kpss 2018 b grubu / KPSS A Grubu ve KPSS B grubu Nedir? Farkları Nedir? Kimler Girebilir? - Tercihini Yap

Kpss 2018 B Grubu

kpss 2018 b grubu

KPSS LİSANS TARİHİ NE ZAMAN?

Özel Kız Yurdu ve Erkek Yurdu Fiyatları için Tıklayınız.

Hepinizin bildiği gibi ÖSYM Kpss sınavını her yıl yapıyor. Ama her yıl her Kpss puanı hesaplanmıyor ve her aday Kpss sınavına her yıl giremiyor. Ösym sınavları ikiye ayırmış desek yanlış tabir kullanmış olmayız. Tek yıllarda yapılan kpss ve çift yıllarda yapılan kpss olarak iki sınav çeşidi vardır. Kabaca tabir böyledir KPSS LİSANS TARİHİ NE ZAMAN?

Tek yıllarda yapılan Kpss sınavına sadece lisans mezunları girebilir ve lise mezunları bu sınava giremezler. Tek yıllarda alınan puanlar adece A grubu ve öğretmenlik başvurularında kullanılmaktadır. Çift yıllarda yapılan kpss sınavı ise lise, önlisans ve lisans düzeyinde yapılmaktadır. Çift yıllarda alınan puanlar ise A grubu, B grubu ve öğretmenlik alımlarında kullanılmaktadır.

ÖSYM&#;nin sınav takvimini yayınlamasıyla birlikte binlerce kişinin beklediği KPSS sınav tarihi belli oldu. Adayların yakından takip ettiği ve memur olmak için dört gözle beklediği konu için açıklama yapan ÖSYM Kpss sınavının Mayıs ayında yapılacağını belirtti. işte ayrıntılar.

KPSS LİSANS SINAVI NE ZAMAN?

Kamu Personel Seçme Sınavı  (Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) yılının mayıs ayında gerçekleştirilecek, bu sınavın sonuçları Haziran ‘de duyurulacak. Bu Sınava başvurular ise yılının mart ayında alınacak.

KPSS Lisans Alan Bilgisi, yılının mayıs ayında yapılacak. Bu sınavın sonuçları Haziran ‘de açıklanacak. Bu  Sınavın başvuruları yılının mart ayında alınacak

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT): Temmuz ’de yapılacak. Bu sınavın sonuçları Ağustos ’de seafoodplus.info  Sınavın başvuruları ise yılının mart ayında alınacak.

KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KPSS&#;ye katılmak isteyen adaylar için başvurular Mart tarihleri arasında başlayacak.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) Nisan &#;de gerçekleştirilecek Şubat ile Mart arasında alınacak EKPSS başvurularının ardından sonuçlar Mayıs &#;de ilan edilecek. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT), Temmuz &#;de yapılacak, sonuçlar Ağustos &#;de duyurulacak. KPSS önlisans düzeyi Ekim &#;de yapılacak, sonuçlar Kasım &#;de açıklanacak. KPSS ortaöğretim düzeyi Ekim &#;de gerçekleştirilecek, sonuçlar Kasım &#;de duyurulacak.  KPSS LİSANS TARİHİ NE ZAMAN?

 

KPSS Memurluk Kursları

KPSS B Grubu(lisans-Önlisans-Lise)

KPSS-B Grubu Hakkında

Tüm lisans mezunları ya da mezun olabilecek durumda olan tüm adaylar KPSS B Lisans sınavına girebilir. KPSS-B kadrolarına alımlar çift yıllarda yapılır. Bu nedenle; A Grubu Kadrolar ile Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Kadrolarına başvurmayacak adayların KPSS'ye girmeleri gerekmemektedir. Çift yıl puanları A grubu, B grubu ve öğretmenlik atamalarında kullanılmaktadır.

Tek yıllarda yapılan KPSS'ye sadece lisans (4 yıllık) mezunları katılabilirken, çift yıllarda yapılan KPSS'ye lise, ön lisans ve lisans mezunları katılabilmektedir.

B Grubu (Lisans) Memurluk atamaları “merkezi atamalar” ve “kurumsal atamalar” olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır. KPSS sonuç belgesinde bulunan P3 puan türü kullanılarak 2 yıl boyunca yılda iki kere merkezi atamalar yapılır. Kurumsal atamalar da dediğimiz ara atamalar ise kurumların belirleyeceği tarihlerde yapılmaktadır.

B Grubu Lisans kadrolarına P3, B Grubu Ön Lisans kadrolarına P93, ortaöğretim mezunlarına ayrılan B grubu kadrolara ise P94 puan türü ile atama yapılmaktadır. Bu puanlar 2 yıl geçerlidir. Örneğin,  KPSS B (Lisans) puanı KPSS sonuçları açıklanana kadar geçerlidir. KPSS-Lisans sonuçlarıyla geçerliliğini yitirecektir.

B grubu mesleklerinden birine atanmak isteyen tüm adaylar KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavına girmek zorundadırlar.

KPSS Ortaöğretim

KPSS Ortaöğretim sınavına, liselerden mezun olanlar ve sınava başvuru sırasında henüz mezun olamayan ancak sınavın iki yıllık geçerlilik süresi içerisinde mezun durumda olabilecek adaylar başvuru yapabilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS’ye giremez.

KPSS Ön Lisans

Ön lisans 2. sınıf okuyanlar ile ön lisans mezunları çiftli yıllarda yapılan KPSS’ye girebilirler. Ön lisans mezunu olup şu an lisans okuyan öğrenciler (mezun olmamış), isterlerse ön lisans KPSS'ye, isterlerse de lisans KPSS'ye girebilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS’ye giremez. Lisans mezunu olan bir aday ön lisans/ortaöğretim sınavına giremez.

KPSS Lisans

KPSS Lisans sınavına, herhangi bir bölümde lisans programı okuyan 3 ve 4. sınıf öğrencileri ve lisans mezunları girebilir.

Sınava Girmek İçin Mezun Olmak Şart Mı?

Sınav puanı 2 yıl geçerli olduğu için, sınava girecek adayda mezuniyet şartı aranmaz. Ancak tercih işlemlerinin yapılacağı son tarih itibariyle mezun olmak gerekir.

KPSS Ne Zaman?

Kamu Personel Seçme Sınavı yılında 3 farklı öğrenim türünde yapılacağı için büyük önem taşıyor. ÖSYM Sınav Takvimi henüz yayınlanmadı. Fakat sınav takvimini referans alırsak  KPSS Lisans sınavı  Mayıs ayında, KPSS ön lisans ve ortaöğretim düzeyi  Ekim ayında yapılabilir.

Önemli bir hatırlatma olarak, KPSS puanının geçerlilik süresi KPSS'nin yapılması ile sona ereceği için puanlarıyla herhangi bir kamu kurumuna yerleşemeyen adayların yeni sınava girmeden Kasım ayından itibaren yapılacak merkezi atamalarda tercih yapma şansları olmayacaktır. Dolayısıyla kamuda iş sahibi olmayı düşünen adayların mutlaka KPSS'ye girmeleri gerekmektedir.

KPSS B Memurluk (Lisans) Kadroları

A Grubu kadrolarından farklı olarak tüm lisans bölümleri B Grubu kadroları oluşturur. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.

Genel Yetenek Genel Kültür soru sayıları ve testlerin cevaplama süreleri aşağıdaki şekilde olacaktır:

Sınavda Uygulanacak Testler

Soru Sayısı

Sınav Süresi

Genel Yetenek (60) ve Genel Kültür (60)

dakika

KPSS P3 Puanıyla Başvuru Yapabileceğiniz Bazı kurum ve Kadroları

• Gümrük Müsteşarlığı
• Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü
• Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
• Maliye Bakanlığı
• Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü
• T.C. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü
• Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü
• Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
• Petrol İşleri Genel Müdürlüğü
• Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu
• Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü
• Orman Genel Müdürlüğü
• Gençlik Spor Genel Müdürlüğü
• Makina Kimya Endüstrisi
• Adalet Bakanlığı Adliyeler (Kâtiplik, Mübaşir, İnfaz koruma…)
• Polislik (POMEM)
• TSK (Sözleşmeli subay, astsubay, uzman çavuş)

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir