölümde neden devasa büyüklükte dosyalar mevcut?

Sistem Verileri kategorisinde hangi dosyalar bulunuyor?

  • Günlük dosyaları ile önbelleğe alınan içerikler.
  • Geçici dosyalar.
  • VM dosyaları.
  • Yazı tipleri ve uygulama eklentileri.
  • Uygulamalara ait bazı dosyalar.
  • Sistem tarafından kullanılan dosyalar.

Yukarıda görebileceğiniz gibi; Sistem Verileri kategorisinde aslında çok sayıda dosya bulunuyor. Hatta bunlardan bazıları, işletim sisteminin çalışmasını sağlayan hayati dosyalar. Ancak bunlar içerisinde işe yaramayan ve bilgisayarınızı yavaşlatan dosyalar da mevcut. Peki Sistem Verileri kategorisi nasıltemizlenir?

Apple

macOS’ta Sistem Verileri nasıl temizlenir?

macOS’la çalışan bilgisayarlarda Sistem Verileri’nin tümünü silmek mümkün değildir. Çünkü bazı dosyalar işletim sistemi tarafından kullanılır ve sistemin çökmemesi için bu dosyaların silinmesine izin verilmez. Ancak hayati önem arz etmediği gibi gereksiz yere yer kaplayan dosyaları isterseniz manuel, isterseniz de özel yazılımlarla otomatik olabilirsiniz. Şimdi sizlere, macOS’u daha stabil hale getirecek olan Sistem Verileri silme işlemlerinden bahsedeceğiz. 

İçeriğimizin bu bölümünden sonra, Sistem Verileri temizliği yapmanın aslında ne kadar önemli olduğunu göreceksiniz. Eğer az sonra anlatacaklarımızı hatasız olarak yaparsanız, işlemleri manuel olarak tamamlayabilirsiniz. Ancak uğraşmak istemezseniz, BuhoCleanerbu işlemleri sizin yerinize otomatik olarak yapabilir.

macos temizleme

Dikkat: Hangi işletim sistemini kullanıyor olursanız olun, sistem dosyaları ile uğraşmak tehlikeli bir iştir. Özellikle de hakim değilseniz, işlemleri manuel olarak yapmakla kesinlikle uğraşmayın. Zira yanlışlıkla işletim sistemine ait dosyaları silerseniz, bilgisayarınız çökebilir.

macOS Sistem Verileri temizliği manuel olarak nasıl yapılır?

Önbellek dosyalarını manuel olarak temizleme:

mac

  • Adım #1: Finder’ı açın ve “Go to Folder” seçeneğine tıklayın.
  • Adım #2: Sırasıyla şu yollara erişim sağlayın:
    • ~/Library/Caches/
    • Library/Caches/
    • /System/Library/Caches/
  • Adım #3: Gereksiz dosyaları Çöp Kutusu’na taşıyın.
  • Adım #4: Çöp Kutusu’nu boşaltın.

BuhoCleaner’ı kullanarak önbellek dosyalarını temizleme:

buhocleaner

  • Adım #1:Buradakibağlantıyı kullanarak BuhoCleaner’ı indirin.
  • Adım #2: Uygulamayı açın.
  • Adım #3: “Scan” butonuna tıklayın.
  • Adım #4: “Cache”, yani “önbellek” içerikli dosyaları seçin.
  • Adım #5: “Remove” butonuna tıklayın.

Log dosyalarını manuel olarak temizleme:

log dosyası

  • Adım #1: Finder’ı açın ve “Go to Folder” seçeneğine tıklayın.
  • Adım #2: “~/Library/Caches/” komutunu yapıştırın.
  • Adım #3: Silmek istediğiniz dosyaları seçin ve Çöp Kutusu’na gönderin.

BuhoCleaner’ı kullanarak Log dosyalarını temizleme:

Buhocleaner

  • Adım #1: BuhoCleaner’ı indirin.
  • Adım #2: Uygulamayı açın.
  • Adım #3: “Scan” butonuna tıklayın.
  • Adım #4: “Log” içerikli dosyaları seçin.
  • Adım #5: “Remove” butonuna tıklayın.

Sistem yedeklemelerini temizleme:

yedek silme

  • Adım #1: Terminal’i açın.
  • Adım #2: “tmutil listlocalsnapshotdates” yazın ve onay verin.
  • Adım #3: tmutil deletelocalsnapshots yazdıktan sonra hangi yedeklemeyi silmek istediğinizi yazın.
  • Adım #4: Yedeklerin silinmesini bekleyin.

İndirilenler Klasörünü temizleme:

macos

  • Adım #1: İndirilenler klasörüne girin.
  • Adım #2: Gereksiz dosya ve klasörleri silin.

İşte tüm bu işlemleri uygulayarak Mac bilgisayarınızdaki gereksiz dosyaları temizleyebilirsiniz. Az önce de bahsettiğimiz gibi; bu işlemleri manuel olarak yapabileceğiniz gibi BuhoCleaner aracılığıyla otomatik olarak da yapabilirsiniz. Bununla birlikte, macOS bilgisayarlardaki uygulamaları nasıl tamamen kaldıracağınızı merak ediyorsanız, buradaki bağlantıya göz atabilirsiniz.

Emoji İle Tepki Ver

9

Veri Silme

Kaspersky Endpoint Security, kullanıcıların bilgisayarlarından uzaktan veri silmek için bir görev kullanmanıza izin verir.

Kaspersky Endpoint Security verileri aşağıdaki gibi siler:

  • Sessiz modda;
  • Sabit sürücüler ve çıkarılabilir sürücülerde;
  • Bilgisayardaki tüm kullanıcı hesapları için.

Kaspersky Endpoint Security Veri silme görevini hangi lisans türü kullanıldığından bağımsız olarak ve lisansın süresi dolmuş olsa bile gerçekleştirilir.

Veri Silme modları

Bu görev, verileri şu modlarda silmenizi sağlar:

  • Anında veri silme.

    Bu modda, örneğin disk alanını boşaltmak için tarihi geçmiş verileri silebilirsiniz.

  • Ertelenen veri silme.

    Bu modun amacı, örneğin çalınan veya kaybolmuş bir dizüstü bilgisayardaki verileri korumaktır. Dizüstü bilgisayar kurumsal ağın sınırları dışına çıkarsa ve Kaspersky Security Center ile uzun süre boyunca senkronizasyon yapılmazsa otomatik veri silme yapılması için yapılandırma yapabilirsiniz.

Görev özelliklerinde veri silme için bir zamanlama ayarlamak mümkün değildir. Verileri sadece görevi manuel olarak başlattıktan hemen sonra silebilirsiniz ya da Kaspersky Security Center ile hiçbir bağlantı yoksa gecikmeli veri silme yapılandırabilirsiniz.

Sınırlamalar

Veri Silme şu sınırlamalara sahiptir:

  • Sadece bir Kaspersky Security Center yöneticisi Verileri sil görevini yönetebilir. Kaspersky Endpoint Security'nin yerel arabiriminde bir görevi yapılandıramaz ya da başlatamazsınız.
  • NTFS dosya sistemi için, Kaspersky Endpoint Security sadece ana veri akışlarının adlarını siler. Alternatif veri akış adları silinemez.
  • Bir sembolik bağlantı dosyasını sildiğinizde, Kaspersky Endpoint Security aynı zamanda sembolik yolda yolları belirtilmiş olan dosyaları da siler.

Bir Veri silme görevi oluşturmak

Kullanıcıların bilgisayarlarındaki verileri silmek için:

  1. Web Console'un ana penceresinde Aygıtlar → Görevler'i seçin.

    Görevler listesi açılır.

  2. Ekle düğmesine tıklayın.

    Görev Sihirbazı başlatılır.

  3. Görev ayarlarını yapılandırın:
    1. Uygulama açılır listesinde Kaspersky Endpoint Securityfor Windows () seçimini yapın.
    2. Görev türü açılır listesinde, Verileri sil'i seçin.
    3. Görev adı alanına, gibi bir kısa açıklama girin.
    4. Görevin atanacağı aygıtları seçin bölümünde görev kapsamını seçin.
  4. Seçilen görev kapsamı seçeneğine göre aygıtları belirleyin. İleri düğmesine tıklayın.

    Görev kapsamında bir yönetim grubuna yeni bilgisayarlar eklenirse, anında veri silme görevi yeni bilgisayarlarda ancak görev yeni bilgisayarların eklenmesinden sonraki 5 dakika içinde tamamlanırsa çalıştırılır.

  5. Bitir düğmesine tıklayarak sihirbazı sonlandırın.

    Görevler listesinde yeni bir görev görüntülenir.

  6. Kaspersky Endpoint Security'nin Verileri sil görevine tıklayın.

    Görev özellikleri penceresi açılır.

  7. Uygulama ayarları sekmesini seçin.
  8. Veri silme yöntemini seçin:
    • İşletim sistemi aracılığıyla sil. Kaspersky Endpoint Security dosyaları geri dönüşüm kutusuna göndermeden silmek için işletim sistemi kaynaklarını kullanır.
    • Tamamen sil, kurtarma mümkün değildir. Kaspersky Endpoint Security dosyaların üzerine rastgele veriler yazar. Silme işleminden sonra verileri kurtarmak neredeyse imkansızdır.
  9. Veri silme işlemini ertelemek istiyorsanız Kaspersky Security Center ile N günden fazla bağlantı kurulmazsa verileri otomatik olarak sil onay kutusunu seçin. Gün sayısını seçin.

    Ertelenen veri silme görevi, Kaspersky Security Center ile belirlenen süre boyunca bağlantı her kurulmadığında gerçekleştirilir.

    Ertelenen veri silme işlemini yapılandırırken, çalışanların tatile çıkmadan önce bilgisayarlarını kapatabileceklerini unutmayın. Böyle bir durumda bağlantısız süre aşılabilir ve veriler silinebilir. Ayrıca çevrimdışı kullanıcıların çalışma programını da dikkate alın. Çevrimdışı bilgisayarlarla ve ofis dışı kullanıcılarla çalışma hakkında daha ayrıntılı bilgi için Kaspersky Security Center Yardım içeriğine bakın.

    Bu onay kutusunun işareti kaldırılırsa görev Kaspersky Security Center ile senkronizasyon sağlandıktan hemen sonra gerçekleştirilir.

  10. Silinecek nesnelerin bir listesini oluşturun:
    • Klasörler. Kaspersky Endpoint Security klasördeki ve onun alt klasörlerindeki tüm dosyaları siler. Kaspersky Endpoint Security, klasör yolu girişi için maskeleri ve ortam değişkenlerini desteklemez.
    • Uzantıya göre dosyalar. Kaspersky Endpoint Security, çıkarılabilir sürücüler de dahil olmak üzere bilgisayarın tüm sürücülerinde belirtilen uzantılara sahip dosyaları arar. Birden fazla değer belirtmek için "" veya "" karakterlerini kullanın.
    • Ön tanımlı klasörler. Kaspersky Endpoint Security şu alanlardan dosyaları silecek:
      • Belgelerim. İşletim sisteminin standart Belgeler klasörü ve onun alt klasörleri.
      • Çerezler. Tarayıcının kullanıcı tarafından ziyaret edilen web sitelerinden veri kaydettiği dosyalar (kullanıcı kimlik doğrulama verileri gibi).
      • Masaüstü. İşletim sisteminin standart Masaüstü klasörü ve onun alt klasörleri.
      • Geçici Internet Explorer dosyaları. Internet Explorer'ın çalışmasıyla ilgili, web sayfalarının, görüntü ve medya dosyalarının kopyaları gibi geçici dosyalar.
      • Geçici dosyalar. Bilgisayara yüklenmiş uygulamaların çalışmasıyla ilgili geçici dosyalar. Örneğin Microsoft Office uygulamaları, belgelerin yedek kopyalarını içeren geçici dosyalar oluşturur.
      • Outlook dosyaları. Outlook posta istemcisinin çalışmasıyla ilgili dosyalar: veri dosyaları (PST), çevrimdışı veri dosyaları (OST), çevrimdışı adres defteri dosyaları (OAB) ve kişisel adres defteri dosyaları (PAB).
      • Kullanıcı profili. Yerel kullanıcı hesabı için işletim sistemi ayarlarını saklayan dosyalar ve klasörler.

    Sekmelerin her birinde silinecek nesnelerin bir listesini oluşturabilirsiniz. Kaspersky Endpoint Security birleştirilmiş bir liste oluşturacak ve görev tamamlandığında dosyaları bu listeden silecektir.

    Kaspersky Endpoint Security'nin çalışması için gerekli olan dosyaları silemezsiniz.

  11. Kaydet düğmesine tıklayın.
  12. Görevin yanındaki onay kutusunu seçin.
  13. Çalıştır düğmesine tıklayın.

Sonuç olarak kullanıcıların bilgisayarlarındaki veriler seçilen moda göre silinecektir: anında ya da bir bağlantı olmadığında. Kaspersky Endpoint Security örneğin bir kullanıcının bir dosyayı kullanıyor olmasından dolayı bir dosyayı silemezse, uygulama bu dosyayı tekrar silmeyi denemez. Görevi tamamlamak için görevi tekrar çalıştırın.

Sayfanın başına git

İPhone'da Belge ve Verileri Silme

Çeşitli nedenlerden dolayı, özellikle iPhone'unuzda toplanan çok fazla gereksiz dosya olduğunda, bazı iOS verilerini veya uygulamalarını kaldırmak istiyorsunuz. O zaman nasıl kolayca iPhone'da belgeler ve veriler silinir?

Elbette gereksiz dosyaları tek tek silmek için çözüme ihtiyaç duymazsınız. İşi çabucak halletmek için bu gönderideki çözümleri odaklamanız gerekir.

İPhone'daki Belgeleri ve Verileri Sil

Bu bölüm, iPhone'daki Belgelerin ve Verilerin ne olduğunu ve nasıl yapılacağını tanıtmaya odaklanmaktadır. iPhone'daki Belgeleri ve Verileri sil verimli.

Bölüm 1: İPhone / iPad / iPod touch'ta "Belgeler ve Veriler" nedir

İPhone / iPad / iPod touch'ınızdaki Belgeleri ve Verileri silmeden önce, bunun ne olduğu hakkında genel bir anlayışa sahip olsanız iyi olur.

Genel olarak konuşursak, iPhone'a bazı üçüncü taraf uygulamaları indirip kullandığınızda, kaçınılmaz olarak uygulamalar tarafından oluşturulan bazı ekstra veriler olacaktır. Uygulamayı ne kadar sık ​​kullanırsanız, o kadar fazla Belge ve Veri oluşturur.

Belgeler ve Veriler genellikle şu sonuca varır: önemsiz dosyalar, tarayıcı geçmişi, tanımlama bilgileri, günlükler, önbellek dosyaları, fotoğraflar, videolar, indirme verileri vb. Bu nedenle, iOS cihazınızın hafızasını tüketen yüklü uygulama değil, bu uygulamalarda depolanan Belgeler ve Verilerdir.

Ancak, tüm Belgeler ve Veriler işe yaramaz değildir. Yararsız Belgeler ve Veriler şu şekilde sonuçlanır: önbellek, bozuk dosyalar, geçici olarak indirilen dosyalar, kilitlenme günlükleri vb. Yararlı Belgeler ve Veriler sona ererken: sohbetler, gönderilen ve alınan mesajlar, fotoğraflar, videolar vb.

Depolama alanını boşaltmak için, işe yaramaz Belgeleri ve Verileri silmeniz gerekir, ancak iPhone'daki kullanışlı olanı silmeniz gerekir.

Çoğu durumda, iPhone veya iPad'deki Belgeleri ve Verileri, her ikisinin de kullanımı kolay olan aşağıda belirtilen iki çözümle silebilirsiniz. İhtiyacınıza göre istediğiniz çözümü hemen kontrol edin.

Bölüm 2: "Belgeler ve Veri" klasörü üzerinden iPhone'daki Belgeleri ve Verileri Sil

1. Adım. Ayarlar uygulamasını aç

Başlatmak Ayarlar gri bir arka plan üzerinde bir dişli simgesi olan iPhone, ana ekranda app. Bundan sonra dokunabilirsiniz genel seçeneği.

2. Adım. Seçmek Depolama ve iCloud seçenek

Genel klasörde "Saklama ve iCloud" seçeneğini gördüğünüzde, Belgeleri ve Verileri sil.

3. Adım. Depolama yönetimini kontrol edin

Bir sonraki tıklayın Depolama Yönetme iPhone'da yüklü tüm uygulamaların (örneğin hafıza alanları gibi) ayrıntılı bilgilerini kontrol etmek için Saklama başlığı listesindeki seçenek.

Depolama yönetimini kontrol edin

4. Adım. İPhone'daki uygulama verilerini sil

Buradan, Facebook'taki arama geçmişi verileri ve önbellek verileri vb. gibi yararsız Belgelerini ve Verilerini silmek için belirli bir uygulamayı seçin. Burada ayrıca nasıl hızlı bir şekilde yapılacağını bilmek isteyebilirsiniz. iPhone'da önbelleği temizle.

Uygulama verilerini sil

Ancak, bu yöntemi izleyerek, Apple cihazlarının katı Güvenlik Protokolleri nedeniyle iPhone'unuzdaki tüm Belgeleri ve Verileri silemezsiniz.

Bölüm 3: [En İyi Yol] iPhone Silgisi ile iPhone'daki Belgeleri ve Verileri Silin

İPhone / iPad'inizdeki Belgeleri ve Verileri silmek için daha iyi bir çözüm arıyorsanız, profesyonel bir silme programı sizi tatmin edebilir. Apeaksoft iPhone Silgi tüm içeriği ve ayarları iPhone, iPad ve iPod touch'tan kalıcı olarak ve tamamen silmek için en kullanışlı ve güçlü yardımcı program olarak derecelendirilmiştir, kesinlikle uygulamalardaki Belgeler ve Veri dosyaları deposu dahil.

iPhone Silgi

  • İPhone iPad veya iPod'dan tüm içeriği ve ayarları kolayca ve tamamen silin.
  • Kişiler, SMS, hesap bilgileri, fotoğraflar, tarayıcı geçmişi, videolar, şarkılar, oyunlar, indirmeler vb. Popüler iOS veri türlerini kaldırın.
  • Üç silme seviyesi sunulur, Düşük seviye, Orta seviye ve Yüksek seviye.
  • İPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8 Artı / 8 / 7 Artı / 7 / SE, iPad Pro / Hava / mini, iPod touch 6 / 5 gibi tüm iOS cihazlarını destekleyin.
  • %, özel bilgilerinizi tek bir tıklamayla korur.
  • Windows 10 / / 8 / 7 / Vista / XP (SP2 veya üstü) ile uyumludur.
Win için indirMac için indir

not: Bu şekilde, belge ve ayarlar dahil olmak üzere tüm iPhone verileriniz silinir. Yani herhangi bir veri kaybını önlemek için, daha iyisini yaptınız yedek iPhone birinci olarak. İPhone'daki Belgeleri ve Verileri silmek için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Adım. İPhone Silgisini Yükleyin

Bilgisayarınıza iPhone Eraser'ı indirin ve yüklemek için talimatları izleyin. Bu yazılım hem Windows hem de Mac için kullanılabilir.

2. Adım. İOS cihazını bilgisayara bağlayın

Apeaksoft iPhone Eraser'ı başlatın ve iPhone'unuzu bir USB kablosuyla bilgisayara bağlayın. Tüm silme işlemi sırasında cihazınızın bağlantısını kesmeyin.

İOS cihazını bilgisayara bağlayın

3. Adım. Farklı mod uygula

İPhone'unuzdaki gereksiz Belgeleri ve Verileri temizlemek için uygun bir mod seçin. İsteğe bağlı olarak düşük, orta ve yüksek seviyelerden seçim yapabilirsiniz.

Farklı mod uygula

4. Adım. Temizleme işlemini başlatmak

Her şey ayarlandıktan sonra, iPhone / iPad'inizde seçili Belgeleri ve Verileri silmek için "Başlat" düğmesine tıklayın.

Temizleme işlemini başlatmak

Bölüm 4: Nasıl Belgeler ve veri iPhone'da iCloud'dan silinir

Yukarıda belirtilen iki çözümün yanı sıra, Belgeleri ve Verileri iPhone'unuzdaki iCloud'dan silmeyi de seçebilirsiniz.

Bu yöntem üç çözüm arasında en hızlı olanıdır, ancak silme işlemini cihazınızdaki tüm uygulamalar için tek tek elle yapmanız gerekir.

Belgeleri ve Verileri iCloud'dan silme hakkında genel bir kılavuz:

1. Adım. Tüm uygulama bilgilerini kontrol et

Ayarlar uygulamasını başlatın, iCloud seçeneğini seçin ve Saklama üzerine dokunun. Daha sonra "Depolamayı Yönet" sayfasına dönün ve tüm uygulama bilgilerinin bir listesini almak için "Tümünü Göster" i tıklayın. Burada her bir uygulamanın bellek deposunu görebilirsiniz.

iCloud Depolamayı Yönet

2. Adım. Belirli bir uygulama seçin

Yararsız Belgelerini ve Verilerini silmek istediğiniz belirli bir uygulamayı bulun ve bulun ve ardından sağ üst köşedeki "Düzenle" düğmesine dokunun.

3. Adım. Tüm Belgeleri ve Verileri Temizle

"Tümünü Sil" seçeneğinin görüntülendiğini gördüğünüzde, iPhone'unuzdaki bu uygulamanın tüm Belgelerini ve Verilerini temizlemek için "Tümünü Sil" seçeneğini tekrar tıklayarak kararınızı onaylayın ve onaylayın.

Yanlışlıkla iPhone üzerindeki belgeleri ve verileri sildiyseniz, iPhone'u hemen buraya geri yükleyin.

Verileri Sil iCloud

Sonuç

Yukarıda, iPhone'unuzdaki Belgeleri ve Verileri nasıl sileceğinizle ilgili tüm içerik var. Çalıştırmak için sadece cihazınızı alın ve yukarıdaki talimatları izleyin. Cihazınızı çok daha temiz bulacaksınız.

Için boş depolama alanı iPhone'unuzun çalışma performansını artırmak ve iPhone Silgi uygulamalardaki önbellek ve çerezleri kaldırmak için. Bunu kullanabilmeniz için iPhone Eraser'da daha ilginç özellikler var!

Bedava indir Bedava indir

Son olarak, iPhone'daki Belgeleri ve Verileri nasıl sileceğiniz konusunda daha fazla düşünceniz varsa, bunları yorumlarda paylaşabilir ve size yardımcı olacaksa bu bölümü arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası