katlanmis kuru yufka / Kışlık Kuru Yufka Nasıl Yapılır? Nasıl Tüketilir? - HayatKolay

Katlanmis Kuru Yufka

katlanmis kuru yufka

Bu böreği ben çok seviyorum .Çat kapı gelen misafirleriniz için en iyi funduszeue.info,kolay ve lezzetli bir böfunduszeue.infoi anneciğim bu böreği karadenizli komşumuz Tenzile hanımdan öğrenmiş ve hemen uygulamış .Tabi " bende isterim". funduszeue.infoğimin ellerine sağlık bir kutu yapmış getirdi. Canım börek çektiğinde çayın yanında 5 dakikada hazırlıfunduszeue.infoşlarımdan tam not aldı bu kuru yufkadan pratik böfunduszeue.info sizlerle paylaşmak funduszeue.info önümüz yaz dönemi belki kış için hazırlık yapanınız vardır işte bu börekte kışa hazırlık olarak yapılabilir .Değişik bir alternatiftir.
Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim
Yapılışı:Öncelikle yufka ekmek yapmayı bilmeniz lazıfunduszeue.infoğimiz yufka ekmekğini gözleme büyüklüğünde açıyoruz ve sacda pişirdikten sonra dörtde katlıfunduszeue.info kutuya bırakıfunduszeue.info ve koku almayan bir yerde muhavaza ediyoruz..
Böreği ,yapmak istediğimizde kuruttuğumuz hazır haldeki yufkayı şekildeki gibi ıslatıyoruz.
Arkasından ıslattığımız yufkamızı bir bezin arasına alıyoruz ,üzerindeki fazla suyu çekmesini ve biraz yumuşamasını sağlıyoruz.
Yufkamız yumuşadıktan sonra arasına rendelediğimiz kaşar peynirini ilave ediyoruz ve kapatıyoruz.


Teflon tavamızı biraz tereyağ ile yağlıyoruz ve böreğimizi pişiriyoruz.

Şekildeki gibi keserek yada bütün halinde serviz yapıyoruz.
Afiyet olsun.

Kışlık Kuru Yufka Nasıl Yapılır? Nasıl Tüketilir?

Kışlık Kuru Yufka Nasıl Yapılır? Kış hazırlıklarının vazgeçilmezlerinden biri olan yufka, birçok sofrada sabah da akşam da yerini alır. Yumurta, süt, tuz ve un ile yapılan yufkaların besleyici değeri de oldukça fazladır.

Kışlık Yufka için Malzemeler

10 yumurta, 2lt süt, göz kararıyla un, gerekirse yumuşatmak için su ve büyükçe bir tutam tuz ana malzemelerdir. Özellikle unun kullanımına çok dikkat etmek gerekmektedir. Çok konulan un, hamurun sert olmasına yufkanın da açılmamasına neden olur. Sütü bol koyma durumunda ise hamur cıvık olacağı için yapışacaktır. Bu nedenle unun miktarını iyi tespit gerekir. Hamur malzemelerinin dışında gereken diğer iki malzeme de saç ve oklavadır. Saç ne kadar büyük olursa yufka hazırlıkları o kadar çabuk bitirilir. Onun dışında tercih edilen oklava herhangi bir eğriliğe sahip olmamalıdır.

Yufkanın Yapımı

Kışlık yufka hazırlıkları için gereken malzemeler tamamlandıktan sonra yapılacak ilk şey un ve yumurtaları birleştirmektir. Derin bir kaba alınan unun ortası açılır. Oraya yumurtalar kırılır. Göz kararınca tuz atılır ve arkasından yavaş yavaş süt dökülür. Sütü yavaş dökmek önemli çünkü hızlı dökerseniz topaklanmasına neden olabilirsiniz. Hamurun ele yapışmaması için bir miktar yağ ile yoğrulmasında yarar var. Hamur yoğurma işlemi olabildiğince uzun tutulmalı çünkü güzel yoğrulmayan hamur dağılacaktır. Daha sonra oda sıcaklığında en az 25 dakika bekletilmelidir. Hamur, dinlendikten sonra daha rahat açılır. Dinlenmeden sonra hamuru açmaya geçilebilir.

Kışlık Yufkanın Açılması

Dinlenen hamurdan bir avuç büyüklüğünde bezeler oluşturulur. Hamurun tamamını beze beze ayırdığınızda kaç yufka çıkacağını da bilmeniz mümkün olur. Ayırdıktan sonra hamur parçalarının üzerini nemli bez ile örtmekte yarar var çünkü hamur çok kolay kurur. Hamurunuzun kıvamı sert olduysa açılışı merdane yardımıyla yapmalısınız. Yumuşatmak, merdane ile çok daha kolay olacaktır. Bezelerden birini alarak masanın üzerine un döküp hamuru onun üzerine koymalısınız. Aksi halde hamur masaya yapışacak ve açılmayacaktır. Masaya konan hamurun üzerine de bir tutam un döküldükten sonra merdane üç dört kez ileri geri yapılır. Sonrasında oklavayla devam edilebilir. Oklava, hamura bastırılmadan kullanılmalıdır. İleri geri yaparken aynı zamanda sağ elinize hamuru kendinize doğru çekmelisiniz. Böylece hamur eşit şekilde genişlemiş olur.

Yufkanın Saçta Pişirilmesi

Yeterli büyüklüğe ulaşan yufkayı saç üzerine dikkatlice yerleştirin. Bu esnada oklava ile yerleştirmek daha kolay olacaktır. Hamuru saç üzerine yerleştirdikten sonra gözünüz devamlı üzerinde olmalı. Çünkü her an yanabilir. Göz göz olmaya başladıktan sonra kahverengi benekler ortaya çıkacaktır. Kahverengi benekler çok olmadan bir spatula yardımıyla ters çevrilmelidir. Arkalı önlü şekilde çok kızarmadan pişirilen yufkayı saçtan en geç 3 dakika içinde alabilirsiniz. Aldıktan sonra soğumadan, önce sağ ve sol kanatlar sonra üst ve alt kanatlar olmak üzere katlayın.

Yufka ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Yufkayı alıp katladıktan sonra asla üst üste koymamalısınız. Serince bir odaya koyup yan yana birbirine çok değmeyecek şekilde dizmelisiniz. Katlandığında zaten sıcak olan yufkalar üst üste konulursa yapışabilir. Bunlarla beraber hamurun katlandıktan sonra en az beş gün kurumasını beklemelisiniz. Kurumdan alırsanız bir kutu ya da dolaba koyduğunuzda küflenecektir. Kuruma esnasında iki günde bir altını üstüne getirecek şekilde değiştirmelisiniz. Eşit şekilde kurumaları gerekmektedir. Kuruduktan sonra kırmamaya özen göstererek yenileceği güne kadar serin bir yerde saklayabilirsiniz. Ne kadar beklediğinin bir önemi yok çünkü istenen ortam sağlandığında bozulmayacaktır.

Börekler sacda pisen yufkadan borek

tabiki anlatırım canım nedemek :)
yufkayı ıslatıp açtıktan sonra, normal hazır yufkayla yaptığın her türlü böreği bu yufka ile de yapabilirsinben genelde dörde kesip, normal börek yaparken yaptığımız sıvı karışımı hazırlayıp, içine yufkaları bandırıp tepsiye döşüyorumarasına peynir maydanoz koyuyorum
normal börek yapar gibi hiç farkı yok
o karışımı da yazayım
2 yumurta
bir su bardağı süt
bir çay bardağı sıvı yağ
yarım şişe maden suyu
tuz
bu karışımı büyükçe bir kasede yap, sonra yufkaları batır içine, tepsiye diz
arasına ne koyarsan koy farketmez patates olur peynir olur veya kıyma da olur
sonra kalan yufkaları da döşe, yufkaları bandırıp döşedikten sonra karışım artar birazonuda böreğin üzerine güzelce dök..
ben pişirmeden önce kesiyorum ve o karışımı döküyorum ki içine çeksin funduszeue.info son üzerine susam veya çörekotu serpiştir
pişfunduszeue.info bukadar çok leziz ve mis gibi kokulu bi börek olur
analamadığın biyer olursa sor canım çekinme sakın cevaplarım

Genişletmek için tıkla

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası