almanca c2 kelimeler / Almanca Kelime Öğrenme | DonanımHaber Forum

Almanca C2 Kelimeler

almanca c2 kelimeler

Almanca Seviyeler

Almanca Seviyeleri Nelerdir?

A1 A2 B1 B2 C1 C2 Almanca seviyeleri nedir?

Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) tarafından belirlenen Almanca seviyeleri, A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 olarak 6 seviyedir.

CEFR Almanca Seviyeleri Nedir?

Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (Common European Framework of Reference for Languages CEFR), Almanca dahil birçok yabancı dilde yeterlilik seviyesini ölçmek için uluslararası bir standarttır. CEFR seviyeleri, Almanca ve diğer dillerde Dünyada yaygın olarak kabul edilmiş bir standarttır. Türkiye’de ve yurt dışında birçok dil okulu eğitimlerini, CEFR Almanca seviyelerine göre organize etmektedir.

Almanca Seviyeleri ve Açıklamaları

Almanca Seviyelerinin Konuşma Hedefleri Nedir? Gerçek Yaşamda ve İş Yerinde Neler Yapabilir?

A1 Almanca Seviyesi &#; Başlangıç (Beginner Level)

A1 Almanca seviyesi, Almancada öğrenilen temel bilgileri ve konuları ifade eder. Çoğu zaman başlangıç veya beginner düzeyi olarak ifade edilir. Almanca öğrenmeye başlanılan seviye A1 seviyesidir. Oldukça temel düzeyde bir dil seviyesidir.

A1 Almanca seviyesi, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programında (CEFR) ilk seviyedir.

A1 Almanca seviyesinde basit ve rutin işleri sorunsuz bir şekilde halledebilir ve günlük durumlarla başa çıkabilirsiniz. Basit ihtiyaçlarınızı ifade edebileceğiniz bir yeterliliğe sahip olursunuz; tarihleri/saatleri/sayıları anlamak, insanlarla tanışmak, yer/yön sormak, sipariş vermek gibi konularda yabancı dili kullanabilirsiniz.

A2 Almanca Seviyesi &#; Orta (Intermediate Level)

A2 Almanca seviyesi, başlangıç üzeri, orta seviye Almanca bilgisini ifade eder. A2 Almanca seviyesinde basit cümleler kurma, basit günlük konuşma diyaloglarını rahatlıkla yapabilirsiniz.

A2 Almanca seviyesi, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programında (CEFR) ikinci seviyedir.

A2 Almanca seviyesi, yabancı bir ekip ile proje yönetimi, yurt dışı satış, ihracat gibi bölümlerde çalışılmayacaksa, ortak olduğumuz birçok firma için minimum işe alım seviyesidir.

A2 Almanca seviyesi akademik eğitim almak için yeterli bir seviye değildir.

Berlitz seviye sisteminde A2 seviyesi, A, A ve A olarak 3 ayrı alt seviyeye ayrılmıştır.

A Almanca Seviyesi

A Almanca seviyesinde belirli konularda, rutin işlerde, basit ve alışılmış işler karşısında dile hâkim olursunuz. Mesajları anlayabilir ve iletebilir, basit ve direkt bilgiler karşısında cevap verebilir, insanlarla basit yüz yüze konuşmalar gerçekleştirebilir, sevdiğiniz ya da sevmediğiniz aktivitelerden bahsedebilirsiniz. Günlük ve basit ihtiyaçları öğrenebilir, karşılayabilir ve giderebilirsiniz; alışveriş yapmak, tatil planı ya da otel rezervasyonu yapmak vb.

A Almanca Seviyesi

A Almanca seviyesinde karmaşık olmayan çoğu iletişimsel göreve; rutin sosyal ve iş durumlarına hâkim olursunuz. Bazı hatalarınız olsa da, bir konuşmayı başlatabilir ve sürdürebilirsiniz. Konulara özel kelime dağarcığınızı oluşturmaya başlarsınız; profesyonel talimatlar verebilirsiniz, basit bir problemi açıklayıp çözüm üretebilirsiniz, ziyaretçilerinize rehberlik edebilirsiniz, davetleri detaylıca açıklayabilir ve kibarca yanıtlayabilirsiniz. Tercihlerinizi, anlaşma ya da anlaşmazlıklarınızı belirtebilir ya da şikâyet edebilirsiniz.

A Almanca Seviyesi

A Almanca seviyesinde yabancı olmadığınız konular hakkındaki bilgiyi kavrayabilir ve başkalarıyla, oldukça çeşitli konularda, uzun konuşmalar sürdürebilirsiniz. Ancak, uzun Almanca ifadelerde veya yabancı konularda tutarlılığı henüz sürdüremeyebilirsiniz. Bildiğiniz ekipmanları satın alabilir ve tanımlayabilir, bir anlaşma ayarlayabilir, mesleki temaslar kurabilir, tavsiye verebilir ve öneride bulunabilirsiniz. Almanca konuşurken zaman zaman ana dilinizin araya girdiğini hissedebilirsiniz.

B1 Almanca Seviyesi &#; Orta Üstü (Upper-Intermediate Level)

B1 Almanca seviyesi, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programında (CEFR) üçüncü seviyedir.

B1 Almanca seviyesi, çalıştığımız birçok firmanın yabancı bir ekip ile proje yönetimi, yurt dışı satış, ihracat gibi bölümlerde çalışılacaklar için talep ettiği minimum işe alım seviyesidir.

Berlitz seviye sisteminde B1 Almanca seviyesi, B, B ve B olarak 3 ayrı alt seviyeye ayrılmıştır.

B Almanca Seviyesi

B Almanca seviyesinde kişisel ve iş ihtiyaçlarınız için gereken çoğu iletişimsel görevi başlatabilir, sürdürebilir ve sonlandırabilirsiniz. İşte talimatları anlayabilir ve direkt talimatlar verebilirsiniz. Sosyal ve profesyonel durumlarda rahatlıkla Almanca iletişim kurabilirsiniz – buna, tartışmalara ve toplantılara katılmak, bir proje hakkında açıklama yapmak ya da fikirlerinizi belirtmek için birinin sözünü kesmek de dâhildir. Bir ürünün ya da servisin kalitesini Almanca olarak tartışabilir; hipotezleri ve sonuçlarını açıklayabilirsiniz.

B Almanca Seviyesi

B Almanca seviyesinde birçok profesyonel ve kişisel bağlamda yetkin ve rahat bir şekilde iletişim kurabilirsiniz, ayrıca neyi açıklamak istediğinizi formüle etmenin birçok yolunu bulabilirsiniz. Yabancı olduğunuz sözcüklerin karşınıza çıktığı zorlu sosyal durumlarda bile yeterli olabilirsiniz. Ana dili Almanca olanların konuşmalarına dâhil olabilir, gerektiğinde açıklama isteyebilir, bir avukata danışma gibi karmaşık durumlarla uğraşabilir ve uzun süre telefonda konuşabilirsiniz. Almanca konuşarak fikirlerinizi belirtebilir ve beklenmeyen problemlerin üstesinden rahatlıkla gelebilirsiniz.

B Almanca Seviyesi

B Almanca seviyesinde bilmediğiniz konular hakkındaki ayrıntılı bilgileri kavrayabilir ve dili, diğer akademik ve profesyonel alanlarda çalışmak için bir araç olarak kullanabilirsiniz. Kendiliğinden gelişen konuşmaları başlatabilir ve sürdürebilir, bir tartışmada fikirlerinizi belirtebilir ve savunabilir ve ana dili Almanca olan kişiler tarafından oluşturulan bazı deyimleri anlayabilirsiniz. Bu seviyedeki Almanca bilginiz ile bir ofisi yönetebilir, bir anlaşmazlığı düzeltebilir veya bir gruba karşı fikirlerinizi savunabilirsiniz.

B2 Almanca Seviyesi &#; İleri (Advanced Level)

B2 Almanca seviyesi, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programında (CEFR) dördüncü seviyedir.

Berlitz seviye sisteminde B2 Almanca seviyesi, B ve B olarak 2 ayrı alt seviyeye ayrılmıştır.

B Almanca Seviyesi

B Almanca seviyesinde zorlu iletişimsel görev ve durumlarda bile etkili ve uygun bir şekilde iletişim kuruyorsunuz; bir toplantı oturumunu yönetmek gibi. İş adamlarıyla Almanca görüşebilir, açık bir toplantıda rapor verebilir ya da profesyonel bir sunum yapabilir, satış sunumları yapabilirsiniz. Kendinizi Almanca ifade ederken gayet akıcı ve çok yönlüsünüz; zor konularda bile kolayca konuşup anlayabiliyorsunuz. Almanca konuşmanızda ufak hatalarınız ve ana dilinizden oluşan engeller olabilir.

B Almanca seviyesi standart eğitim verdiğimiz son seviyedir. Bundan sonraki seviyeler özel eğitimler ile ilerlemektedir.

Bu Almanca seviyesini tamamlayanlar üniversitelerde akademik çalışmalara katılabilirler, yurt dışı üniversitelerden kabul alabilirler.

B Almanca Seviyesi

Değişik türden topluluklar karşısında ve geniş bir yelpazede etkili bir şekilde Almanca iletişim kurabilirsiniz. Almanca diline iyi bir şekilde hâkim olursunuz. Toplantılara ve tartışmalara öz güvenli ve etkili bir şekilde katılabilir, birçok kişinin yer aldığı tartışmalarda fikirlerinizi savunabilir, net ve ayrıntılı sunum yapabilir ve hassas sosyal durumlarda uygun Almanca ifadeler kullanabilirsiniz.

C1 ve C2 Almanca Seviyeleri

C1 ve C2 Almanca seviyelerinde dilin bütün kontrolü sizdedir; ana diline hâkim ve iyi eğitim almış insanlar kadar iyi ve bir o kadar da derin bir kelime yelpazesine sahip olursunuz. Almanca konuşmanız düzenli, tutarlı ve akıcıdır.

Örnek vermek gerekirse bir Türk, Türkçeyi C seviyesinde konuşur. Eğer C seviyesi Almanca biliyorum diyorsanız bir Alman veya Avusturyalı kadar Almanca anlamanız ve konuşmanız gerekir.

Almanca kelime bilginizi geliştirecek Almanca kelimeler

1. Alman Alfabesi; 26 harften oluşur. Fakat ekstra 4 tane daha harf bulunur. 3 tanesi umlaut (ä: ae, ö: oe, ü: ue) ve 1 tanesi de eszett'tir (ss ya da ß).

2. Alfabedeki harfler ve okunuşları şöyledir: A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z, ß, Ä, Ö, Ü.

3. Eğer Türkçe klavyeniz yok ise, Almanca'daki umlaut karakterleri şu şekilde yazabilirsiniz:
Ä: Alt +
Ö: Alt +
Ü: Alt +
ä: Alt +
ö: Alt +
ü: Alt +
4. Her ismin cinsiyeti vardır ve uygunluğa göre der, die, das ekinden birini alır.

5. Maskulen isimlerin sonu genelde '-er, -el, -ling, -ic, -ig, -ner, -ismus, -or, -us, -eich ve -ant' ile biter ve 'der' ön ekini alırlar.

6. Feminen isimlerin ise sonu genelde '-e, ie, -heit, -ei, -in, -ik, -keit, -schaft, -ung, -tät, -ur, -tion' ile biter ve 'die' ön ekini alırlar.

7. 'das' ön ekini alanlar ise genelde '-chen, -o, -lein, -en, -il, -ma, -tel, -ment, -nis, -tum, -um' ile biterler.

CEFR olarak kısaltılan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı, Avrupa&#;da yabancı dil öğrenen kişilerin dil seviyelerini belirlemek amacıyla kullanılan bir dil seviye ölçümleme sistemidir. Avrupa&#;da konuşulan tüm diller için geçerli olan bu sistem, Almanca dil seviyelerini belirlemek için de esas alınmıştır. Goethe Enstitüsü ve telc gibi diğer Alman dil kurumları tarafından da Almanca seviyesi için geçerli kabul edilen CEFR, Almanya&#;daki hemen hemen her dil okulunun Almanca kursu müfredatını ve sınavlarının temelini oluşturur.

CEFR, Almanca dahil, her Avrupa dili için 3 farklı seviye öngörür: Yeni başlayanlar için A, orta seviye için B ve ileri seviye için C. Her seviyenin sonunda uygulanan sınavlarla o seviyeye ait bilginizi test etmiş ve eğer sınavı geçerseniz dil seviyenizi de sertifika ile kanıtlamış olursunuz. Ayrıca bu dil sertifikaları, mesleki denklik alma, vize ya da vatandaşlık başvurularında size avantaj sağlayacaktır.

Haydi gelin şimdi bu seviyeleri kısaca tanıyalım.

Başlıklar

Başlangıç – A1 seviyesi

A1 seviyesinde Almanca bilgisine sahip olan kişi, günlük ihtiyaçların karşılanmasıyla ilgili çok basit ifadeleri anlayabilir ve bu ifadeleri günlük hayatta kullanabilir. Kendisini ve başkalarını tanıtabilir. Başkaları hakkında basit sorular sorabilir (örnek olarak kim oldukları, nerede yaşadıkları, kimleri tandıkları ve neye sahip oldukları) ve bu sorulara cevap verebilirler. Almanca dil seviyeleri içerisinde A1 seviyesinde olan kişinin iletişim kurduğu kişi yavaş ve net bir Almanca ile konuşursa ve yardım etmeye istekliyse, bu kişiyle basit bir iletişim kurabilir.

 DigitalBannerAds VasistdasWebsite x MG

Başlangıç – A2 seviyesi

A2 seviyesinde Almanca bilgisine sahip olan kişi, direkt olarak kendisiyle ilgili konuları (örnek olarak kişisel veya ailesi, alışveriş, iş, yakın çevresi hakkında bilgileri) anlayabilir, ve bu konulara gerektiği hallerde kalıplaşmış kelime ve kelime öbekleriyle cevap verebilir. Ayrıca gündelik ve genel konular hakkında basit ve doğrudan bilgi alışverişi ile kendisini ifade edebilir. Geçmişini, mesleğini, eğitimini, yakın çevresini ve acil ihtiyaçlarına ilişkili diğer konuları basit bir şekilde aktarabilir.

Lingoda

Orta – B1 Almanca seviyesi

Almanca dil seviyeleri içerisinde B1 seviyesinde Almanca bilgisine sahip olan kişi, net ve basit bir dil kullanıldığında, kişi hakim olduğu konuların (iş, okul, hobi) ana noktalarını anlayabilir. Almanya’da seyahat ettiğinde seyahat boyunca karşılaşabileceği çoğu durumda Almanca olarak iletişim kurabilir. Tanıdık konular ve kişisel ilgi alanları ile ilgili olarak kendini basit ve tutarlı bir şekilde ifade edebilir. Deneyimlerini ve başından geçen olayları çevresine anlatabilir. Hayallerini, umutlarını ve hedeflerini bir başkası ile paylaşabilir. Kendi görüş ve planlarını ifade edecek kısa açıklamalar yapabilir.

İpucu: Almanca B1 seviyesi gerçek anlamda kendinizi Almanca ifade etmeye başladığınız ve entegrasyonunuzun hızlandığı bir seviyedir. Bu anlamda, kalıcı oturma izni (Aufenthaltstitel) ve vatandaşlık (Einburgerüng) başvurusunda da en az Almanca B1 seviyesi aranmaktadır. Ancak özellikle beyaz yakalıların arandığı Almanca gerektiren iş ilanlarına başvurmanız için yeterli bir seviye değildir.

Orta – B2 Almanca dil seviyesi

B2 seviyesinde Almanca bilgisine sahip olan kişi, düzenli olarak karşılaştığı standart konulardaki yazıları net bir şekilde anlayabilir. Kendi temel uzmanlık alanındaki tartışmaları da kolayca anlayacaktır. Anadili Almanca olan bir kişi ile akıcı bir şekilde iletişim kurabilir. Bu iletişim her iki taraf için de çok fazla çaba gerektirmeyecektir. Kendisini çok çeşitli konularda açık ve ayrıntılı bir şekilde ifade edebilir, güncel bir konudaki fikrini açıklayabilir. Farklı problem için çözüm önerileri sunabilir, bunların avantajlarını ve dezavantajlarını rahatlıkla ifade edebilir.

İleri – C1 Almanca seviyesi

C1 seviyesinde Almanca bilgisine sahip olan kişi, akıcı ve doğal bir şekilde kendini ifade edebilir. Bunun yanında, uzun yazıları hiç zorlanmadan okuyup, kendi fikrine göre yorumlayabilir. Almancayı sosyal hayatının bir parçası haline getirdiği gibi, mesleki Almanca da konuşarak çalışma dili Almanca olan iş ortamlarında da rahatlıkla çalışabilir. Karmaşık konular için yapılandırılmış ve ayrıntılı açıklamalar yapabilir ve Almanca çözüm önerileri sunabilir.

İleri – C2 Almanca dil seviyesi

Almanca dil seviyeleri içerisindeki C2 seviyesi, CEFR tarafından tanımlanan altıncı ve son seviyedir. Bu seviyede Almanca konuşabilen kişi okuduğu veya duyduğu her şeyi rahatlıkla anlayabilir. Çeşitli yazılı ve sözlü kaynaklardan gelen bilgileri özetleyebilir ve bunu yaparken tutarlı bir sunumda nedenler ve açıklamalar sunabilir, bilgileri özetleyebilir. Kendini çok akıcı ve doğru kelimelerle kolayca ifade edebilir ve daha karmaşık durumları da ana dilinde anlatıyormuş gibi basitçe dile getirebilir. Bu seviye ana dil seviyesine çok yakındır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası