izmir ekonomi üniversitesi hazırlık ücretleri / Eğitim Ücretleri | İzmir Ekonomi Üniversitesi

Izmir Ekonomi Üniversitesi Hazırlık Ücretleri

izmir ekonomi üniversitesi hazırlık ücretleri

İzmir Ekonomi Üniversitesi Ücretleri

İzmir Ekonomi Üniversitesi eğitim öğretim ücreti şua ana kadar belli olmadı. Yeni dönem fiyat listesinin önümüzdeki günlerde açıklanmasını bekliyoruz. Yeni dönem fiyat listesi açıklandığında sitemize eklenecektir. Aşağıdaki fiyatlar geçen senenin fiyatlarıdır.

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde eğitim–öğretim ücrete tabidir. akademik yılında öğretim ücreti %8 KDV dahil ;

İzmir Ekonomi Üniversitesi Lisans ve Meslek Yüksekokulu Programları Ücretleri

Üniversitemiz öğretim ücretleri her akademik yıl için Mütevelli Heyetimiz tarafından belirleniyor. - akademik yılı yeni kayıtlanacak öğrenciler için öğretim ücretlerine aşağıdaki tablodan ulaşabilirsin.

Bölüm/Program Adı


%50 İndirimli

%25 İndirimli

Ücretli
Tıp Fakültesi--
Hukuk Fakültesi--
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü*--
Mimarlık Bölümü-
Mühendislik Fakültesi--
Sağlık Bilimleri Fakültesi--
Diğer Lisans Programları (Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi - Mimarlık hariç, Fen Edebiyat Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İletişim Fakültesi'nde bulunan programlar)
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu-
Adalet Meslek Yüksekokulu-
Meslek Yüksekokulu (Türkçe Programlar ve Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik programı)-
Meslek Yüksekokulu (İkinci Öğretim Programları)
İngilizce Hazırlık Sınıfı** (isteğe bağlı veya zorunlu)

Öğretim ücretlerine KDV dâhildir.

* Akademik yılı yeni kayıtlanacak öğrenciler için, program ücretini eğitim süresince kullanacakları bir Bıçak Seti dahildir.
** öğretim yılında Üniversitemize yeni kayıtlanacak ön lisans (2 yıllık) öğrencilerimiz İngilizce Hazırlık eğitimi için (isteğe bağlı veya zorunlu) kayıtlandıkları programın ücretini ödemelidir.

İzmir Ekonomi Üniversitesi taban puanları için tıklayınız

Ücretler, burslar ve indirimler hakkında ayrıntılı bilgi için lütfen funduszeue.info adresine bakabilirsiniz. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Tüm Özel ve Vakıf Üniversiteleri ücretleri için tıklayınız

Etiketler :

ÜCRETLER

Lisans ve Meslek Yüksekokulu Programları Ücretleri

Üniversitemiz öğretim ücretleri her akademik yıl için Mütevelli Heyetimiz tarafından belirleniyor. - akademik yılı yeni kayıtlanacak öğrenciler için öğretim ücretlerine aşağıdaki tablodan ulaşabilirsin.

Öğretim ücretlerine KDV dâhildir.

* YKS Başarı İndirimi ve Temel Bilimler Tercih İndirimi için burslarsayfasını inceleyebilirsin.
** Akademik yılı yeni kayıtlanacak öğrenciler için, program ücretine eğitim süresince kullanacakları bir Bıçak Seti dahildir.
*** öğretim yılında Üniversitemize yeni kayıtlanacak ön lisans (2 yıllık) öğrencilerimiz İngilizce Hazırlık eğitimi için (isteğe bağlı veya zorunlu) kayıtlandıkları programın ücretini ödemelidir.


ÖDEME BİLGİLERİ
Öğretim ücretleri, nakit, online ve kredi kartına taksitlendirilerek ödenebilmektedir. Ücretler iki eşit taksitte tahsil edilmektedir. Birinci ödeme ilk kayıt sırasında, ikinci ödeme bahar dönemi ders kayıtlarından önce akademik takvimde belirlenen tarihler arasında yapılmaktadır. Nakit ödemeler Yapı Kredi şubelerinden olup, üniversitenin anlaşmalı bankalarının kredi kartı sahiplerine (Axess, Bonus, Maximum, World, Ziraat) isteğe bağlı olarak (banka koşullarına göre vade farkı eklenerek) 12 aya kadar taksitlendirme yapılabilmektedir.

Ekonomi Üniversitesi Eğitim Ücretleri ve Bursları

Ekonomi üniversitesi eğitim ücretleri ve bursları ne kadar, burs imkanları nelerdir, İzmir Ekonomi üniversitesinde yer alan bölümler nelerdir, üniversitenin olanakları nelerdir, ön lisans ve lisans kayıt ücreti ne kadardır gibi merak edilen konular hakkında sizlere bu yazımızda en güncel bilgileri verdik.

Tercihiniyap Forum Tekrar Aktif Tıklayın

Tınaztepe Üniversitesi Eğitim Ücretleri ve Bursları

Ekonomi Üniversitesi Eğitim Ücretleri ve Bursları

yılında kurulan İzmir Ekonomi üniversitesi İzmir’in ilk vakıf üniversitesidir. Donanımlı akademik kadrosu ile bir adım öne çıkan üniversite öğrencilerine birçok imkan tanımaktadır. Topluma öncülük eden seçkin bir üniversite olmanın yanı sıra öğrencilerini liderlik vasfıyla donatmış, yenilikçi, girişimci ve nitelikli bireyler olarak yetiştirme yolundadır.

İzmir ekonomi üniversitesi bünyesinde Fen Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Tıp fakültesi bulunmaktadır. Ayrıca Adalet Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu bulunmaktadır. Bununla birlikte birçok alanda lisansüstü eğitim enstitüsü bulunmaktadır.

Kampüs içerisinde üniversite öğrenci yurdu bulunmaktadır. Sözel ve Dil puan türünde ilk , Eşit ağırlık ve Sayısalda ise ilk içerisinde yer alan öğrenciler yurtta ücretsiz kalma imkanı verilir.

İzmir Ekonomi Üniversitesinin olanakları; çift anadal programları, yan dal programları, İngilizce hazırlık programı, ikinci yabancı dil programı ve stajdır. Üniversitede 50’yi aşkın kulüp bulunmaktadır. Bu kulüplere katılan öğrenciler yeni arkadaş ve hobi edinebilirler.

Renkli kampüsü ile öğrencilerine çokça fırsatlar sunan ve okul yıllarını dopdolu geçirmelerine olanak sağlayan İzmir Ekonomi üniversitesi öncü üniversiteler arasında yer almaktadır.

Ekonomi Üniversitesi Eğitim Ücretleri ve Fiyatları

Ekonomi Üniversitesi Eğitim Ücretleri ve Fiyatlarını sizler için bölüm bölüm paylaşıyoruz:

İngilizce Hazırlık Sınıfı Eğitim Ücreti: TL

Hukuk Fakültesi Eğitim Ücreti: TL

Mühendislik Fakültesi Eğitim Ücreti: TL

Mimarlık Bölümü Eğitim Ücreti: TL

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Eğitim Ücreti: TL

Lisans Programları Eğitim Ücretleri: TL

Tıp Fakültesi Eğitim Ücreti: TL

Sağlık Bilimleri Fakültesi Eğitim Ücreti: TL

Meslek Yüksekokulu (Türkçe programlar- uygulamalı İngilizce çevirmenlik): TL

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eğitim Ücreti:   TL

Adalet Meslek Yüksekokulu Eğitim Ücreti: TL

Meslek Yüksekokulu (ikinci öğretim programlar): TL

NOT: Öğrenim ücretlerine KDV dahildir.

Ekonomi Üniversitesi Burs İmkanları

Ekonomi Üniversitesi Eğitim Ücretleri ve Fiyatlarını açıkladıktan sonra bir de Ekonomi Üniversitesi burs imkanlarına bakalım: 

Temel Bilimler Tercih İndirimi: Sosyoloji, matematik ve fizik bölümlerine %50 kontenjanına yerleşen ve üniversiteyi ilk 10 tercihinde gösteren öğrenci ekstra %25 indirimden faydalanır. Sosyoloji bölümü için ilk binde olan, Matematik bölümü için ilk binde olan, Fizik bölümü için de ilk binde olmak bu indirimi almak için gerekli şartlardandır.

YKS başarı indirimleri: Mimarlık indirimi için; %25 indirimli kontenjana yerleşen öğrenci ilk bin içerisindeyse ekstra %25 daha indirim uygulanır. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon indirimi için; %50 kontenjana yerleşen öğrenci ilk bin içerisindeyse ekstra %25 daha indirim uygulanır. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı için; ücretli kontenjana yerleşen öğrenci ilk bin içerisindeyse %25 indirim uygulanır.

Doğan Turhan Bursu: Lojistik yönetimi öğrencilerine teşvik amaçlı her yıl belirli oranda Doğan Turhan bursu verilir.

Akademik başarı bursu: Öğrencinin yıllık not ortalaması veya üzeri ise öğretim ücretine %50 indirim uygulanır.

Ticaret Odası Üyeleri indirimi: İzmir ekonomi üniversitesine ücretli kontenjandan yerleşen öğrenciye İzmir Ticaret Odası için %25 oranında indirim uygulanır. Diğer il ve ilçe ticaret odaları için ise %15 indirim uygulanır.

Yurt dışından kabul edilecek öğrenci bursu: % burs imkanı verilir.

Uluslararası öğrenci bursu: Yabancı uyruklu öğrencilere tanınan bir burstur. Bursun miktarı Mütevelli heyet tarafından belirlenir.

Kardeş, eş, çocuk ve ebeveyn indirimi: İzmir ekonomi üniversitesini kazanan kardeş, eş, çocuk ve ebeveynlere öğretim ücretlerinde %10 indirim uygulanır.

Dikey geçiş mezun indirimi: Dikey geçiş ile İzmir ekonomi üniversitesini tercih eden öğrencilere Mütevelli heyet tarafından belirlenen miktarda indirim uygulanır.

İngilizce hazırlık programı ikinci yıl indirimi: İzmir ekonomi üniversitesi öğrencilerinin İngilizce hazırlık sınıfında başarılı olmamaları durumunda ikinci yılında %50 öğretim ücretinde indirim sağlanır.

Mensup indirimi: İzmir Ekonomi üniversitesi ve İzmir Ticaret Odası personelinin eşine ve çocuklarına ayrıca İzmir ekonomi üniversitesinin kurucu üyelerinin eşlerine ve çocuklarına indirim sağlanır.

Lisans mezun indirimi: Yüksek lisans ve Doktora eğitimi için öğrencilere %25 oranında indirim sağlanır.

Lisansüstü programları akademik başarı indirimi: Son sınıf öğrencilerinin genel not ortalaması veya üzeri ise öğretim ücretlerinde %50 indirim sağlanır.

Sporcu indirimi: Belirlenen koşulları yerine getirmeleri halinde ve son 4 yıl içerisinde başarılı olduğunu belgeleyen milli sporculara indirim uygulanır.

Derece indirimi: İzmir ekonomi üniversitesinin birinci, ikinci ve üçüncüsü olan lisans mezunlarının yüksek lisans veya doktora programlarına kayıt yapmaları halinde % indirim uygulanır.

Tahsisli burslar: Bağış yapanlar tarafından verilen burslardır.

TED Üniversitesi Eğitim Ücretleri ve Bursları

Ekonomi Üniversitesi kaç kişilik?

Üniversitenin  itibarıyla öğretim görevlisi ve öğrencisi mevcuttur.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

 

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, İzmir Ekonomi Üniversitesinde yürütülen ön lisans ve lisans seviyesindeki programlara öğrenci kabulü, eğitim-öğretim ve mezuniyet süreçlerine ilişkin hükümleri düzenlemektir.

(2) Bu Yönetmelik, İzmir Ekonomi Üniversitesinde ön lisans ve lisans düzeyindeki eğitim-öğretime ilişkin hükümleri kapsar.

Dayanak

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 4/11/ tarihli ve sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar1

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Akademik birim: İzmir Ekonomi Üniversitesine bağlı fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarını,

b) AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemini,

c) (Değişik:RG/8/) Ders toplam puanı: Not ortalamasına katılan herhangi bir dersin AKTS kredisi ile öğrenciye takdir edilen ders başarı notunun karşılık geldiği katsayının ( arası) çarpılması ile bulunan değeri,

ç) İlgili fakülte/yüksekokul kurulu: İzmir Ekonomi Üniversitesine bağlı fakülte ve yüksekokulların fakülte ve yüksekokul kurullarını,

d) İlgili fakülte/yüksekokul yönetim kurulu: İzmir Ekonomi Üniversitesine bağlı fakülte ve yüksekokulların yönetim kurullarını,

e) Kaydı askıya alınmış öğrenci: Süresi içinde öğrenim ücretini ödemediği için kaydı yenilenmeyen ve o dönemde hiçbir öğrencilik hakkından yararlanamayan öğrenciyi,

f) Lisans programı: Normal öğrenim süresi en az sekiz yarıyıl olan bir yükseköğretim programını,

g)(Ek:RG/8/)1 Mütevelli Heyeti: İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyetini,

ğ) Ön lisans programı: Normal öğrenim süresi en az dört yarıyıl olan bir yükseköğretim programını1,

h) Rektör: İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörünü1,

ı) Senato: İzmir Ekonomi Üniversitesi Senatosunu1,

i) Uluslararası ortak öğretim programı: Yurt dışındaki bir yükseköğretim kurumu ile ortaklaşa yürütülen bir lisans veya ön lisans programını1,

j) (Mülga:RG/8/) 1

k) Üniversite Yönetim Kurulu: İzmir Ekonomi Üniversitesi Yönetim Kurulunu1,

l) Üniversite/İEÜ: İzmir Ekonomi Üniversitesini1,

m)  (Ek:RG-7/3/) DeÄŸiÅŸim programı: Yurt içi veya yurt dışındaki bir yükseköğretim kurumu ile Ãœniversite arasında düzenlenen protokol çerçevesinde kurumların birine kayıtlı olan öğrencilerin kısa süreli olarak diÄŸer kurumda eÄŸitim görmelerini ve bir kurumdan alınan derslerin diÄŸer yükseköğretim kurumunda eÅŸdeÄŸer olarak kabul edilebilmesini öngören programı,

ifade eder.

 

İKİNCİ BÖLÜM

Öğrenci Kabulü ve Kayıtlar

Öğrencilerin kabulü

MADDE 4 – (1) Üniversiteye öğrenci kabulü, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde Senato tarafından tespit edilecek esaslara göre düzenlenir.

Yatay geçiş yolu ile kabul

MADDE 5 – (1) Üniversite programlarına Üniversite dışından veya Üniversite içinden yatay geçiş başvuruları ve değerlendirmeleri, 24/4/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve diğer mevzuat hükümlerine dayanılarak Senato tarafından belirlenen esaslara göre yapılır.

Dikey geçiş yolu ile öğrenci kabul

MADDE 6 – (1) Meslek yüksekokulu mezunlarının Üniversiteye bağlı lisans programlarına dikey geçişleri; 19/2/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre yapılır.

Değişim programları ve özel öğrenciler

MADDE 7- (Başlığı ile Birlikte Değişik:RG-7/3/)

(1) Özel öğrenciler, Üniversitede herhangi bir ön lisans ya da lisans programına kayıtlı olmayan, yurt içinde veya yurt dışında bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olup sınırlı sayıda derse kaydolarak bu derslerin gereklerini yerine getirmeleri beklenen öğrencilerdir.

(2) Öğretim dili Türkçe olan programlarda öğrenim gören öğrencilerin, öğretim dili yabancı dil olan programlardan ders alabilmeleri için yabancı dil düzeylerinin Senato tarafından belirlenen yeterlilik koşullarını sağladığını belgelemesi gerekir.

(3) Özel öğrencilerin ön lisans ve lisans düzeyindeki derslere kabulü bölüm başkanı ve/veya dekan/yüksekokul müdürünün önerisi üzerine ilgili yönetim kurulu kararı ile belirlenir.

(4) Özel öğrenci olarak aynı düzeyde başka bir yükseköğretim kurumundan aldığı ders veya uygulamaların kredileri, not dönüşümleri gibi hususlar ilgili yönetim kurulu kararı ile öğrencinin kayıtlı olduğu diploma programındaki yükümlülüklerinin yerine sayılabilir. Özel öğrenciliğe ilişkin diğer esaslar Senato tarafından belirlenir.

(5) Ulusal ve uluslararası öğrenci değişim programları kapsamında aynı düzeyde başka bir yükseköğretim kurumundan alınan ders veya uygulamaların kredileri, not dönüşümleri gibi hususlar ilgili yönetim kurulu kararı ile öğrencinin kayıtlı olduğu diploma programındaki yükümlülüklerinin yerine sayılabilir. Öğrenci değişimine ilişkin diğer esaslar Senato tarafından belirlenir.

(6) Özel öğrenciler, Ãœniversite öğrencisi sayılmaz ve öğrencilik haklarından yararlanamazlar.  Ancak, diÄŸer hususlarda Ãœniversite öğrencilerinin tabi olduÄŸu mevzuat hükümlerine uymaları gerekir. Bu öğrencilere, talep etmeleri durumunda kayıtlı oldukları dersleri ve bu derslerden aldıkları notları gösteren bir belge verilir. Bu belge, diploma yerine geçmez veya akademik bir dereceyi göstermez.

(7) Özel öğrenciler, Üniversite tarafından belirlenen ücreti öderler.

İlk kayıt işlemleri

MADDE 8 –(Değişik:RG/8/)

 (1) (DeÄŸiÅŸik cümle:RG-2/4/) Ãœniversitenin ön lisans ve lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin kayıt iÅŸlemleri, akademik takvimde ilan edilen tarihlerde yapılır. Kayıt için zamanında baÅŸvurmayan ve gerekli belgeleri saÄŸlamayan öğrencilerin kayıtları yapılmaz. Ä°stenen belgelerin aslı veya Ãœniversite tarafından onaylı örneÄŸi kabul edilir. Askerlik durumu ve adli sicil kaydına iliÅŸkin bilgiler için adayın beyanına dayanılarak iÅŸlem yapılır.

Gerekli iÅŸlemler

MADDE 9 – (1) Ön lisans ve lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin kayıtlarının kesinleşmesi için aşağıdaki koşullar aranır:

a) İzmir Ekonomi Üniversitesinde öğrenim görme hakkını kazanmış olmak.

b) Yurt içindeki bir ortaöğretim kurumundan veya Milli Eğitim Bakanlığınca lise dengi olarak kabul edilen yurt dışındaki bir okuldan diploma almaya hak kazandığını gösteren bir belgeye sahip olmak.

c) (Mülga:RG/8/)

(2) Üniversiteye kabul edilen ve belirlenen şartları sağlamış olanların Senato tarafından belirlenecek diğer koşulları ve belgeleri de sağlamaları kaydıyla ve tespit edilen öğrenim ücretini ödemeleri üzerine kayıtları kesin olarak yapılır. Süresi içinde kayıt işlemini yapmayan veya gerekli belgeleri sağlayamayan öğrenciler kayıt hakkından vazgeçmiş sayılır. Belgelerinde eksiklik, tahrifat olanların veya gerçek dışı beyanda bulunanların kayıtları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu nedenle kayıtları iptal edilenlere öğrenim ücreti iadesi yapılmaz.

Kayıt yenileme

MADDE 10 – (1) Her öğrenci, her dönem başında akademik takvimde belirtilen tarihler arasında kaydını yenilemekle yükümlüdür. Kayıt yenilemede öğrencinin alacağı dersler de belirlenir.

(2) Öğrencinin dönem kayıt yenilemesinin yapılabilmesi için kayıt yenilemek istediği dönem dahil, varsa geriye yönelik ödeme yükümlülüklerinin tamamının yerine getirilmiş olması zorunludur. Bu koşulu yerine getirmemiş öğrencilerin dönem kayıt yenileme işlemleri yapılmaz. Bu öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanamazlar.

(3) Belirtilen sürelerde kaydını yeniletmeyen öğrencilerin kayıtları askıya alınır. Kaydını yenilemeyenler, o dönemde derslere ve sınavlara giremezler; öğrencilik haklarından yararlanamazlar.

(4) Öğrencinin kayıt yenilemediği dönem, sayılı Kanunun ilgili maddesinde belirtilen azami öğrenim süresinden sayılır.

(5) (Mülga:RG/8/)

(6) (Değişik:RG/8/) Kaydı askıya alınmış öğrenciler kayda geldikleri akademik yıl geçerli olan öğrenim ücretini ödemek koşulu ile öğrenimlerine devam etmek için kayıt yaptırabilirler ve ancak kayıtlı oldukları dönemlerde öğrencilik haklarından yararlanabilirler.

(7) (DeÄŸiÅŸik:RG-7/3/)(4) Azami öğrenim süresi içinde, bütün derslerinden baÅŸarılı olduÄŸu halde sadece zorunlu stajını tamamlamadığı için mezun olamayan öğrenci, derslerini tamamladığı dönemi takip eden ilk dönemde staj için öğretim ücreti ödemez. Bu durumda olan öğrenciler,  derslerini tamamladığı dönemi takip eden ilk dönemde de stajını tamamlayamazsa kalan stajlarının kaç hafta olduÄŸuna bakılmaksızın bir önceki yıl ön lisans ve lisans programları yaz öğretimi için Mütevelli Heyet tarafından belirlenen IEU kredi saat ücreti üzerinden 3 IEU kredilik ücreti öderler. Ãœniversite tarafından belirlenen ilgili yönerge hükümleri kapsamında bursları/indirimleri olan öğrencilerin, burs ve indirim oranları staj ücreti hesabında dikkate alınır.

(8) (Ek:RG-2/4/)(Değişik:RG-7/3/)(4) Normal öğrenim süresini aşan öğrencilerden mezun olması için stajı kalıp kalmadığına bakılmaksızın başarısız olduğu veya almadığı tek dersi kalanlar, bir önceki yıl ön lisans ve lisans programları yaz öğretimi için Mütevelli Heyet tarafından belirlenen IEU kredi saat ücreti üzerinden dersin IEU kredisi kadar ücret öderler. Üniversite tarafından belirlenen ilgili yönerge hükümleri kapsamında bursları/indirimleri olan öğrencilerin, burs ve indirim oranları tek ders ücreti hesabında dikkate alınır. Bu öğrencilerden staj için ilave ücret alınmaz.

 

 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Eğitim-Öğretim

Öğretim dili

MADDE 11 – (1)(Değişik:RG/8/) Üniversitenin programlarında öğretim dili İngilizcedir. Ancak, Türkçe veya başka bir dilde yürütülmesi zorunlu olan ders ya da programlar Senato tarafından belirlenir ve Mütevelli Heyete yayımlanmadan önce bilgi verilir.

(2) Ön lisans ve lisans programlarına yerleştirilen, kabul edilen veya kurumlar arası yatay geçiş yapan öğrencilerin yabancı dil yeterliklerinin belirlenmesi ve yabancı dil hazırlık sınıfında öğretim, Üniversitenin ilgili mevzuat hükümlerine göre yapılır.

Eğitim-öğretim yılı

MADDE 12 – (1) Bir eğitim-öğretim yılı dönem sonu sınavları hariç her biri on dört haftalık iki dönemden oluşur. Senato gerekli gördüğü hallerde dönem sürelerini uzatabilir veya kısaltabilir.

(2) (Değişik:RG-7/8/) Yükseköğretim Kurulunun onayı alınmak suretiyle bir akademik yılda üç dönemde öğretim verilebilir. Gerektiğinde yaz okulu açılabilir. Yaz okulu ile ilgili hususlar Senato tarafından düzenlenir.

(3) Gerekli durumlarda ders ve sınavlar, hafta içi mesai saatleri bitiminden sonra ve/veya cumartesi ve pazar günlerinde de yapılabilir.

Öğretim esasları

MADDE 13 – (1) Üniversitede öğretim, ders geçme esasına dayalıdır ve kredili sistem ile yürütülür.

(2) Dersler; teorik, uygulama, atölye, klinik çalışması, laboratuvar, proje, dönem içi işbaşı eğitimi, stüdyo ve benzeri çalışmaları ifade eder. Dersler, dönem esasına göre düzenlenir. Ancak gerekli görülmesi halinde bazı dersler Senato kararı ile yıllık olarak açılabilir.

(3) İlgili akademik birim yönetim kurulunun önerisi ve Senatonun kararı ile uygun görülen dersler Üniversite dışında da yapılabilir. Bu derslerin yürütülmesine ilişkin esaslar, ilgili birim yönetim kurulunca kararlaştırılır ve Senato onayına sunulur.

(4) Ön lisans ve lisans programlarında uygun görülen dersler ilgili akademik birimlerin gerekçeli önerisi ve Senatonun onayı üzerine uzaktan öğretim yöntemiyle verilebilir.

Eğitim-öğretim programları

MADDE 14 – (1) Eğitim-öğretim programı; teorik dersler, seminer, stüdyo, atölye, proje, laboratuvar, saha uygulamaları ile dönem içi işbaşı eğitimi ve staj ve benzeri uygulamalardan oluşur. Hangi dersler için uygulama yapılacağı veya hangi uygulamaların ders sayılacağı, ilgili fakülte kurullarının önerileri üzerine Senato tarafından karara bağlanır.

(2)(Değişik:RG/8/) Öğretim programları, her bir diploma programının diplomayı almayı hak eden kişiye kazandıracağı bilgi, beceri ve yetkinlikleri sağlayacak şekilde iş yükü esas alınarak hazırlanır ve ilgili bölümlerin önerileri üzerine ilgili fakülte/yüksekokul kurulunun kararı ve Senatonun onayı ile kesinleşir. Öğretim programları her dönem toplam 30 AKTS olacak şekilde, ön lisans programları için toplam AKTS kredisi, dört yıllık lisans programları için toplam AKTS kredisi, altı yıllık lisans programları için toplam AKTS kredisi olacak şekilde düzenlenir.

(3) Öğretim programlarında yer alan saha uygulaması, proje, dönem içi işbaşı eğitimi ve stajların yürütülmesi ve değerlendirmesine ilişkin esaslar Senato tarafından belirlenir.

(4) Öğretim programlarında haftalık ders, uygulama/laboratuvar saat ve İEÜ kredileri ile AKTS kredileri belirtilir.

(5) Fakülteler uygun gördükleri alanlarda sertifika programı açılmasını önerebilir. Sertifika programlarının esasları Senato tarafından düzenlenir.

(6)(Ek:RG/8/) Eğitim-öğretim programlarının öğrencilere uygulanmasında doğabilecek intibak ve benzeri sorunların çözümünde ilgili kurullar yetkilidir.

Uluslararası ortak öğretim programları

MADDE 15 – (1) Yurt dışındaki yükseköğretim kurumları ile uluslararası ortak ön lisans ve uluslararası ortak lisans programları açılabilir.

(2) Bu programların eğitim-öğretimi, Yükseköğretim Kurulu tarafından çıkarılan ilgili mevzuat hükümlerine göre yürütülür.

Zorunlu, seçmeli ve ön koşul dersleri

MADDE 16 – (1) (DeÄŸiÅŸik:RG/8/)  Ã–ÄŸrencilerin ders programları, kayıtlı oldukları bölümce kararlaÅŸtırılır. Dersler zorunlu ve seçmeli olmak üzere iki gruba ayrılır. Öğrenciler kayıtlı olduÄŸu programın zorunlu derslerini almakla yükümlüdür. Seçmeli dersler öğrencinin isteÄŸi de göz önünde tutularak ilgili bölümce kararlaÅŸtırılır. Ancak, Senato tarafından belirlenen dersler için ilgili birimler tarafından muafiyet sınavı açılabilir. Muafiyet sınavında belirlenen düzeyde baÅŸarılı olanlar bu derslerden kendi istekleri üzerine muaf tutulur. Bu ÅŸekilde muaf tutuldukları derslere ait deÄŸerlendirme esasları Senato tarafından belirlenir.

(2) Bir dersin alınabilmesi için başarılmış veya alınmış/izlenmiş olması gereken derse ön koşul dersi denir. Ön koşullu dersler ve ön koşulları, dersi veren bölümün önerisi üzerine ilgili fakülte/yüksekokul kurulunun kararı ve Senatonun onayından sonra kesinleşir.

Derslerin kredi deÄŸeri

MADDE 17 – (1) Bir dersin İEÜ/yerel kredi değeri, o dersin haftalık teorik ders saatlerinin tamamı ile laboratuvar, uygulama, atölye, stüdyo ve benzeri faaliyetlerin haftalık saatlerinin yarısından oluşur.

(2) Not ortalamalarına katılmayacağı Senato tarafından kabul edilen dersler için İEÜ/yerel kredi saat değeri tespit edilmez. Bu derslerin haftalık teorik ve uygulamalı saatlerinin belirtilmesi ile yetinilir.

(3) Bir dersin AKTS kredisi, bir AKTS kredisi, yirmi beş-otuz saat arası öğrenci iş yüküne karşılık gelecek şekilde Senato tarafından belirlenir. Öğrenci iş yükü, ders saatlerinin yanı sıra laboratuvar, atölye, klinik çalışması, ödev, uygulama, proje, seminer, sunum, sınava hazırlık, sınav, staj, iş yeri eğitimi gibi eğitim-öğretim etkinliklerinde harcanan bütün zamanı ifade eder.

Ders yükü

MADDE 18 – (Değişik:RG/7/ )

(1) Bir öğrencinin her dönemde alacağı normal ders yükü 30 AKTS kredisidir. Tekrarlanan dersler normal ders yükünden sayılır.

(2) Öğrenci normal ders yüküne ilave olarak;

a) Genel not ortalaması 2,00 ve 2,49 arasında olan öğrenciler için; öğrencinin talebi ve danışmanın onayı ile toplamda 6 AKTS kredi,

b) Genel not ortalaması en az 2,50 olan öğrenciler için öğrencinin talebi ve danışmanın onayı ile toplamda 12 AKTS kredi

alabilirler.

(3) Yaz okulu ve son dönem sınav hakkı hariç olmak üzere bulunduÄŸu akademik yarıyılın sonunda mezuniyet aÅŸamasına gelen, ön lisans programlarında en az 80 AKTS, lisans programlarında en az AKTS kredilik ders almış olan son sınıf son dönem öğrencileri, danışmanlarının onayı ile dönemde toplam 48 AKTS kredisini geçmemek üzere ilave ders alabilirler.

(4) Öğrenciler çift anadal, yandal, sertifika programı dersleri ile birlikte dönemde en fazla 48 AKTS kredilik ders alabilirler.

(5) Senato tarafından belirlenecek esaslar dahilinde, mezuniyet aÅŸamasındaki lisans programı öğrencilerine yüksek lisans programlarından ders aldırılabilir.

Çift ana dal lisans programları

MADDE 19 – (1) Bir bölümün öğrencileri istekleri halinde çift ana dal lisans programı olarak isimlendirilen başka bir bölümün lisans programında aynı zamanda öğrenim görebilirler. Çift ana dal programlarına ait hususlar, Yükseköğretim Kurulu tarafından çıkarılan yönetmelik kapsamında Senato tarafından belirlenir.

Yan dal programları

MADDE 20 – (1) Öğrencilere kendi programına ek olarak bir yan dal programına devam etme izni verilebilir. Yan dal programlarına ait hususlar, Yükseköğretim Kurulu tarafından çıkarılan yönetmelik kapsamında Senato tarafından belirlenir.

Sertifika programları

MADDE 21 – (1) Sertifika programı, ana dal programında üçüncü sınıfa geçen öğrencilere sunulan ve Üniversite Senatosu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarında belirli bir kredi ile sınırlı olarak verilen derslerden oluşan programdır. Sertifika programına ait hususlar Üniversite Senatosu tarafından çıkarılan Sertifika Programları Açılması ve Yürütülmesi Esaslarına göre belirlenir.

Devam zorunluluÄŸu

MADDE 22 – (1) Öğrenciler derslere, laboratuvar ve uygulamalara devam etmek, dönem içinde ve sonunda yapılan her türlü sınava girmek ve öğretim elemanlarının uygun gördüğü diğer çalışmalara katılmak zorundadırlar.

(2) Öğrencilerin devam durumları ilgili öğretim elemanı tarafından izlenir. Rapor ve disiplin cezasıyla uzaklaştırma dâhil hangi gerekçeyle olursa olsun bir derse Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde ve Senato tarafından belirlenen oranda devam yükümlülüğünü yerine getirmeyen öğrenci başarısız sayılır.

Sınavlar ve değerlendirme

MADDE 23 – (1) (DeÄŸiÅŸik:RG/8/)  Ã–ÄŸrenciler dönem içi sınavlarının yanı sıra bir de dönem sonu sınavına tabi tutulurlar. Her dönemde en az bir ara sınavı yapılır. Ara sınav tarihleri ilgili öğretim üyeleri/öğretim görevlileri tarafından dönem içinde ilan edilir. Ara sınavlar dışında kısa süreli sınavlar önceden tarih belirlenmeden yapılabilir. Dönem sonu sınavları Ãœniversite tarafından tespit ve ilan edilen yer ve zamanlarda yapılır.

(2) (Değişik:RG/1/) Bir öğrenciye verilecek dönem sonu ders notu, dönem içi ve dönem sonu sınavı sonuçları ile dönem içi çalışmaları ve derse devam durumu göz önünde tutularak öğretim elemanı tarafından takdir olunur.

(3)(DeÄŸiÅŸik:RG/8/)  Yükseköğretim Kurulunun belirlediÄŸi esaslar dikkate alınarak ilgili Fakülte Dekanlıkları ve Yüksekokul Müdürlükleri tarafından kabul edilen haklı ve geçerli bir mazereti sebebiyle dönem sonu sınavına girmeyen öğrencilere mazeret sınavı hakkı verilir.

 (4) Ara sınav ve/veya dönem sonu sınavını gerektirmeyen dersler ilgili fakülte dekanlığı/yüksekokul müdürlüğünün önerisi üzerine Senato tarafından belirlenir.

(5) (Mülga:RG/8/)  

(6)(DeÄŸiÅŸik:RG/8/)  Dönem sonu ders notları, dersi veren öğretim elemanları tarafından Ãœniversitece belirlenen tarihlerde verilir ve Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden öğrencilere ilan edildiÄŸinde kesinleÅŸir.

(7)(Ek:RG/1/) Mezuniyet koşullarını en çok iki dersten FF, FD notu almış oldukları için yerine getiremeyen öğrencilere, bir kereye mahsus olmak üzere bu dersleri tekrarlamadan ek sınava girme hakkı verilir.

(8)(Ek:RG/1/)(DeÄŸiÅŸik:RG/8/)  Tüm derslerden geçtiÄŸi halde, mezuniyet için gereken genel not ortalamasını saÄŸlayamayan öğrencilere daha önce aldıkları dersler arasından seçecekleri en çok iki dersten ek sınav hakkı verilir.

(9) (Ek:RG/1/) Başarı değerlendirilmesi belli bir sürece bağlı olan proje türü dersler için ek sınav hakkı verilmez.

(10)(Ek:RG/1/) (Değişik:RG/1/) Ek sınav hakkı, yarıyıl sonu sınavlarının bitimini takiben Üniversite tarafından belirlenen tarihlerde kullanılır. Ek sınavlarda ara sınav ve benzeri yıl içi değerlendirme ölçütleri dikkate alınmaz.

(11) (Ek:RG/1/) Bu maddede öngörülen ek sınav hakkı bir öğrenciye bir kez tanınır.

DeÄŸerlendirme ve notlar

MADDE 24 – (1) Dersin başarısının tespitinde dikkate alınacak dönem içi ve dönem sonu sınav, ödev, uygulama ve benzeri değerlendirme ölçütleri ile bu ölçütlerin ağırlıkları, dersi veren öğretim üyeleri/öğretim görevlileri tarafından belirlenir. Değerlendirme ölçütleri ve ağırlıkları, Üniversitenin web sitesinde yayınlanan AKTS Kataloğunda, dersin tanıtım sayfasında öğrencilere duyurulur.

(2) Öğrencilerin herhangi bir dersteki başarısı, değerlendirme ölçütleri göz önüne alınarak, dersi veren öğretim elemanınca harf notlarından birisi ile belirlenir. Harf notunun takdirinde öğrencinin ara sınav, dönem sonu sınavı, dönem içi çalışmalarındaki başarısı ile ders ve uygulamalara devamı göz önünde bulundurulur.

a)(DeÄŸiÅŸik:RG/8/)  Not ortalaması hesaplarına katılan harf notlarının katsayı, puan ve statüsü aÅŸağıda belirtilmiÅŸtir:

Puan        Dönem Ders Notu         Katsayı                Statü

                     AA                          4,00                    BaÅŸarılı

                        BA                          3,50                   BaÅŸarılı

                        BB                          3,00                    BaÅŸarılı

                        CB                          2,50                    Geçer

                        CC                          2,00                    Geçer

                        DC                          1,50                    KoÅŸullu Geçer

                        DD                          1,00                    KoÅŸullu Geçer

                        FD                          0,50                     BaÅŸarısız- Kalır

49 ve aÅŸağısı          FF                           0,00                     BaÅŸarısız - Kalır

b)(Değişik:RG/8/) NA (Devamsız) notu, derse devam yükümlülüklerini sağlamayan ve/veya ders uygulamalarına ilişkin koşulları yerine getirmeyen öğrencilere dersi veren öğretim elemanı tarafından takdir olunur. Not ortalamaları hesabında NA notunun katsayısı 0,00 (sıfır) olarak işlem görür.

 (3) Ortalamalara katılmayan notlar aÅŸağıda belirtilmiÅŸtir:

a) S (yeterli) notu, kredisiz derslerde başarılı olan öğrencilere verilir.

b) U (yetersiz) notu, kredisiz derslerde başarısız olan öğrencilere verilir.

c) EX (muaf) notu, müfredatlarda yer alan bazı derslerden muaf olan öğrencilere verilir.

ç) I (eksik) notu, dersi veren öğretim elemanının kabul edeceği geçerli bir nedenle ders için gerekli koşulları dönem veya yaz okulu sonunda tamamlayamayan öğrencilere verilir. I notunun, dönem veya yaz okulu notlarının son veriliş tarihinden itibaren bir hafta içinde harf notuna çevrilmesi gerekir. Ancak, özel durumlarda bu süreyi aşan harf notuna çevrilme işlemlerinin bir sonraki dönemin ders kayıtlarının başlama tarihinden en az iki hafta öncesine kadar yapılması gerekir. Özel durumlardaki bu işlemler dersin verildiği bölüm başkanlığının önerisi üzerine ve o bölümün bağlı bulunduğu birimin yönetim kurulu kararı ile gerçekleştirilir. Süresi içinde harf notuna çevrilmeyen I notu kendiliğinden FF veya U notuna dönüşür.

d) (Değişik cümle:RG/7/ ) W (çekilmiş) notu, danışmanının önerisi ve dersi veren öğretim üyesinin izni ile çekilmesine izin verilen bir ders için kullanılır. (Ek cümle:RG/7/ ) Dersten çekilme, akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılır. Bir öğrenci; ön lisans/lisans programının ilk iki dönemindeki zorunlu derslerden, yükseltmek üzere aldığı derslerden, tekrarlamak zorunda olduğu, daha önce W notu aldığı ve not ortalamasına katılmayan derslerden çekilemez. Lisans birinci sınıf öğrencileri sadece; planlarında seçmeli ders niteliğinde yer alan serbest genel eğitim derslerinden çekilebilir. Bir öğrenciye bir dönemde çift ana dal, yan dal veya sertifika programı dersleri dâhil en çok bir ders olmak üzere; bütün ön lisans öğrenimi boyunca en çok iki dersten, bütün lisans öğrenimi boyunca en çok altı dersten danışmanın önerisi ve öğretim üyesinin izniyle çekilme izni verilebilir. Üniversite ile yurt dışındaki eğitim kurumları veya resmi kuruluşlar arasında imzalanmış olan protokoller kapsamında Üniversitede öğrenim gören değişim öğrencilerinin dersten çekilme işlemi Uluslararası İlişkiler Ofisi Müdürlüğünün önerisi ve öğretim üyesinin izni ile yapılabilir. Bu durumdaki öğrenciler için W notuna ilişkin kurallar uygulanmaz.

e) (Ek:RG/8/) NI (not ortalamasına katılmayan notu), öğrencinin kayıtlı olduğu program veya programların not ortalamasına katılmamak koşuluyla aldığı dersleri tanımlamak üzere verilir. Bu not, öğrencinin ilgili dersten aldığı harf notu ile birlikte öğrencinin not belgesinde gösterilir. Bu statüdeki dersler öğrencinin kayıtlı olduğu programın derslerine sayılmaz.

f) (Ek:RG/1/) P (Başarılı devam) notu, not ortalamalarına katılmayan ve süresi bir dönemden fazla olan derslerde, ilgili dönemde yapılması beklenen akademik çalışmaları düzenli bir şekilde yerine getiren öğrencilere verilir.

Notlarda maddi hata

MADDE 25 – (1) (DeÄŸiÅŸik:RG/8/)  Ã–n lisans ve lisans programlarında yer alan herhangi bir dersin deÄŸerlendirme sonucuna; ilanı tarihinden itibaren en geç üç iÅŸ günü içinde itiraz edilebilir. Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden açıklanan dönem sonu ders notları ile iliÅŸkili herhangi bir maddi hatanın yapılmış olması halinde, düzeltme istemi, öğretim elemanının baÅŸvurusu üzerine ilgili Fakülte/Yüksekokul Yönetim Kurulu tarafından karara baÄŸlanır.

 (2) Dönem sonu sınavlarından sonra verilen notlarla ilgili maddi hataların en geç ertesi dönem ders kayıtlarının baÅŸlangıcına kadar düzeltilmiÅŸ olması gerekir.

Not ortalamaları

MADDE 26 – (1) (Mülga:RG-2/4/)

(2) (DeÄŸiÅŸik:RG/8/)   Not Ortalaması, kayıt olunan ve not ortalamalarına katılan her dersin AKTS kredisi ile o dersten alınan notun katsayısı çarpılarak bulunan ders puanları toplamının, bu derslerin toplam AKTS kredisine bölünmesi ile tespit edilir. Bu iÅŸlem bir dönem içinde alınan dersler için yapılırsa dönem not ortalaması, o zamana kadar alınmış bütün dersler için yapılırsa genel not ortalaması elde edilir. (Ek cümle:RG-2/4/) Öğrencilerin baÅŸarı durumu, genel not ortalamasına göre belirlenir.

 (3) Not ortalaması hesaplanırken, tekrar edilen ders bulunması halinde bu dersten alınan en son not; müfredattan çıkarılan bir ders ya da seçimlik bir ders yerine baÅŸka bir dersin tekrarlanması durumunda ise en son alınan dersin notu göz önünde tutulur.

Başarılı öğrenciler

MADDE 27 – (1) (DeÄŸiÅŸik:RG/8/)  Genel not ortalaması en az 2,00 olan ve dönemde en az 25 AKTS kredilik ders alan öğrenciler baÅŸarılı sayılırlar.

 (2)  (DeÄŸiÅŸik:RG/7/ ) Bir dönem sonunda en az 25 AKTS kredilik ders alan ve o dönemin not ortalaması 3,,49 olanlar dönem ÅŸeref öğrencisi, 3,,00 arasında olanlar dönem yüksek ÅŸeref öğrencisi sayılırlar.

(3) (Değişik:RG/1/) Herhangi bir dönemde, herhangi bir disiplin cezası almış olan öğrenciler belirtilen not ortalamalarını sağlasalar bile yüksek şeref öğrencisi veya şeref öğrencisi olamazlar.

Koşullu başarılı ve başarısız öğrenciler

MADDE 28 – (1) (DeÄŸiÅŸik cümle:RG/7/ )  Genel not ortalaması birinci sınıfın sonunda 1,,99 olan, ikinci sınıfın sonunda 1,,99 olan, üçüncü sınıfın sonunda 1,,99 arasında olan öğrenciler koÅŸullu baÅŸarılı olarak bir üst sınıfa geçebilirler. Ancak mezuniyetleri için en az 2,00 genel not ortalaması saÄŸlamakla yükümlüdürler.

(2) (DeÄŸiÅŸik:RG/8/)   Ä°lgili akademik yılın sonunda birinci fıkrada belirtilen genel not ortalamasını saÄŸlayamayan öğrenciler baÅŸarısız sayılırlar ve bir üst sınıfa geçemezler.

(3) (Değişik:RG/01/) Başarısız öğrenciler, normal ders yükünü (dönemde toplam 30 AKTS kredilik) aşmamak kaydıyla;

a) Genel not ortalamalarını belirtilen değerlere çıkartıncaya kadar, varsa öncelik sırasıyla; başarısız (FF, FD, W, U) ve devamsız (NA) oldukları dersleri, alt sınıflara ait henüz almadıkları dersleri ile bulunduğu sınıfa ait henüz almadıkları dersleri almak zorundadırlar.

b) Talep ederlerse danışmanlarının onayını almak koşulu ile not yükseltmek amacıyla daha önce aldıkları dersleri tekrar alabilirler.

c) Danışmanlarının onayını almak koşulu ile toplam en fazla 12 AKTS kredilik bir üst sınıfa ait dersi/dersleri alabilirler. Ancak, aynı sınıfta dört dönemden fazla birinci fıkrada belirtilen genel not ortalamasını sağlayamayan başarısız öğrenciler, bir üst sınıf dersi alma haklarını kaybederler. Öğrencinin kayıt yenilemediği dönemler de dört dönem hesabına dahil edilir.

(4) (Mülga:RG/8/)   

(5) (DeÄŸiÅŸik:RG/8/)  BaÅŸarısız öğrenciler danışmanlarının onayı ile normal ders yükünden daha az ders alabilirler.

(6) Başarısız öğrenciler, dönem öğrenim ücretinin tamamını ödemekle yükümlüdürler.

(7) (Değişik:RG/01/) Öğrencilerin sınıf tekrarladıkları dönemler azami öğrenim süresi hesabına dâhil edilir.

Ders tekrarı

MADDE 29 –(DeÄŸiÅŸik:RG/8/)  

 (1) (DeÄŸiÅŸik cümle:RG/01/) Bir dersten FF, FD, NA, W veya U notu alan veya dersi normal döneminde almayan öğrenciler, dersi tekrar verildiÄŸi ilk dönemde almak zorundadırlar.(Mülga cümle:RG/7/ ) (…) Bu dersler seçmeli veya sonradan programdan çıkarılan dersler ise öğrenciler, bunların yerine kayıtlı oldukları akademik birim tarafından uygun görülen dersleri alırlar.

(2) (Değişik cümle:RG/7/ ) Öğrenciler, ilgili danışmanı tarafından uygun görülmesi halinde daha önce başarılı oldukları dersleri, 18 inci maddede belirtilen sınırlar içinde, dersten başarılı oldukları dönemden sonraki istediği dönemde/dönemlerde not yükseltmek amacıyla tekrar alabilirler. Tekrarlanan derste, önceki not ne olursa olsun, alınan son not geçerlidir.

(3) Öğrenciler, ilgili danışmanı tarafından uygun görülmesi halinde daha önce alıp başarısız oldukları veya çekildikleri seçmeli bir dersin yerine (GED, bölüm seçmeli, serbest seçmeli ve benzeri.) farklı bir dersi alabilirler.

Öğrenim süresi

MADDE 30 –(DeÄŸiÅŸik:RG/8/)  

 (1) Normal eÄŸitim öğretim süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, ön lisans programları için iki yıl (dört yarıyıl); lisans programları için dört yıl (sekiz yarıyıl); Tıp Fakültesi için altı yıl (on iki yarıyıl)’dır.

(2) Azami eğitim öğretim süresi, ön lisans programları için dört yıl (sekiz yarıyıl); lisans programları için yedi yıl (on dört yarıyıl), Tıp Fakültesi için dokuz yıl (on sekiz yarıyıl)’dır.

(3)Yabancı dil hazırlık eğitim süresi azami iki yıldır.

(4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre mezuniyet şartlarını sağlayan öğrenciler, normal öğrenim süresinden daha kısa sürede de mezun olabilirler.

(5) (Değişik:RG-7/3/) Bu Yönetmelikte belirtilen geçerli bir sebep olmaksızın öğrenciler azami öğrenim süreleri içinde öğrenimlerini tamamlamak zorundadır. Azami öğrenim süresi içinde mezun olamayan ve mezun olmak için beş dersten fazla dersi kalan öğrencilere, bu Yönetmeliğin diğer hükümleri saklı kalmak kaydıyla, daha önce alıp başarısız oldukları dersler için iki ek sınav hakkı verilir. Bu sınavlar sonunda mezuniyeti için alması gereken ve/veya alıp başarısız olduğu ders sayısını beş derse indirenlere bu beş ders için üç yarıyıl, ek sınavları almadan beş derse kadar dersi kalan öğrencilere dört yarıyıl ek süre verilir. Bir dersten başarısız olanlara ise öğrencilik hakkından yararlanmaksızın sınırsız olarak başarısız oldukları dersin sınavlarına girme hakkı tanınır. Hüküm bulunmayan hallerde Yükseköğretim Kurulunun ilgili mevzuatı, usul ve esaslarında yer alan hükümler uygulanır.

(6) Mezun olabilmek için gerekli bütün derslerden DD veya üzeri bir not aldıkları halde, genel not ortalamaları 'den az olduğu için ilişiği kesilme durumuna gelen son sınıf öğrencilerine de, not ortalamalarını yükseltmek üzere diledikleri derslerden sınırsız sınav hakkı tanınır.

(7) Ek sınav hakkı veya sınırsız sınav hakkı verilen derslerden uygulamalı, uygulaması olan ve daha önce alınmamış dersler dışındaki derslere devam şartı aranmaz.

(8) (DeÄŸiÅŸik:RG-7/3/)(4) Ek süre/ek sınav/sınırsız sınav hakkı bulunanlar, dönem ücretini ödeyerek dönem kayıtlarını yaptırmak zorundadır.  Stajı kalıp kalmadığına bakılmaksızın bu durumda olan öğrencilerden en fazla iki derse kayıtlanacak ya da en fazla iki adet dersten sınava girecek olanlar, bir önceki yıl ön lisans ve lisans programları yaz öğretimi için Mütevelli Heyet tarafından belirlenen IEU kredi saat ücreti üzerinden derslerin kredisi kadar ücret ödemekle yükümlüdürler. Bu durumda olan öğrencilerin Ãœniversite tarafından belirlenen ilgili yönerge hükümleri kapsamında aldıkları bursları ve indirimleri dikkate alınmaz.  Bu öğrencilerden staj için ilave ücret alınmaz.

(9) (Ek:RG-7/3/)(2)(4)  Azami öğrenim süresini tamamladığı halde mezuniyeti için sadece alması gereken ve/veya alıp baÅŸarısız olduÄŸu zorunlu stajı kalan öğrenciler, kalan stajlarının kaç hafta olduÄŸuna bakılmaksızın bir önceki yıl ön lisans ve lisans programları yaz öğretimi için Mütevelli Heyet tarafından belirlenen kredi saat ücreti üzerinden 3 IEU kredilik ücreti öderler. Bu durumda olan öğrencilerin Ãœniversite tarafından belirlenen ilgili yönerge hükümleri kapsamında aldıkları bursları ve indirimleri dikkate alınmaz.

(10) Sınırsız sınav hakkı kazanıp, üst üste veya aralıklı olarak toplam üç eğitim-öğretim yılına kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırdığı halde sınavlara hiç girmeyen öğrenciler bu haklarından vazgeçmiş sayılırlar ve bu haktan yararlanamazlar.

(11) Sınırsız hak kullanma durumunda olan öğrenciler sınav hakkı dışındaki diğer öğrencilik haklarından yararlanamazlar.

(12) Azami süreler içinde öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle öğrencilerin ilişikleri kesilmez. Ancak Üniversite yetkili kurullarının kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile dört yıl üst üste öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle öğrencilerin ilişikleri kesilebilir.

(13) Yatay geçiş ve çift ana dal eğitiminin usul ve esasları ile azami öğrenim süreleri, Yükseköğretim Kurulu tarafından çıkarılan yönetmelikle belirlenir.

(14) Yatay geçiş yoluyla Üniversiteye kayıt yaptıranlar ile Üniversite içinde bölüm değiştiren öğrencilerin önceki programlarında geçirdikleri süre, yabancı dil hazırlık programlarında geçirilen süre hariç, öğretim sürelerine dâhil edilir.

(15) Üniversiteden uzaklaştırma cezası alan öğrencilerin ceza süreleri azami öğrenim süresinden sayılır.

(16) Öğrencilerin ilk kayıt yaptırdığı tarihten itibaren kayıt yenilememe nedeni ile kayıtsız olarak geçirdiği tüm yarıyıllar normal ve azami eğitim öğretim süresine dahildir.

(17) (Değişik:RG-7/3/)(4) Özel öğrencilik imkânından bir program süresince en fazla iki dönem yararlanılır. Bu süre, öğrencinin talebi ve ancak aşağıdaki şartlar çerçevesinde Yükseköğretim Kurulunun kararıyla uzatılabilir:

a) Öğrencinin, yükseköğretim kurumuna yerleşmesinden sonra eğitimi sebebiyle ikamet edilen ilde tedavisi mümkün olmayan ciddi bir hastalık teşhisi konulduğunun ya da var olan hastalığın ilerlediğinin devlet hastanesi veya devlet üniversitesi hastanesinden alınmış sağlık kurulu raporu ile belgelenmiş olması.

b) Öğrencinin, maruz kaldığı darp, şiddet gibi fiiller sebebiyle öğrenimini kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumunda devam ettirmesinin mümkün olmadığına ilişkin üniversite yönetim kurulunun teklifinin olması.

(18) (Ek:RG-7/3/)(3)(4) Ã–ÄŸrencinin özel öğrencilikte ve deÄŸiÅŸim programında geçirdiÄŸi süre, öğretim süresine dahildir.

(19) (Ek:RG-7/3/)(3)(4)  Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarında eÄŸitim alan Türk vatandaşı öğrenciler, özel öğrencilik imkânından en fazla iki dönem yararlanabilir.

(20) (Ek:RG-7/3/)(3)  Ã–ÄŸretim dili tamamen veya kısmen yabancı dil olan programların hazırlık sınıfını iki yıl içinde baÅŸarı ile tamamlayamayan öğrencilerin programdan iliÅŸiÄŸi kesilir.

(21) Öğretim dili tamamen veya kısmen yabancı dil olan programların hazırlık sınıfını iki yıl içinde başarı ile tamamlayamayan öğrencilerin programdan ilişiği kesilir.

(22) Hazırlık sınıfından ilişiği kesilen öğrencilere üç yıl içinde kullanacakları üç sınav hakkı verilir. Sınav hakkı verilenler, başvurmaları hâlinde Üniversitenin yapacağı sınavlara alınırlar. Sınavların sonunda hazırlık sınıfından başarılı olanların kayıtları yeniden yapılır ve yürürlükteki esaslara göre mali yükümlülüklerini de yerine getirerek öğrenimlerine kaldıkları yerden devam ederler. Bu durumda olan öğrencilerin sınavlara girdikleri süre, öğrenim süresinden sayılmaz. Bu sınavlara katılan öğrenciler öğrencilik haklarından hiçbir şekilde yararlanamazlar.

(23) İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfında başarılı olamayan öğrencilerin ilişikleri kesilmez ve eğitimlerine devam ederler.

(24) Öğretim dili tamamen veya kısmen yabancı dil olan programların hazırlık sınıfından ilişiği kesilen öğrenciler İzmir Ekonomi Üniversitesinde öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa kayıt yaptırabilirler. Ayrıca bu öğrenciler, İzmir Ekonomi Üniversitesinde eşdeğer program bulunmaması hâlinde talep etmeleri durumunda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir defaya mahsus olmak üzere kayıt yaptırdığı yıl itibarıyla, öğrencinin üniversiteye giriş puanının, yerleştirileceği programa kayıt yaptırmak için aranan taban puanından düşük olmaması şartıyla öğretim dili Türkçe olan programlardan birine Merkezi olarak yerleştirilebilirler.

Akademik danışmanlık

MADDE 31 – (1) Her öğrenci için, kayıtlı bulunduğu fakülte/yüksekokul tarafından bir danışman görevlendirilir.

(2) Akademik danışmanlığın yürütülmesine ilişkin esaslar Senato tarafından belirlenir.

 

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Diplomalar ve Belgeler

Diplomalar ve belgeler

MADDE 32 – (1)(Değişik:RG/8/) Üniversitede öğrenim gören bütün öğrencilerin kayıt oldukları tarihten Üniversiteden ayrılıncaya kadar aldıkları dersler ve bu derslerden aldıkları notlar, (Mülga ibare:RG-2/4/) (…) öğrencinin not belgesine geçirilir. Not belgelerinin onaylı kopyaları öğrencinin veya ilgili kurum/kuruluşların isteği üzerine verilir.”

(2) (DeÄŸiÅŸik:RG/8/)   Kayıtlı olduÄŸu programda öngörülen tüm dersleri alıp bu derslerin tümünden baÅŸarılı olan, stajlarını baÅŸarı ile tamamlayan, ön lisans programları için toplam AKTS kredisi, dört yıllık lisans programları için toplam AKTS kredisi, altı yıllık lisans programları için toplam AKTS kredisini tamamlayan, genel not ortalaması en az 2,00 olan ve diÄŸer yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduÄŸu programın diploması ile akademik ve mesleki yeterliklerin uluslararası düzeyde tanınmasına yardımcı olan diploma eki belgesi verilir.

 (3) Öğrencilerin mezuniyeti ilgili fakülte/yüksekokul yönetim kurullarında onaylanarak kesinleÅŸir. Diplomaya mezuniyet tarihi olarak ilgili yönetim kurulunun onay tarihi yazılır.

(4) Mezuniyet dereceleri diplomaya yazılmaz.

(5) Genel not ortalaması 3,50 veya üzeri olanlar yüksek şeref öğrencisi, genel not ortalaması 3,00 ile 3,49 arasında olanlar şeref öğrencisi olarak mezun olurlar. "Şeref" ve "Yüksek Şeref" listesine geçen öğrencilerin durumu diplomalarında belirtilir.

(6) (DeÄŸiÅŸik:RG/8/)   Disiplin cezası alan öğrenciler; belirtilen not ortalamalarını saÄŸlasalar bile ancak Senatonun onayı ile yüksek ÅŸeref veya ÅŸeref öğrencisi sayılabilirler.

 (7) Ön Lisans Diploması: Meslek yüksekokulu müdürü ve Rektör tarafından imzalanır. Diploma üzerinde öğrencinin tamamladığı programın adı belirtilir.

(8) Lisans programını tamamlayamayanlara verilecek Ön Lisans Diploması: 18/3/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Lisans Öğrenimlerini Tamamlamayan veya Tamamlayamayanların Ön Lisans Diploması Almaları veya Meslek Yüksekokullarına İntibakları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre bir lisans programının en az ilk dört yarı yılının bütün derslerinden başarılı olanlara verilir. Bu diploma, ilgili fakülte dekanı veya yüksekokul müdürü ve Rektör tarafından imzalanır.

(9) Lisans Diploması: Dekan ve Rektör tarafından imzalanır. Diploma üzerinde öğrencinin fakültesi/yüksekokulu ve tamamladığı programın adı belirtilir.

(10) Çift Ana Dal Diploması: Çift ana dal programı uygulayan fakülte veya yüksekokullarda çift ana dal diploması almaya hak kazananlara verilen diplomalarda, dekan ve Rektörün imzaları bulunur. Diploma üzerinde öğrencinin tamamlamış olduğu çift ana dal programının adı ve çift ana dal programının bağlı bulunduğu fakülte/yüksekokul belirtilir.

(11) Yan Dal Sertifikası: Yan dal programı uygulayan fakülte veya yüksekokullarda yan dal sertifikası almaya hak kazananlara verilen sertifikalarda ilgili dekan ve Rektörün imzaları bulunur. Sertifika üzerinde öğrencinin tamamlamış olduğu yan dal programının adı ve yan dal programının bağlı bulunduğu fakülte/yüksekokul belirtilir.

(12) Program Sertifikası: Sertifika programlarında öngörülen tüm dersleri alarak en az 2,00 ortalama ile tamamlayan öğrencilere katıldığı programın sertifikası verilir.

(13) Bütün diplomaların şekli, ölçüleri ve diplomalara yazılacak bilgiler Senato tarafından belirlenir.

(14) (DeÄŸiÅŸik:RG/8/)  Diplomalar hazırlanıncaya kadar ve bir defaya mahsus olmak üzere ilgili Dekan/ Müdür ve (DeÄŸiÅŸik ibare:RG-2/4/)Öğrenci Ä°ÅŸleri Müdürünün imzalarını taşıyan geçici bir mezuniyet belgesi verilebilir.

 (15) Diplomanın kaybı halinde Türkiye genelinde yayınlanan bir gazetede kayıp ilanının verilmesi, ücretin yeniden ödenmesi ve durumun dilekçe ile beyan edilmesi koÅŸulu ile bir defaya mahsus olmak üzere “ikinci nüsha” ibaresini taşıyan diploma verilir.

 

BEŞİNCİ BÖLÜM

DiÄŸer Hususlar

Kayıt sildirme

MADDE 33 –(DeÄŸiÅŸik:RG/8/)  

 (1) Ãœniversitede öğrenim gören öğrencilerden;

a) Öğretim dili tamamen veya kısmen yabancı dil olan programların hazırlık sınıfını iki yıl içinde başarı ile tamamlayamayan,

b) Azami öğrenim süresini tamamladığı halde mezun olmak için 5'ten fazla hiç almadığı dersi kalan,

c) Bu Yönetmeliğin 30 uncu maddesi kapsamında tanınan ek süre ve ek sınavlar sonunda mezuniyet koşullarını sağlayamayan,

ç) Hakkında açılan disiplin soruşturması sonunda "Yükseköğretim Kurumundan Çıkarma" cezası alanların,

d) Kendi isteği ile kaydının silinmesini talep edenlerin

Üniversiteden kaydı silinir.

Ãœcretler

MADDE 34 – (1) Üniversitede öğrenim ücretlidir. Ödenecek tüm ücretlerin miktarı, ödeme şekil ve zamanı her akademik yıl için Mütevelli Heyet tarafından belirlenir.

(2) Dönem kayıtları için yapılması zorunlu ödeme yükümlülüklerinin Üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde yerine getirilmemesi halinde bu Yönetmeliğin 10 uncu maddesi hükümleri uygulanır.

(3) Öğrencilerden alınacak tüm ücretlerin miktarı, ödeme şekli ve zamanı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir. Belirlenen ücretlerin ödenmemesi durumunda kayıt yenileme işlemi yapılmaz.

(4) (DeÄŸiÅŸik:RG-7/3/)(5) Ãœniversiteye yeni kayıt olan öğrencilerden veya Ãœniversiteye devam eden öğrencilerden kayıt sildirme baÅŸvurusunu akademik takvimde ilan edilen derslerin baÅŸlangıç tarihine kadar yapanlara, ödedikleri öğrenim ücreti üzerinden yıllık öğrenim bedelinin %15’i kesilerek kalan miktar iade edilir. Derslerin baÅŸlangıç tarihinden sonra kayıt sildirme baÅŸvurusunu yapan öğrencilerin ise ödemiÅŸ oldukları ücretler iade edilmez.

(5) (DeÄŸiÅŸik:RG-7/3/)(5) Bu maddenin uygulanmasında kayıt sildirme baÅŸvurusunun yapıldığı tarih esas alınır. Kayıt sildirme hali için belirlenmiÅŸ olan ödeme yükümlülüklerinden fazla ödeme yapmış olanlara, ödeme yükümlülüğünde oldukları meblaÄŸ mahsup edildikten sonra kalan kısım yazılı talepleri üzerine iade edilir.

(6) (Ek:RG-7/3/) Başka bir üniversiteye yatay geçiş yoluyla kayıt olan öğrencilerin ilgili dönem için ödedikleri öğrenim ücretinin tamamı iade edilir.

(7) (Ek:RG-7/3/) Disiplin suçu nedeniyle Üniversiteden uzaklaştırma cezası alan öğrenciler uzaklaştırma cezası aldıkları döneme/dönemlere ait öğrenim ücretini ödemekle yükümlüdürler. Bu öğrencilere herhangi bir ücret iadesi yapılmaz.

 Ä°liÅŸik kesme

MADDE 35 – (DeÄŸiÅŸik:RG/8/)  

(1) Kaydı silinen, çıkarılan veya mezun olmak suretiyle Üniversiteden ayrılanların diplomalarını veya kendilerine ait belgeleri alabilmeleri için, varsa kalan öğrenim ücretlerini de ödeyerek Üniversitece tespit edilen ilişik kesme işlemlerini yapmaları şarttır.

Kayıt dondurma

MADDE 36 – (1) Öğrencilerin tekrar Üniversiteye dönmek üzere; haklı ve geçerli olabilecek bir mazeretleri nedeniyle öğrencisi oldukları fakültenin/yüksekokulun yönetim kurulu kararı ile kayıtları dondurulabilir.

Kayıt dondurma süreleri

MADDE 37 – (1) Yabancı dil hazırlık sınıfında toplam en fazla iki dönem, önlisans programlarında üç dönem ve lisans programlarında dört dönem öğrencilerin kayıtları dondurulabilir. Zorunlu hallerde Üniversite Yönetim Kurulu kararı ile bu süreler aşılabilir. Kayıt dondurulan süreler azami öğrenim süresinden sayılmaz. Üniversite, kaydını donduran öğrenciden bir sonraki dönemin öğrenim ücretini peşinen ödemesini talep eder.

Kayıt dondurma gerekçeleri

MADDE 38 – (1) Öğrenciler, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen haklı ve geçerli mazeretlerine istinaden, belgelemek koşulu ile sağlık, ekonomik, ailevi, askerlik, kişisel, akademik, yurt dışında eğitim, beklenmedik zorunlu olaylar ve benzeri nedenlerle dönem kayıt dondurmak için başvurabilirler.

(2) Genel hükümlere göre kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı kayıt dondurma sebebi olamaz.

Müracaat şekli ve süresi

MADDE 39 – (1)(DeÄŸiÅŸik:RG/8/)  Kayıt dondurmak isteyen öğrenciler, kayıt dondurmaya iliÅŸkin belgeleri de ekleyerek bir dilekçe ile en geç derslerin baÅŸlamasını takip eden iki hafta içinde Fakülte Dekanlığı/ Yüksekokul Müdürlüğüne baÅŸvururlar.

 (2) Mücbir sebepler dışında bu süreler bittikten sonra yapılan baÅŸvurular iÅŸleme konulmaz.

(3) Kayıt dondurma talebinin işleme konulabilmesi için o döneme ilişkin öğrenim ücreti ile diğer yükümlülüklerin yerine getirilmiş olması gerekir. Yapılmış olan ödeme kayıt dondurma halinde öğrencinin eğitime başladığı ilk dönem ücretine mahsup edilir.

Kayıt dondurma süresinin sona ermesi

MADDE 40 – (1) Kayıt donduran öğrenciler, kayıt dondurma süresinin bitiminde normal dönem kayıtlarını yaptırarak öğrenimlerine devam ederler. Ancak, sağlık mazereti ile kayıt dondurmuş öğrenciler; eğitime başlayacakları dönemden önceki iki hafta içerisinde, öğrenimlerine devam edecek durumda olduklarını ilgili uzman hekimden alacakları sağlık raporu ile ispatlamak zorundadırlar.

Anlaşmalı üniversiteler ile öğrenci değişimi

MADDE 41 – (Mülga:RG-7/3/)

Burs ve indirim

MADDE 42 – (Başlığı ile Birlikte Değişik:RG/5/)

(1) Öğrencilere verilecek burslar ve indirimlerle ilgili düzenlemeler Senatonun önerisi üzerine Mütevelli Heyet tarafından belirlenir.

Sağlık işleri

MADDE 43 – (1) Öğrencilere verilecek sağlık hizmetleri ve hastalanan öğrencilere uygulanacak işlemler Senatonun önerisi üzerine Mütevelli Heyet tarafından belirlenir.

Disiplin

MADDE 44 – (1) Öğrencilerin disiplin işlemleri 18/8/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümlerine göre yapılır.

Tebligat

MADDE 45 – (1) Her türlü tebligat, imza karşılığı elden teslim veya öğrencinin yükseköğretim kurumuna bildirdiği adrese yazılı olarak veya tebligata elverişli bir elektronik adres vererek bu adrese tebligat yapılmasını isteyen kişiye elektronik yolla tebligat yapılır. Bu yollarla tebliğin mümkün olmadığı durumlarda tebliğ varakası ilgili yükseköğretim kurumunda ilan edilmek suretiyle tebligat tamamlanmış sayılır.

(2) Üniversiteye kaydolurken bildirdikleri adresi değiştirdikleri halde, bunu mensubu bulundukları kurumlara kaydettirmemiş bulunan veya yanlış veya eksik adres vermiş olan öğrenciler, Üniversitede mevcut adreslerine tebligatın yapılmış olması halinde, kendilerine tebligat yapılmış sayılır.

Ölçme-değerlendirmede esas alınan belge ve yapıtların saklanması

MADDE 46 – (Değişik:RG-7/3/)

(1) Ölçme-deÄŸerlendirmede esas alınan sınav kağıdı, ödev, proje, film, tasarım, laboratuvar ve staj raporu gibi evraklar ile yapıtlar, son iÅŸlem gördükleri tarihten itibaren Yükseköğretim Ãœst KuruluÅŸları ve Yükseköğretim Kurumları Saklama Süreli Standart Dosya Planına uygun olarak saklanır.

Yürürlükten kaldırılan yönetmelikler

MADDE 47 – (1) 1/10/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İzmir Ekonomi Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim Süresiyle Sınav ve Değerlendirme Esaslarına İlişkin Yönetmelik, 7/8/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Eğitim-Öğretim Süresiyle Sınav ve Değerlendirme Esaslarına İlişkin Yönetmelik ile 1/10/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğrenci Kayıt Kabul İşleri Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Ä°ntibak

GEÇİCÄ° MADDE 1 –(DeÄŸiÅŸik:RG/8/)   

 (1) Bu Yönetmelikte yer alan hükümlerin EÄŸitim-Öğretim yılı ve öncesinde Ãœniversiteye kayıt yaptırmış öğrencilere uygulanmasında doÄŸabilecek intibak ve benzeri sorunların çözümünde ilgili yönetim kurulları yetkilidir.

(2) (Ek:RG/10/ ) eÄŸitim-öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere; lisans programlarında 4. sınıf,  Ã¶n lisans programlarında 2. sınıf olan öğrencileri dönem normal ders yüklerine ilave olarak danışmanlarının onayı ile ilave 18 AKTS kredilik ders alabilirler.

Kazanılmış haklar

GEÇİCİ MADDE 2 – (Ek:RG/8/)

(1) 26 ncı maddenin ikinci fıkrası öğretim yılı güz döneminden itibaren ilk kez birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için uygulanır. Bunun dışındaki öğrencilerin not ortalaması İEÜ/yerel kredisine göre hesaplanır.

 

ALTINCI BÖLÜM

Son Hükümler

Yürürlük

MADDE 48 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 49 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü yürütür.

 _____________

(1) 17/8/ tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Ä°zmir Ekonomi Ãœniversitesi Ön Lisans Ve Lisans EÄŸitim-Öğretim Ve Sınav YönetmeliÄŸinde DeÄŸiÅŸiklik YAPILMASINA DAÄ°R YÖNETMELÄ°K ile bu maddenin birinci fıkrasına  (g) bendi eklenmiÅŸ diÄŸer bentler buna göre  teselsül ettirilmiÅŸ ve (i) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

(2) 7/3/ tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklikle maddeye sekizinci fıkrasından sonra gelmek üzere dokuzuncu fıkra eklenmiş ve müteakip fıkralar buna göre teselsül ettirilmiştir.

(3) 7/3/ tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklikle maddeye mevcut on altıncı fıkrasından sonra gelmek üzere fıkralar eklenmiş ve müteakip fıkralar buna göre teselsül ettirilmiştir.

(4) Bu değişiklik eğitim-öğretim yılı güz dönemi başından geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

(5) Bu değişiklik eğitim-öğretim yılı bahar dönemi başından geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

  

 

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin

Tarihi

Sayısı

22/1/

Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayımlandığı Resmî Gazetelerin

Tarihi

Sayısı

1.

28/8/

2.

22/1/

3.

17/8/

4.

18/1/

5.

1/6/

6.

12/8/

7.

14/7/

8.

15/8/

9.

23/10/

10

2/4/

26/5/

13/1/

31/1/

  

7/8/

  

 

 7/3/

 

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası